شبهه:با توجه به این که عقل عذاب را نمی‌پسندد، جهنمیان در قیامت حق قبول کردن یا نپذیرفتن عذاب را دارند؟
در قیامت برای جهنّمیان حق انتخاب وجود ندارد، یعنی این گونه نیست که به آن‌ها گفته شود اختیار دارید عذاب و جهنم را قبول کنید یا قبول نکنید، چون قیامت محل عمل اختیاری نیست، بلکه جایگاه دیدن نتیجه اعمالی است که در دنیا انجام شده است. در دنیا انسان با آزادی و اختیار خود، جهنم یا بهشت را قبول می‌کند. خداوند با فرستادن پیامبران به بشر خبر داده که با چه عقاید و اعمالی می‌شود بهشت را خرید و با چه عقاید و اعمالی می‌شود به جهنم رفت. اختیار با خود انسان است که کدام راه را بپیماید. خدا در قرآن می‌فرماید: "ما راه را به او (انسان) نشان دادیم، خواه شاکر باشد (و راه هدایت را پذیرا گردد) یا ناسپاس (و راه جهنم را اختیار کند)".(1) نیز فرمود: "و او را به راه خیر و شر هدایت کردیم".(2) بنابراین انسان در دار دنیا بهشت یا جهنم را برای خود فراهم می‌کند و وقتی وارد جهان آخرت گردید و در پایان محاسبه معلوم شد که جهنمی است، وی را به جهنم می‌برند و هر چه هم بخواهد و تلاش کند که وارد دوزخ شود، فایده نمی‌بخشد. قرآن می‌فرماید: (قیامت) چنان است که گنهکار دوست می‌دارد فرزندان، برادر، همسر، تمام فامیل و همه مردم روی زمین را در برابر عذاب آن روز فدا کند تا مایه نجاتش گردند، اما هرگز چنین نیست (که با این‌ها بتوان نجات یافت. آری) شعله‌های سوزان آتش دست و پا و پوست سر را می‌کَنَد و می‌برد".(3) پی نوشت‌ها: 1. انسان (75) آیه 3. 2. بلد (90) آیه 10. 3.معارج (70) آیه 11 تا 16. eporsesh.com
عنوان سوال:

شبهه:با توجه به این که عقل عذاب را نمی‌پسندد، جهنمیان در قیامت حق قبول کردن یا نپذیرفتن عذاب را دارند؟


پاسخ:

در قیامت برای جهنّمیان حق انتخاب وجود ندارد، یعنی این گونه نیست که به آن‌ها گفته شود اختیار دارید عذاب و جهنم را قبول کنید یا قبول نکنید، چون قیامت محل عمل اختیاری نیست، بلکه جایگاه دیدن نتیجه اعمالی است که در دنیا انجام شده است. در دنیا انسان با آزادی و اختیار خود، جهنم یا بهشت را قبول می‌کند. خداوند با فرستادن پیامبران به بشر خبر داده که با چه عقاید و اعمالی می‌شود بهشت را خرید و با چه عقاید و اعمالی می‌شود به جهنم رفت. اختیار با خود انسان است که کدام راه را بپیماید.
خدا در قرآن می‌فرماید: "ما راه را به او (انسان) نشان دادیم، خواه شاکر باشد (و راه هدایت را پذیرا گردد) یا ناسپاس (و راه جهنم را اختیار کند)".(1) نیز فرمود: "و او را به راه خیر و شر هدایت کردیم".(2)
بنابراین انسان در دار دنیا بهشت یا جهنم را برای خود فراهم می‌کند و وقتی وارد جهان آخرت گردید و در پایان محاسبه معلوم شد که جهنمی است، وی را به جهنم می‌برند و هر چه هم بخواهد و تلاش کند که وارد دوزخ شود، فایده نمی‌بخشد.
قرآن می‌فرماید: (قیامت) چنان است که گنهکار دوست می‌دارد فرزندان، برادر، همسر، تمام فامیل و همه مردم روی زمین را در برابر عذاب آن روز فدا کند تا مایه نجاتش گردند، اما هرگز چنین نیست (که با این‌ها بتوان نجات یافت. آری) شعله‌های سوزان آتش دست و پا و پوست سر را می‌کَنَد و می‌برد".(3)
پی نوشت‌ها:
1. انسان (75) آیه 3.
2. بلد (90) آیه 10.
3.معارج (70) آیه 11 تا 16.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین