شناخت هدف نهایی زندگی , نقش اساسی را در جهت دادن به فعالیتها و انتخاب وگزینش کارها , ایفاء می کند و در واقع عامل اصلی در تعیین خط مشی زندگی را , نوع نگرش و بینش و شناخت انسان نسبت به حقیقت خود و کمال و سعادتش , تشکیل می دهد ,و کسی که حقیقت خود را تنها مجموعه ای عناصر مادی و فعل و انفعالات پیچیده آنهامی پندارد و حیات خود را منحصر به چند روزه زندگی دنیا می پندارد و حیات خود رامنحصر به چند روزه زندگی دنیا می انگارد و لذت و سعادت و کمالی را ورای بهره های مربوط به همین زندگی نمی شناسد , رفتارهای خود را بگونه ای تنظیم می کند که تنهانیازهای دنیوی و خواسته های این جهانیش را تامین کند ( سودجوئی از هر راه و به هر وسیله ممکن )ولی کسی که حقیقت خود را فراتر از پدیده های مادی می داند و مرگ را پایان زندگی ندانسته , آن را نقطه انتقال از جهان گذرا به جهان جاودانی می شناسد و رفتارهای شایسته خود را وسیله ای برای رسیدن به سعادت و کمال ابدی می شمارد , برنامه زندگیش را به گونه ای طرح و اجراء می کند که هر چه بیشتر و بهتر برای زندگی ابدیش سودمند باشد . و از سوی دیگر سختیها وناکامیهای زندگی دنیا او را دل سرد وناامید نمی کند و از تلاش در راه انجام وظایف و کسب سعادت و کمال ابدی بازنمی دارد . تاثیرات این دو نوع انسان شناسی , منحصر به زندگی فردی نیست , بلکه در زندگی اجتماعی و رفتارهای متقابل افراد نسبت به یکدیگر نیز تاثیر بسزایی دارد واعتقاد به حیات اخروی و پاداش و کیفر ابدی نقش مهمی را در رعایت حقوق دیگران واحسان و ایثار نسبت به نیازمندان بازی می کند و در جامعه ای که چنین اعتقادی زنده باشد برای اجرای قوانین و مقررات عادلانه و جلوگیری از ظلم و تجاوز به دیگران ,کمتر نیاز به اعمال زور و فشار خواهد بود و طبعا در صورتی که این اعتقاد جهانی و همگانی شود , مشکلات بین المللی هم بصورت چشمگیری کاهش خواهد یافت . www.eporsesh.com
شناخت هدف نهایی زندگی , نقش اساسی را در جهت دادن به فعالیتها و انتخاب وگزینش کارها , ایفاء می کند و در واقع عامل اصلی در تعیین خط مشی زندگی را , نوع نگرش و بینش و شناخت انسان نسبت به حقیقت خود و کمال و سعادتش , تشکیل می دهد ,و کسی که حقیقت خود را تنها مجموعه ای عناصر مادی و فعل و انفعالات پیچیده آنهامی پندارد و حیات خود را منحصر به چند روزه زندگی دنیا می پندارد و حیات خود رامنحصر به چند روزه زندگی دنیا می انگارد و لذت و سعادت و کمالی را ورای بهره های مربوط به همین زندگی نمی شناسد , رفتارهای خود را بگونه ای تنظیم می کند که تنهانیازهای دنیوی و خواسته های این جهانیش را تامین کند ( سودجوئی از هر راه و به هر وسیله ممکن )ولی کسی که حقیقت خود را فراتر از پدیده های مادی می داند و مرگ را پایان زندگی ندانسته , آن را نقطه انتقال از جهان گذرا به جهان جاودانی می شناسد و رفتارهای شایسته خود را وسیله ای برای رسیدن به سعادت و کمال ابدی می شمارد , برنامه زندگیش را به گونه ای طرح و اجراء می کند که هر چه بیشتر و بهتر برای زندگی ابدیش سودمند باشد . و از سوی دیگر سختیها وناکامیهای زندگی دنیا او را دل سرد وناامید نمی کند و از تلاش در راه انجام وظایف و کسب سعادت و کمال ابدی بازنمی دارد . تاثیرات این دو نوع انسان شناسی , منحصر به زندگی فردی نیست , بلکه در زندگی اجتماعی و رفتارهای متقابل افراد نسبت به یکدیگر نیز تاثیر بسزایی دارد واعتقاد به حیات اخروی و پاداش و کیفر ابدی نقش مهمی را در رعایت حقوق دیگران واحسان و ایثار نسبت به نیازمندان بازی می کند و در جامعه ای که چنین اعتقادی زنده باشد برای اجرای قوانین و مقررات عادلانه و جلوگیری از ظلم و تجاوز به دیگران ,کمتر نیاز به اعمال زور و فشار خواهد بود و طبعا در صورتی که این اعتقاد جهانی و همگانی شود , مشکلات بین المللی هم بصورت چشمگیری کاهش خواهد یافت .
