خواست خداوند به این معنا نیست که خداوند جهان را خلق کرده و آینده و سرنوشت همهء انسان ها را از قبل تعیین نموده باشد, بلکه خداوند بر اساس قضاو قدری که برای انسان در نظر گرفته , سرنوشت انسان ها را بر اساس اعمالی که انجام می دهد, رقم می زند. امتحان الهی به این معنا نیست که خداوند می خواهد مجهولی را کشف کند, چون هر آن چه هست , در دایرهء علم خداوند قراردارد, امتحان معنای دیگری دارد و آن از قوه به فعل آوردن و تکمیل است . خداوند که به وسیلهء بلایا و شداید امتحان می کند, به معنای این است که به وسیلهء این ها هر کسی را به کمالی که لایق است می رساند و این امتحان و شدایدبرای این است که انسانِ شایسته و لایق و متقی از نالایق و بی تقوا تشخیص داده شود و درجهء معنوی اشخاص مشخص شود و همهء این ها در دایرهء خواست خداوند قرار دارد. پس هر چه هست , با خواست خدا است و امتحان بشر بر اساس خواست الهی است و این خواست به معنای سلب اراده از انسان نیست و انسان به امر الهی موجودی مختار است که هر فعلی را انجام دهد, که در دایرهء قضا و قدر الهی قرار دارد. پس خواست الهی با امتحان الهی منافاتی ندارد و قابل توجیه و قبول است . eporsesh.com
اگر خداوند چیزی را برای انسان خواست، ما نمی توانیم خواست خدا را برگردانیم . پس منظور ازامتحان الهی چیست ؟
خواست خداوند به این معنا نیست که خداوند جهان را خلق کرده و آینده و سرنوشت همهء انسان ها را از قبل تعیین نموده باشد, بلکه خداوند بر اساس قضاو قدری که برای انسان در نظر گرفته , سرنوشت انسان ها را بر اساس اعمالی که انجام می دهد, رقم می زند. امتحان الهی به این معنا نیست که خداوند می خواهد مجهولی را کشف کند, چون هر آن چه هست , در دایرهء علم خداوند قراردارد, امتحان معنای دیگری دارد و آن از قوه به فعل آوردن و تکمیل است . خداوند که به وسیلهء بلایا و شداید امتحان می کند, به معنای این است که به وسیلهء این ها هر کسی را به کمالی که لایق است می رساند و این امتحان و شدایدبرای این است که انسانِ شایسته و لایق و متقی از نالایق و بی تقوا تشخیص داده شود و درجهء معنوی اشخاص مشخص شود و همهء این ها در دایرهء خواست خداوند قرار دارد. پس هر چه هست , با خواست خدا است و امتحان بشر بر اساس خواست الهی است و این خواست به معنای سلب اراده از انسان نیست و انسان به امر الهی موجودی مختار است که هر فعلی را انجام دهد, که در دایرهء قضا و قدر الهی قرار دارد. پس خواست الهی با امتحان الهی منافاتی ندارد و قابل توجیه و قبول است .
eporsesh.com
- [سایر] منظور ملاصدرا از اینکه میگوید انسان مثال الهی است چیست؟
- [آیت الله مظاهری] منظور از تقدیرات الهی چیست و تسلیم بودن در برابر تقدیرات الهی چگونه است؟ آیا تقدیرات الهی برای انسان ثابت است یا انسان میتواند با دعا تقدیرات الهی را تغییرداده و آن را آن گونه که خود بخواهد رقم بزند؟!
- [سایر] روح چیست؟ایا خدا ی تعالی روح دارد؟ایاواقعا خدا از روح خود در مادمیده(نعوذباالله یعنی قسمتی از وجودش را به ما داده)؟ ایا منظور ازروح فرشته ی مقرب درگاه الهی است و خداوند از او دروجود ما دمیده؟
- [سایر] معنای این جمله چیست: (انسان کامل، مظهر تشبیه و تنزیه و جامع همه اسمای حُسنای الهی است)؟ و منظور از تشبیه و تنزیه چیست؟
- [سایر] مقصود از روح الهی که در گِل انسان دمیده شده چیست و رابطه آن با روح خدا چگونه است؟
- [سایر] در قرآن آمده است سنت الهی تغییر نمیکند. منظور از این سنت الهی که تغییر نمیکند چیست؟
- [سایر] چرا خدا انسان را از همان ابتدا در اوج کمال نیافرید در این صورت انسان زودتر به قرب الهی می رسید؟
- [سایر] چرا خدا انسان را از همان ابتدا در اوج کمال نیافرید در این صورت انسان زودتر به قرب الهی می رسید؟
- [سایر] آیا برا ی قدرت معنوی انسان حتما باید تفضل الهی باشد و یا انسان با تلاش خود می تواند به مقامات اولیای خدا برسد؟
- [سایر] منظور از "روح خدا" که در انسان دمیده شده چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان لازم نیست کفاره را فوراً ادا کند، ولی نباید آن را به قدری به تأخیر بیندازد که بگویند در انجام دستور الهی، کوتاهی و مسامحه کرده است.
- [آیت الله مظاهری] تزریق خون انسانی به انسان دیگر جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن، و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی یکی از واجبات الهی را با توجّه به واجب بودن آن ترک کند یا یکی از محرّمات الهی را مرتکب شود حاکم شرع به هر اندازه که صلاح بداند دستور میدهد برای ادب کردن، او را تازیانه بزنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق خون انسانی به انسان دیگر برای درمان بیماری یا جراحی یا نجات جان او جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد؛ یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.