فضل الهی در مورد مؤمنان صالح بسیار است چنانچه در آیات قرآن می خوانیم : ( والّذین امنوا و عملوا الصّالحات فی روضات الجنّات لهم ما یشاؤن عند ربّهم )(1) : کسانی که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند در بهترین و سرسبزترین باغهای بهشت جای دارند و هرچه بخواهند نزد پروردگارشان برای آنها فراهم است لذا موازنه ای بین عمل و پاداش آنها وجود ندارد و ( عند ربّهم ) نشانگر لطف بی حساب خداوند به آنان است. و همانطور که در آیه شریفه ذیل در مورد شهدا می خوانیم ( بل احیاء عند ربهم یرزقون ) (2)در نزد پروردگارشان روزی می خورند در مورد مؤمنان هم، می فرماید : لهم ما یشاون عند ربهم ) هرچه را بخواهند و تمنا و آرزو کنند در نزد پروردگارشان و در جوار قرب او آن را می یابند. دلیل دیگری بر عدم موازنه بین عمل مؤمنین و پاداشهای فراوان بهشتی، مسئله خلود و جاودانگی مؤمنین متقّی در بهشت است چرا که آن چه در نزد خداست باقی است ( ما عندکم ینفد و ما عند الله باقٍ )(3) و آیات فراوان دیگری راجع به ابدیت نعمتها و لذات بهشتیان سخن می گوید و جمله ( خالدین فیها ) بارها و بارها در مورد ( الذین امنوا و عملوا الصالحات ) آمده است و در جای دیگر می فرماید ( عطاءً غیر مجذوذ )(4)این نعمات الهی هرگز گسسته و قطع نمی شود. و یا می فرماید : این روزی ماست که به بهشتیان عطا می کنیم و هیچ انقطاع و تمام شدن هم برای آنها نیست، ( اِنّ هذا لرزقنا ما له من نفاد )(5). لذا با عنایت به آیات فوق الذکر، بدیهی است که برای چند صباحی ( سالی ) کار نیک کردن، پاداش دائمی و جاودان گرفتن موازنه ای وجود ندارد بلکه همه اش لطف و کرم بی انتهای خداوند است که شامل حال مؤمنین می شود. پی نوشتها: 1- شوری / 22. 2- آل عمران / 169. 3- نحل / 96. 4- هود / 108. 5- ص / 54. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
فضل الهی در مورد مؤمنان صالح بسیار است چنانچه در آیات قرآن می خوانیم : ( والّذین امنوا و عملوا الصّالحات فی روضات الجنّات لهم ما یشاؤن عند ربّهم )(1) : کسانی که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند در بهترین و سرسبزترین باغهای بهشت جای دارند و هرچه بخواهند نزد پروردگارشان برای آنها فراهم است لذا موازنه ای بین عمل و پاداش آنها وجود ندارد و ( عند ربّهم ) نشانگر لطف بی حساب خداوند به آنان است. و همانطور که در آیه شریفه ذیل در مورد شهدا می خوانیم ( بل احیاء عند ربهم یرزقون ) (2)در نزد پروردگارشان روزی می خورند در مورد مؤمنان هم، می فرماید : لهم ما یشاون عند ربهم ) هرچه را بخواهند و تمنا و آرزو کنند در نزد پروردگارشان و در جوار قرب او آن را می یابند. دلیل دیگری بر عدم موازنه بین عمل مؤمنین و پاداشهای فراوان بهشتی، مسئله خلود و جاودانگی مؤمنین متقّی در بهشت است چرا که آن چه در نزد خداست باقی است ( ما عندکم ینفد و ما عند الله باقٍ )(3) و آیات فراوان دیگری راجع به ابدیت نعمتها و لذات بهشتیان سخن می گوید و جمله ( خالدین فیها ) بارها و بارها در مورد ( الذین امنوا و عملوا الصالحات ) آمده است و در جای دیگر می فرماید ( عطاءً غیر مجذوذ )(4)این نعمات الهی هرگز گسسته و قطع نمی شود. و یا می فرماید : این روزی ماست که به بهشتیان عطا می کنیم و هیچ انقطاع و تمام شدن هم برای آنها نیست، ( اِنّ هذا لرزقنا ما له من نفاد )(5). لذا با عنایت به آیات فوق الذکر، بدیهی است که برای چند صباحی ( سالی ) کار نیک کردن، پاداش دائمی و جاودان گرفتن موازنه ای وجود ندارد بلکه همه اش لطف و کرم بی انتهای خداوند است که شامل حال مؤمنین می شود.
پی نوشتها:
1- شوری / 22.
2- آل عمران / 169.
3- نحل / 96.
4- هود / 108.
5- ص / 54.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] در کجای قرآن می فرماید که پاداش مؤمنان، هم اکنون آماده است؟
- [سایر] آیا اینکه ایمان مردم آخر الزمان در نظر پیامبر(ص) عجیب خوانده شده تخفیف یا پاداش ویژه ای برای مردم با ایمان دارد؟ مردم آخر الزمان یعنی ما چه امتیازاتی داریم؟ آیا ارزش با ایمان در سال 1428 قمری با شخص با ایمان در 40 قمری یکسان است؟ حضرت علی(ع) فرموده آنچه با چشم دیده شود در دل نشیند. لطفا بیشتر توضیح بدید.
