بهشت خائفان از مقام خداوند، چه خصوصیاتی دارد؟
در ذیل تفسیر آیه مبارکه : ( و لمن خاف مقام ربّه جنتّان فبایّ الاء ربّکما تکذّبان ذواتا افنان فیها عینان تجریان فیهما من کل فاکهه زوجان متکئین علی فرش بطائنها من استبرق و جنی الجنّتین دان )(1) :آمده است : دو باغ بهشت است برای کسانی که از مقام پروردگار، خائف و ترسانند دارای انواع نعمتها و درختان پرطراوت است و در آنها دو چشمه دائماً جریان دارد و این در حالی است که خائفان از مقام خدا بر فرشهایی تکیه کرده اند که آستر آنها از پارچه های ابریشمین است و میوه های رسیده آن دو باغ بهشتی در دسترس همگان است. و اما جنتان ( دو باغ بهشت ) ممکن است بهشت اول مادی و جسمانی باشد و بهشت دوم، معنوی و روحانی و آیه ای دیگر از قرآن تأیید این مطلب را می کند آنجا که می فرماید : ( للذین اتقّوا عند ربّهم جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها و ازواج مطهّره و رضوان من الله ) (2) :در این آیه نیز علاوه بر بهشت جسمانی که نهرها از زیر درختان آن می گذرد و همسران پاک در آن هستند از بهشت معنوی که خشنودی خداست سخن می گوید. و باتوجه به این تفسیر دو نهری که در آن جاری است یکی چشمه معنوی که چشمه معرفت می باشد دیگری چشمه مادی مانند چشمه های آب زلال ( طهور یا تسنیم ) و یا عسل و شیر می باشد. و اشاره به آستری از جنس ابریشم گرانقیمت دلالت بر رویه و اصل پشتی با ارزشی می کند چرا که معمولاً آستر به علت اینکه مشهود نیست از چیز کم اهمیت است و در نتیجه کم اهمیت ترین جنسهای آن جهان، پر اهمیت ترین و با ارزشترین جنسهای این جهان است و بدیهی است که متاع پرارزش آن در مخیله و تصور ما نمی گنجد. پی نوشت: 1- رحمن / 54 - 46. 2- آل عمران / 15. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

بهشت خائفان از مقام خداوند، چه خصوصیاتی دارد؟


پاسخ:

در ذیل تفسیر آیه مبارکه : ( و لمن خاف مقام ربّه جنتّان فبایّ الاء ربّکما تکذّبان ذواتا افنان فیها عینان تجریان فیهما من کل فاکهه زوجان متکئین علی فرش بطائنها من استبرق و جنی الجنّتین دان )(1) :آمده است : دو باغ بهشت است برای کسانی که از مقام پروردگار، خائف و ترسانند دارای انواع نعمتها و درختان پرطراوت است و در آنها دو چشمه دائماً جریان دارد و این در حالی است که خائفان از مقام خدا بر فرشهایی تکیه کرده اند که آستر آنها از پارچه های ابریشمین است و میوه های رسیده آن دو باغ بهشتی در دسترس همگان است.
و اما جنتان ( دو باغ بهشت ) ممکن است بهشت اول مادی و جسمانی باشد و بهشت دوم، معنوی و روحانی و آیه ای دیگر از قرآن تأیید این مطلب را می کند آنجا که می فرماید : ( للذین اتقّوا عند ربّهم جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها و ازواج مطهّره و رضوان من الله ) (2) :در این آیه نیز علاوه بر بهشت جسمانی که نهرها از زیر درختان آن می گذرد و همسران پاک در آن هستند از بهشت معنوی که خشنودی خداست سخن می گوید. و باتوجه به این تفسیر دو نهری که در آن جاری است یکی چشمه معنوی که چشمه معرفت می باشد دیگری چشمه مادی مانند چشمه های آب زلال ( طهور یا تسنیم ) و یا عسل و شیر می باشد. و اشاره به آستری از جنس ابریشم گرانقیمت دلالت بر رویه و اصل پشتی با ارزشی می کند چرا که معمولاً آستر به علت اینکه مشهود نیست از چیز کم اهمیت است و در نتیجه کم اهمیت ترین جنسهای آن جهان، پر اهمیت ترین و با ارزشترین جنسهای این جهان است و بدیهی است که متاع پرارزش آن در مخیله و تصور ما نمی گنجد.
پی نوشت:
1- رحمن / 54 - 46.
2- آل عمران / 15.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین