یکی از نعماتی که در آستانه ورود به بهشت شامل حال مؤمنین می شود زدوده شدن امراض روحی از جمله حسد و کینه می باشد و مؤید این مطلب آیه شریفه ذیل می باشد : ( و نزعنا ما فی صدروهم مِن غِلٍ تجری مِن تحتهمُ الانهار )(1) آن چه در دلها از کینه و حسد دارند بر می کنیم و وارد بهشتی می شوند که نهرها در زیر درختان آن جاری است در ذیل تفسیر آیه فوق حدیثی از پیامبر اکرم (ص) است که می فرماید: هنگامی که بهشتیان به سوی بهشت روان می شوند بر در بهشت درختی می بینند که از ریشه آن دو چشمه جاری است از یکی از آن دو چشمه می نوشند تمام کینه ها و حسدها از قلب آنان شسته می شود و این همان شراب طهور است و در چشمه دیگر خود را شستشو می دهند و طراوت و زیبایی در اندام آن ها آشکار می شود و به طوری که بعد از آن هرگز ژولیده و رنگ پریده و دگرگون نخواهند شد (2). و در واقع بهشتیان هم از درون شستشو می شوند و هم از بیرون و زردی و آثار غصه ای که ناشی از حسد نیز هست از چهره شان پاک و زدوده می شود. پی نوشت: 1- حجر / 47. 2- تفسیرالمنار، ج 8، ص 421. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
یکی از نعماتی که در آستانه ورود به بهشت شامل حال مؤمنین می شود زدوده شدن امراض روحی از جمله حسد و کینه می باشد و مؤید این مطلب آیه شریفه ذیل می باشد : ( و نزعنا ما فی صدروهم مِن غِلٍ تجری مِن تحتهمُ الانهار )(1) آن چه در دلها از کینه و حسد دارند بر می کنیم و وارد بهشتی می شوند که نهرها در زیر درختان آن جاری است در ذیل تفسیر آیه فوق حدیثی از پیامبر اکرم (ص) است که می فرماید: هنگامی که بهشتیان به سوی بهشت روان می شوند بر در بهشت درختی می بینند که از ریشه آن دو چشمه جاری است از یکی از آن دو چشمه می نوشند تمام کینه ها و حسدها از قلب آنان شسته می شود و این همان شراب طهور است و در چشمه دیگر خود را شستشو می دهند و طراوت و زیبایی در اندام آن ها آشکار می شود و به طوری که بعد از آن هرگز ژولیده و رنگ پریده و دگرگون نخواهند شد (2). و در واقع بهشتیان هم از درون شستشو می شوند و هم از بیرون و زردی و آثار غصه ای که ناشی از حسد نیز هست از چهره شان پاک و زدوده می شود.
پی نوشت:
1- حجر / 47.
2- تفسیرالمنار، ج 8، ص 421.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] بهشت مؤمنین دارای چه خصوصیاتی است؟
- [سایر] آیا مؤمنین در بهشت می توانند به دیدار یکدیگر بروند؟
- [سایر] در قیامت کسی که وارد بهشت شد، تا آخر در بهشت مسکن می گزیند. اگر کسی وارد جهنم شد، آیا احتمال دارد بعد از مدتی وارد بهشت شود؟
- [سایر] چه کسانی وارد بهشت میشوند؟
- [سایر] چه کسانی وارد بهشت میشوند؟
- [سایر] چگونه شیطان توانست بعد از اخراج از بهشت دوباره وارد بهشت شود؟
- [سایر] آیا مسلمان گناهکار وارد بهشت می شود؟
- [سایر] آیا از حیوانات هم وارد بهشت میشوند؟
- [سایر] چگونه شیطان توانست بعد از اخراج از بهشت دوباره وارد بهشت شود؟
- [سایر] اول کسی که وارد بهشت میشود کیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی داخل بدن شود و به نجاست برسد، در صورتی که بعد از بیرون آمدن آلوده به نجاست نباشد پاک است، پس اگر اسباب اماله یا آب آن در مخرج مدفوع وارد شود یا سوزن و چاقو و مانند اینها در بدن فرو رود و بعد از بیرون آمدن به نجاست آلوده نباشد، نجس نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و تا اذان صبح غسل نکند، چنانچه غسل نکردن او از روی عمد نباشد، روزهاش صحیح است و در روزه مستحبی چنانچه عمدا نیز غسل نکند، اشکالی به روزه او وارد نمیشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] تخلی در ملک کسی که اجازه تخلّی نداده و در جایی که برای عدّه مخصوصی وقف شده مثل بعضی از مدرسه ها، وروی قبر مؤمنین در صورتی که بیاحترامی به آنان باشد حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن برابر مرد یا جلوتر بایستد نماز هر دو صحیح است چه با هم وارد نماز شوند یا به ترتیب، بلی ثواب نماز هر کدام که بعد مشغول نماز شده اند کمتر است ولی بنابراحتیاط مؤکد سزاوار است در صورتی که هر دو با هم وارد نماز شوند، هر دو و در صورتی که به ترتیب وارد شده باشند کسی که بعد وارد شده نماز را اعاده نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی که امام تکبیر می گوید و وارد نماز می شود در صورتی که صفهای جلوتر آماده نماز باشند همه می توانند تکبیر بگویند و وارد نماز شوند و لازم نیست انتظار بکشند تا صفهای جلو وارد نماز شوند بلکه انتظار کشیدن بر خلاف احتیاط است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است امّا اگر یکی قبلاً وارد نماز شده باشد نماز او صحیح است ولی نماز دوّمی باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یکی از اعمال نافله شک کند، خواه رکن باشد یا غیر رکن، چنانچه وارد جزء بعدی نشده باشد، باید آن را بجا آورد و اگر وارد جزء بعدی شده باشد، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، اما اگر یکی قبلاً وارد نماز شده، نماز او صحیح و نماز دومی باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنی که از شوهر اطاعت می کند اگر مطالبه خرجی کند و شوهر ندهد می تواند جهت الزام شوهر بر پرداخت نفقه، به مجتهد جامع الشرائط و اگر ممکن نباشد به عدول مؤمنین و اگر آنهم ممکن نباشد به فُسّاق مؤمنین مراجعه نماید. و چنانچه الزام شوهر بر دادن نفقه ممکن نباشد می تواند، در هر روز به اندازه خرجی آن روز بدون اجازه از مال او بردارد، و اگر ممکن نیست چنانچه ناچار باشد که معاش خود را تهیه کند، در موقعی که مشغول تهیه معاش است اطاعت شوهر بر او واجب نیست.
- [امام خمینی] زنی که از شوهر اطاعت می کند اگر مطالبه خرجی کند و شوهر ندهد می تواند جهت الزام شوهر بر پرداخت نفقه به حاکم شرع و اگر ممکن نباشد به عدول مؤمنین و اگر آن هم ممکن نباشد به فساق مؤمنین مراجعه نماید. و چنانچه الزام شوهر بر دادن نفقه ممکن نباشد، می تواند در هر روز باندازه خرجی آن روز بدون اجازه از مال او بردارد و اگر ممکن نیست چنانچه ناچار باشد که معاش خود را تهیه کند، در موقعی که مشغول تهیه معاش است اطاعت شوهر بر او واجب نیست.