فرشتگان مأمور جهنم، ناظر بر عذاب جهنمیان هستند. قرآن می‌فرماید: "ای کسانی که ایمان آورده‌اید! خود و خانواده خویش را از آتش که هیزم آن انسان‌ها و سنگ‌ها است نگهدارید. آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شده‌اند که خشن و سخن گیرند، و هرگز مخالفت فرمان خدا را نمی‌کنند و دستورهای او را دقیقاً اجرا می‌کنند".(1) نیز فرمود: "آن‌ها (جهنمیان) فریاد می‌کشند: ای مالک (اختیار دار کل دوزخ)! (ای کاش) پروردگار، ما را بمیراند (تا آسوده شویم)! (مالک) می‌گوید: شما در این جا ماندنی هستید".(2) قرآن کریم عدد فرشتگان موکل بر دوزخ را نوزده تن ذکر فرموده است: "نوزده نفر بر آن (جهنم) موکّلند".(3) البته ممکن است نوزده تن فرشته، فرماندهان دوزخ باشند و زیر دست هر یک هزاران فرشته وجود داشته باشد.(4) پی نوشت‌ها: 1. تحریم (66) آیه 6. 2. زخرف (43) آیه 77. 3. مدثر(74) آیه 30. 4. محمد تقی مصباح یزدی معارف قرآن (3 - 1) ص 294. eporsesh.com
فرشتگان مأمور جهنم، ناظر بر عذاب جهنمیان هستند.
قرآن میفرماید: "ای کسانی که ایمان آوردهاید! خود و خانواده خویش را از آتش که هیزم آن انسانها و سنگها است نگهدارید. آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شدهاند که خشن و سخن گیرند، و هرگز مخالفت فرمان خدا را نمیکنند و دستورهای او را دقیقاً اجرا میکنند".(1)
نیز فرمود: "آنها (جهنمیان) فریاد میکشند: ای مالک (اختیار دار کل دوزخ)! (ای کاش) پروردگار، ما را بمیراند (تا آسوده شویم)! (مالک) میگوید: شما در این جا ماندنی هستید".(2)
قرآن کریم عدد فرشتگان موکل بر دوزخ را نوزده تن ذکر فرموده است: "نوزده نفر بر آن (جهنم) موکّلند".(3)
البته ممکن است نوزده تن فرشته، فرماندهان دوزخ باشند و زیر دست هر یک هزاران فرشته وجود داشته باشد.(4)
پی نوشتها:
1. تحریم (66) آیه 6.
2. زخرف (43) آیه 77.
3. مدثر(74) آیه 30.
4. محمد تقی مصباح یزدی معارف قرآن (3 - 1) ص 294.
eporsesh.com
- [سایر] شبهه:با توجه به این که عقل عذاب را نمیپسندد، جهنمیان در قیامت حق قبول کردن یا نپذیرفتن عذاب را دارند؟
- [سایر] آیا جهنمیان تا ابد در آتش هستند؟
- [سایر] چرا از نظر قرآن جهنمیان همیشه در جهنم می مانند؟
- [سایر] تکامل در جهان آخرت چگونه بوده و آیا شامل جهنمیان نیز می شود؟
- [سایر] حرکت جهنمیان و سیر آنها در قیامت، چگونه است؟ تکاملی یا قهقرایی؟
- [سایر] آیا جهنم واژه ای فارسی بوده و جهنمیان به این زبان سخن می گویند؟
- [سایر] عذابهای اخروی آیا پس از مدتی به صورت عادی برای جهنمیان در نمی آید ؟
- [سایر] آیا نظارت استصوابی نوعی بدعت نیست؟ چرا شورای نگهبان. نظارت را نظارت استصوابی تفسیر کرده است؟
- [سایر] مضمون حدیثی که بهشتیان هم اکنون در بهشت اند و جهنمیان نیز هم اکنون در جهنم هستند ، چیست؟
- [سایر] نظارت بر انتخابات به چه معناست ؟ انواع نظارت کدامند و درنظارت شورای نگهبان بر انتخابات کدام یک از انواع نظارت مد نظر می باشد؟
- [آیت الله سبحانی] خرید و فروش گوشت هایی که از کشورهای غیراسلامی می آورند یا از دست کافر گرفته می شود باطل است، ولی اگر بداند که آنها از حیوانی است که مطابق قانون شرع یا با نظارت مسلمان ذبح شده. اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه معدن از معادن عظیمه و در اراضی مباح یا ملکی باشد، حاکم شرع (مجتهد عادل) حق دارد بر اخراج و صرف آن در مصارف مسلمین نظارت کند در این صورت استخراج کنندگان باید نظر حاکم شرع را رعایت کنند.
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستد گوشت , پیه و پوستِ واردشده از کشور غیراسلامی یا گرفته شده از دست غیر مسلمان، اگر هیچ منفعت عقلایی که مشروط به پاک بودن نیست ندارد، باطل است و اگر معلوم باشد که آن ها از حیوان ی است که به دستور اسلام, هرچند با نظارت مسلمان مسئول، کشته شده باشد، صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش گوشت هایی که از ممالک غیر اسلامی می آورند یا از دست کافر گرفته می شود باطل است، ولی اگر بداند که آنها از حیوانی است که مطابق دستور شرع یا با نظارت مسلمان ذبح شده اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . استخدام کفار اعم از ذمی و غیر ذمی در ادارات و سازمان هایی که باید بر جریان امور، نظارت و یا امور دفاعی کشور اسلام را تحت نظر داشته باشند، جایز نیست و پاسبان و افسر و قاضی و متصدیان مشاغل دیگر از این قبیل، همه باید مسلمان باشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله اردبیلی] (غَصْب) آن است که انسان از روی ظلم بر مال یا حقّ کسی مسلّط شود. غصب از گناهان بزرگ است و غاصب در قیامت به عذاب سخت گرفتار میشود. از حضرت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس یک وجب زمین از دیگری را غصب کند، در قیامت آن زمین را از هفت طبقه آن مثل طوق به گردن او میاندازند.)(1)
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه صاحب کار، بنایی را وکیل کند که برای او کارگر ساختمانی بگیرد چنانچه بیش از آنچه به کارگر مزد می دهد از صاحب کار بگیرد حرام است، ولی اگر قبول کند که ساختمان را با مبلغ معینی تمام نماید و بیش از آنچه خرج کرده است باشد اشکالی ندارد، اما احتیاط این است که خودش هم کاری را انجام داده باشد، خواه بنایی باشد، یا نظارت بر آن، یا تهیه مصالح.
- [آیت الله مظاهری] کسی که به گناهکار به خاطر گناهش احترام کند، یا به نیکوکار به خاطر کار نیکش بیاعتنایی کند، نظیر کاسبی که زنهای بدحجاب را بر زنهای باحجاب مقدّم بدارد، و یا به بدحجابها احترام کند و به زنهای باحجاب بیاحترامی نماید، اگر ملتزم به لوازم آن باشد کفر است، و اگر ملتزم نباشد گناهش بسیار بزرگ است، و اگر توبه نکند عذاب دردناکی هم در دنیا و هم در آخرت دارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] غصب ان است که انسان از روی ظلم بر مال یا حق کسی مسلط شود و این یکی از گناهان بزرگ است که اگر کسی انجام دهد در قیامت به عذاب سخت گرفتار می شود از حضرت پیغمبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم روایت شده است که هرکس یک وجب زمین از دیگری غصب کند در قیامت ان زمین را از هفت طبقه ان مثل طوق به گردن او می اندازند