در روز قیامت ضمن دعوت خطاب به مؤمنین و کسانی که تسلیم حق بوده اند خطاب می شود : ( الذین امنوا بایاتنا و کانوا مسلمین ادخلوا الجنه انتم و ازواجکم تحبرون یطاف علیهم بصحاف من ذهب و اکواب و فیها ما تشتهیه الانفس و تلذّ الاعین و انتم فیها خالدون )داخل بهشتی شوید که ظرفهای غذا و جامهای شراب طهور از طلا گرداگرد آنها می گردانند و در آن جا، آن چه دل می خواهد و چشم از آن لذت می برد وجود دارد و شما همیشه در آنجا خواهید ماند و نیز در ادامه آیات می فرماید : ( لکم فیها فاکهه کثیره منها تأکلون )و برای شما در آن میوه های فراوان است که از آن تناول می کنید. در این آیات اگر چه از نوع غذا و نوشیدنی بحثی به میان نیامده لیکن با توجه به نوع ظرف با آن عظمت و ویژگی پیداست که مظروف آن هم بایستی از عظمت فوق العاده ای برخوردار باشد. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
بهشت مؤمنین دارای چه خصوصیاتی است؟
در روز قیامت ضمن دعوت خطاب به مؤمنین و کسانی که تسلیم حق بوده اند خطاب می شود : ( الذین امنوا بایاتنا و کانوا مسلمین ادخلوا الجنه انتم و ازواجکم تحبرون یطاف علیهم بصحاف من ذهب و اکواب و فیها ما تشتهیه الانفس و تلذّ الاعین و انتم فیها خالدون )داخل بهشتی شوید که ظرفهای غذا و جامهای شراب طهور از طلا گرداگرد آنها می گردانند و در آن جا، آن چه دل می خواهد و چشم از آن لذت می برد وجود دارد و شما همیشه در آنجا خواهید ماند و نیز در ادامه آیات می فرماید : ( لکم فیها فاکهه کثیره منها تأکلون )و برای شما در آن میوه های فراوان است که از آن تناول می کنید. در این آیات اگر چه از نوع غذا و نوشیدنی بحثی به میان نیامده لیکن با توجه به نوع ظرف با آن عظمت و ویژگی پیداست که مظروف آن هم بایستی از عظمت فوق العاده ای برخوردار باشد.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] نهرهای چهارگانه جاری در بهشت چه نام دارد و دارای چه خصوصیاتی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] یک خبر موثّق دارای چه خصوصیّاتی است؟
- [سایر] بهشت خائفان از مقام خداوند، چه خصوصیاتی دارد؟
- [سایر] درخت « سدر» بهشتی دارای چه خصوصیاتی است؟
- [سایر] میوه های بهشتی دارای چه خصوصیاتی است؟
- [سایر] آیا مؤمنین در بهشت می توانند به دیدار یکدیگر بروند؟
- [سایر] آیا بهشت دارای درجات گوناگون است؟ فرق جنت الماوی و جنت النعیم چیست؟
- [سایر] چگونه مؤمنین از برخی از بیماریهای روحی پاک شده و وارد بهشت می شوند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مجتهدی که باید از او تقلید کنیم باید دارای چه خصوصیاتی باشد.
- [سایر] سلام. لطفا سند این حدیث را بررسی بفرمایید و اگر احادیثی صحیح، در مورد ورود اجنه به بهشت هست بفرمایید. از امام (ع) پرسیدند: آیا مؤمنین از جن به بهشت داخل میشوند . امام (ع) فرمود: نه، ولی برای خداوند باغهایی بین بهشت و جهنم است که ایشان و فساق شیعه در آن جا خواهند بود. پینوشت: سفینة البحار، محدث قمی، ج1، ص186.
- [آیت الله وحید خراسانی] خصوصیاتی را که مالک در خرید و فروش معین می کند مثل ان که عامل کالای معینی را بخرد و به مبلغ معینی بفروشد عامل باید مراعات نماید وگرنه معامله فضولی است و صحت ان متوقف بر اجازه مالک است
- [آیت الله اردبیلی] زنی که عادت وقتیّه دارد، اگر بیشتر از ده روز خون ببیند، چنانچه مقداری از خون دارای صفات حیض بوده و بقیه دارای صفات حیض نباشد، باید خونی را که دارای صفات حیض است، حیض و بقیه را استحاضه قرار دهد، به شرط آن که اولاً: خونی که دارای صفات حیض است، کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نباشد و ثانیا: خون دیگری با آن تعارض نکند؛ یعنی قبل از گذشتن ده روز از پایان خون اول که دارای صفات حیض است، خون دیگری نبیند که دارای صفات حیض بوده و مجموع آن و خون اول و روزهایی که در بین آنها واقع شده، بیشتر از ده روز باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] تخلی در ملک کسی که اجازه تخلّی نداده و در جایی که برای عدّه مخصوصی وقف شده مثل بعضی از مدرسه ها، وروی قبر مؤمنین در صورتی که بیاحترامی به آنان باشد حرام است.
- [آیت الله بروجردی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همهی آنها دارای شرطهایی که در (مسأله 2618) گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چند سگ را برای شکار حیوانی بفرستند چنانچه همه آنها دارای شرایط فوق باشد شکار حلال است و اگر بعضی از آنها دارای این شرایط نیست شکار حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چند سگ را بفرستند و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که ذکر شد بودهاند شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده شکار حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چند سگ را بفرستد وباهم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در گذشته گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبود، شکار حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند چنانچه همه انها دارای شرطهایی که در مساله گذشت باشند شکار حلال است و اگر یکی از انها دارای ان شرطها نباشد شکار حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چند سگ را بفرستد و باهم حیوانی را شکار کنند؛ چنانچه همه آنها دارای شرطهائی که در مسأله (2618) گفته شد بوده اند؛ شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده؛ شکار حرام است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند ، چنانچه همة آنها دارای شرطهائی که در مسأله 2607 گفته شد بوده اند ، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده ، شکار حرام است .