قرآن می فرماید : ( اتقوا الله و یعلمکم الله ) (1) از خداوند پروا کنید تا خداوند ، حقیقت را به شما بیاموزد . تقوی به معنای دوری از انواع بدی ها و زشتی هاست . آری ، افراد آلوده از درک بسیاری حقایق محرومند . کسی که تعصب قومی ، حزبی ، نژادی و ... دارد ، حق را آنگونه که هست نمی فهمد ، مثل کسیکه عینک سرخ گذاشته و همه چیز را سرخ می بیند و شلغم را لبو می پندارد و اگر عینک سبز بگذارد ، کاه را علف می بیند . اگر آیینه را صیقل دهیم ، عکس را درست نشان می دهد. آئینه دل نیز باید صیقلی باشد تا معارف را درک کند . دل های کینه دار مثل ظرف های آلوده است که اگر آب تمیز هم در آن ریخته شود ، آلوده می شود . گناه غباری است که نمی گذارد انسان واقع بین باشد . پی نوشت: 1- سوره بقره ، آیه 282. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
قرآن می فرماید : ( اتقوا الله و یعلمکم الله ) (1) از خداوند پروا کنید تا خداوند ، حقیقت را به شما بیاموزد .
تقوی به معنای دوری از انواع بدی ها و زشتی هاست .
آری ، افراد آلوده از درک بسیاری حقایق محرومند .
کسی که تعصب قومی ، حزبی ، نژادی و ... دارد ، حق را آنگونه که هست نمی فهمد ، مثل کسیکه عینک سرخ گذاشته و همه چیز را سرخ می بیند و شلغم را لبو می پندارد و اگر عینک سبز بگذارد ، کاه را علف می بیند .
اگر آیینه را صیقل دهیم ، عکس را درست نشان می دهد. آئینه دل نیز باید صیقلی باشد تا معارف را درک کند .
دل های کینه دار مثل ظرف های آلوده است که اگر آب تمیز هم در آن ریخته شود ، آلوده می شود .
گناه غباری است که نمی گذارد انسان واقع بین باشد .
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آیه 282.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] آیا اثبات حقایق قرآنی به وسیله حقایق علمی صحیح است؟
- [سایر] چرا حکمت مشّاء حقایق اشیاء را متباین ولی حکمت متعالیه حقایق اشیاء را تشکیکی می داند؟
- [سایر] مقصود از حقایق توحید و حقایق اسماء و تجلیات آنها چیست؟
- [سایر] طریقه علم و معرفت به حقایق فراطبیعی از دیدگاه ابن سینا چیست ؟
- [سایر] چرا برخی از مردم در تحقیقات ازدواج، حقایق را بیان نمیکنند؟
- [آیت الله مظاهری] چگونه با چشم دل خدا را ببینیم ؟
- [سایر] اگر ما بخواهیم ببینیم تأثیر خدا در زندگی انسان چگونه است، آیا باید خود را محک بزنیم؟ یعنی این که باید ببینیم رفتارمان چقدر خدایی است؟
- [سایر] اگر ما بخواهیم ببینیم تأثیر خدا در زندگی انسان چگونه است، آیا باید خود را محک بزنیم؟ یعنی این که باید ببینیم رفتارمان چقدر خدایی است؟
- [سایر] چرا خداوند نگذاشته است ما انسانها او را ببینیم؟
- [سایر] عقل و ادراک انسان، به تنهایی تا چه اندازه از حقایق عالم پس از مرگ میتواند با خبر شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه این گونه افراد با اختیار خود بول یا غائط کنند باید وضو بگیرند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] گچ و آهک و هر گونه سنگ یا خاکی که عرفاً معدن به شمار میرود، خمس دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] معیار در شهرها شهرهای معمولی است و اگر شهری زیاد در گودی یا در بلندی قرار گرفته باشد باید مطابق شهرهای معمولی با آن رفتار کرد، یعنی ببینیم چه اندازه مسافت سبب می شود که در شهرهای معمولی انسان صدای اذان شهر را نشنود و اهالی شهر او را نبینند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ربا دادن و ربا گرفتن و هر گونه معاملات ربوی، چه طرف، شخصی باشد، یا مؤسسات، از قبیل بانک ها و سایر شرکت ها، حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر طفل شیعه دوازده امامی فقیر باشد به گونه ای که در مساله و گذشت می تواند زکات فطره را به مصرف طفل برساند
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مالک عامل را در معامله با سرمایه محدود و مقید نکند عامل می تواند به هر گونه ای که مصلحت می داند معامله کند
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط تجاری با بیگانگان خوف آن باشد که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب استثمار تجاری و اقتصادی گردد، قطع این گونه روابط واجب است و این نحو تجارت حرام است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز مستحب در درون کعبه و بر بام آن منعی ندارد . اقامه نماز واجب یا مستحب بر بام کعبه باید به گونه ای باشد که در تمام حالت نماز، مقداری از فضای بام کعبه روبه روی نمازگزار باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .ایستادن برای تکبیرةالاحرام باید به گونه ای باشد که یقیناً تمام حروف آن در حال قیام گفته شده باشد , برای حصول چنین یقینی , باید لحظهای پیش از شروع در گفتن و لحظهای پس از پایان آن, ایستاده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت، و همکار یکدیگر باشند و نسبت به کفار سخت و از دادن هر گونه اختیار و سلطه به آنها نسبت به امور مسلمین، اجتناب نمایند.