- [سایر] با توجه به اینکه خدا پاداش محسنین را می دهد پس چرا می گویند یک مومن هر چهل روز یک معظلی خواهد داشت و مومنین امتحاناشان سخت تر است ؟
- [سایر] با سلام منظور از ایه ی62 سوره ی بقره: {هر مسلمان و یهود و نصارا و ستاره پرست که از روی حقیقت به خدا و روز قیامت ایمان آورد و نیکوکاری پیشه کندالبته از خدا پاداش نیک یابد و هیچگاه بیناک نخواهد بود } در قران مجید چیه؟ ( چطور یک ستاره پرست که از روی حقیقت به خدا ایمان داره از یک مسلمان که از روی حقیقت ایمان نداره، جایگاه بالاتری داره؟ اون حقیقت چیه؟ ). با تشکر از شما و شغل باارزشتون....
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداش عباد الرحمن چیست؟
- [سایر] پاداش زنان بهشتی چیست؟
- [سایر] پاداش شهید در قبر چیست؟
- [سایر] تفاوت پاداش دنیوی با اخروی چیست؟
- [سایر] پر پاداش ترین عیادت کدام است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کافر شهادتین نگوید، ولی قلباً به معنی آن ایمان داشته باشد مسلمان است، اما اگر بر زبان جاری کند و یقین باشد که قلباً به آن ایمان ندارد احتیاط واجب آن است که از او اجتناب شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرزندان نابالغ کفار بعد از ایمان آوردن پدران آنها پاک می شوند.
- [آیت الله بهجت] مستحق زکات باید مؤمن (شیعه) باشد، مگر مورد چهارم و هفتم از مصارف زکات، که شرایط خاص خود را دارد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است دایهای که برای طفل میگیرند شیعه و مؤمن و دارای عقل و عفّت و صورت نیکو باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، ولی برای فرار از روزه، مسافرت مکروه است و همچنین است هر گونه سفر قبل از پایان شب بیست و سوم ماه رمضان، مگر این که سفر برای حج یا عمره یا استقبال برادر مؤمن یا از بیم تلف مال و یا تلف جان برادر مؤمن یا به جهت ضرورت دیگر باشد.
- [آیت الله سبحانی] لازم است مؤمنان به خطبه ها گوش دهند و سکوت را انتخاب کنند و اگر گوش نکنند یا حرف بزنند کار خلافی انجام داده اند.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه در جلسهای نسبت به شخص مؤمنی غیبت شود و یکی از استثناهایی که در مسأله قبل بیان شد وجود نداشته باشد، علاوه بر این که گوشدادن به آن حرام است، بر هر فردی که قدرت دارد واجب است آن غیبت را ردّ کند و از آن مؤمن دفاع نماید. در روایات اسلامی آمده است: (هر کس قدرت دفاع از برادر مؤمن خود را که مورد غیبت و ستم قرار گرفته داشته باشد و دفاع نکند و در اثر سکوت او آن مؤمن ذلیل شود، خداوند او را در دنیا و آخرت ذلیل خواهد کرد).(1)
- [امام خمینی] - ترجمه سوره حمد (بسم الله الرحمن الرحیم ) یعنی ابتدا می کنم بنام خداوندی که در دنیا بر مؤمن و کافر رحم می کند و در آخرت بر مؤمن رحم می نماید. (الحمد لله رب العالمین ) یعنی ثنا مخصوص خداوندی است که پرورش دهنده همه موجودات است.(الرحمن الرحیم ) یعنی در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم می کند.(مالک یوم الدین ) یعنی پادشاه و صاحب اختیار روز قیامت است. (ایاک نعبد و ایاک نستعین ) یعنی فقط تو را عبادت می کنیم و فقط از تو کمک می خواهیم. (اهدنا الصراط المستقیم ) یعنی هدایت کن ما را به راه راست که آن دین اسلام است. (صراط الذین انعمت علیهم ) یعنی به راه کسانی که به آنان نعمت دادی که آنان پیغمبران و جانشینان پیغمبران هستند. (غیر المغضوب علیهم و لا الضالین ) یعنی نه به راه کسانی که غضب کرده ای بر ایشان و نه آن کسانی که گمراهند.
- [آیت الله اردبیلی] (بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ) یعنی: (آغاز میکنم به نام خداوندی که در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم مینماید.) (اَلْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعالَمینَ) یعنی: (ثنا و ستایش مخصوص خداوندی است که پرورش دهنده همه موجودات است.) (اَلرَّحْمنِ الرَّحیمِ) یعنی: (در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم میکند.) (مالِکِ یَوْمِ الدّینِ) یعنی: (صاحب اختیار روز قیامت است.) (إیّاکَ نَعْبُدُ وَإیّاکَ نَسْتَعینُ) یعنی: (فقط تو را عبادت میکنیم و فقط از تو کمک میخواهیم.) (إهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ) یعنی: (ما را به راه راست (دین اسلام) هدایت کن.) (صِراطَ الَّذینَ أنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ) یعنی: (به راه کسانی که به آنان نعمت دادی (راه پیامبران و جانشینان آنان و شهداء و صدیقان).) (غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَلاَ الضّالّینَ) یعنی: (نه به راه کسانی که بر آنان غضب کردهای و نه آنانی که گمراهند.)
- [آیت الله مظاهری] اگر تندخویی از ملکه و یا از زبان بد سرچشمه نگیرد، در صورتی که ملازم با گناهی باشد، نظیر غیبت یا سرزنش یا آزردهخاطرنمودن شخصی و یا سردکردن محیط خانه و مانند اینها، حرام است، و اگر ملازم با هیچ گناهی نباشد، نظیر کسی که اعصاب او ضعیف است و با تندی حرف میزند، گرچه حرام نیست، ولی سزاوار نیست مؤمن چنین باشد، زیرا خوشرویی و خوشزبانی از علامات مؤمن است.