www.eporsesh.com
- [سایر] اعتقاد به معاد و قیامت در زندگی ثمره ای ندارد و افرادی که اعتقاد به معاد ندارند راحت تر زندگی می کنند و بیشتر لذت می برند ؟
- [سایر] شبهه: اعتقاد به معاد و قیامت در زندگی ثمره ای ندارد و افرادی که اعتقاد به معاد ندارند راحت تر زندگی می کنند و بیشتر لذت می برند.
- [سایر] شبهه: اعتقاد به معاد و قیامت در زندگی ثمره ای ندارد و افرادی که اعتقاد به معاد ندارند راحت تر زندگی می کنند و بیشتر لذت می برند ؟
- [سایر] چگونه اعتقاد به معاد با هدف از زندگی در دنیا ارتباط دارد؟
- [سایر] چگونه اعتقاد به معاد با هدف از زندگی در دنیا ارتباط دارد؟
- [سایر] بر چه اساس و مبنا و استنادی باید معاد و زندگی پس از مرگ رو قبول کرد و به اون اعتقاد داشت؟
- [سایر] اهتمام قرآن به موضوع معاد را شرح دهید ؟
- [سایر] اهتمام قرآن به موضوع معاد را شرح دهید ؟
- [سایر] ضرورت تحقیق درباره معاد و برتری آن بر تحقیق در مسائل دنیوی را شرح دهید ؟
- [سایر] آیا اعتقاد به معاد در میان اقوام قبل از تاریخ وجود داشته است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تحصیل اعتقاد به اصول دین و مبانی اسلام بر هر مسلمان، واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله بهجت] شیر دادنی که موجب محرم شدن است به دو چیز ثابت میشود: 1 خبر دادن عدّهای که انسان از گفته آنان یقین یا اطمینان پیدا کند. 2 شهادت دو مرد عادل یا چهار زن که عادل باشند، ولی باید شرایط شیر دادن را هم بگویند مثلاً بگویند، ما دیدهایم که فلان بچه بیستوچهار ساعت از پستان فلان زن شیر خورده و چیز دیگری در این مدّت نخورده، و همچنین سایر شرطها را که قبلاً گفته شد شرح دهند، ولی اگر معلوم باشد که شرایط را میدانند و در مورد این شرایط، همعقیده هستند و همچنین با مرد و زنی که همشیر بودهاند در اعتقاد به محرمیت موافق باشند لازم نیست شرایط را شرح دهند، و اگر کمتر از این تعداد شهادت دهند، در قبول کردن حرف آنها تأمل است، اگرچه موافق احتیاط است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله بهجت] اگر با اعتقاد به اینکه زن از خون حیض پاک است طلاقش دهد، بعد معلوم شود که موقع طلاق در حال حیض بوده، طلاق او باطل است و اگر با اعتقاد به اینکه در حال حیض است طلاقش دهد، بعد معلوم شود پاک بوده، طلاق او صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر به اعتقاد این که زن حایض است با او نزدیکی کند و بعد معلوم شود که حایض نبوده است کفاره ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد به اعتقاد اینکه زن حائض است با او نزدیکی کند و بعدا معلوم شود که حائض نبوده است کفاره ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی را به اعتقاد این که راست است از قول خدا یا پیغمبر نقل کند و بعد بفهمد دروغ بوده ، روزه اش باطل نمی شود.