دلایل وجود جهان برزخ چیست؟
در آیاتی از قرآن کریم به صراحت اشاره به این منزلگاه دوم انسان دارد چنانچه می فرماید: (حتّی اذا جاءَ اَحَدُهم المَوت قالَ رَبِّ ارجعون- لعلی اَعمَلُ صالحاً فیما ترکت کلا اَنَّها کلمة هُوَ قائلُها و من وَرائهم بَرزَخٌ الی یَوم یُبعَثون) (1) ترجمه: زمانی که مرگ یکی از آنها فرا می رسد می گوید: پروردگار من! مرا بازگردان شاید در آن چه ترک کردم عمل صالحی انجام دهم به او می گویند: چنین نیست، این سخنی است که او به زبان می گوید و اگر بازگردد برنامه اش همچون سابق است و پشت سر آنها برزخی است تا روزی که برانگیخته شوند. در این آیه که صراحتاً به جهان برزخ اشاره دارد ابتدا و انتهای آن را نیز معلوم می کند اول آیه از لحظه مرگ انسان می گوید و آخر آیه نیز از روز قیامت و برانگیخته شدن، لذا این منزلگاه دوم از مرگ انسان شروع و تا لحظه ی وقوع قیامت ادامه خواهد داشت. روایتی از امام صادق (ع) است که فرمودند: (اَنخوِّفُ علَیکُم فی البرزخ) من از برزخ شما می ترسم، سئوال شد (مَا البَرزخُ) برزخ چیست؟ امام فرمودند: (اَلقَبرُ مُنذُ حینَ مَوته الی یوم القیامة) (2)، برزخ همان قبر است از آن زمانی که انسان می میرد تا روز قیامت. و علاوه بر آیه ی شریفه ی فوق، کلیه آیاتی که از مرگ تعبیر به (تَوفّی) (قبض روح) دارد اشاره دقیقی به وجود جهان برزخ است، مانند: (اللهُ یَتَوفَّی الاَنفُسَ حین مَوتها). (3) پی نوشت: 1- مؤمنون 99، 100. 2- تفسیر برهان، ج3، ص 120، حدیث 1. 3- زمر 42. منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

دلایل وجود جهان برزخ چیست؟


پاسخ:

در آیاتی از قرآن کریم به صراحت اشاره به این منزلگاه دوم انسان دارد چنانچه می فرماید: (حتّی اذا جاءَ اَحَدُهم المَوت قالَ رَبِّ ارجعون- لعلی اَعمَلُ صالحاً فیما ترکت کلا اَنَّها کلمة هُوَ قائلُها و من وَرائهم بَرزَخٌ الی یَوم یُبعَثون) (1) ترجمه: زمانی که مرگ یکی از آنها فرا می رسد می گوید: پروردگار من! مرا بازگردان شاید در آن چه ترک کردم عمل صالحی انجام دهم به او می گویند: چنین نیست، این سخنی است که او به زبان می گوید و اگر بازگردد برنامه اش همچون سابق است و پشت سر آنها برزخی است تا روزی که برانگیخته شوند.
در این آیه که صراحتاً به جهان برزخ اشاره دارد ابتدا و انتهای آن را نیز معلوم می کند اول آیه از لحظه مرگ انسان می گوید و آخر آیه نیز از روز قیامت و برانگیخته شدن، لذا این منزلگاه دوم از مرگ انسان شروع و تا لحظه ی وقوع قیامت ادامه خواهد داشت. روایتی از امام صادق (ع) است که فرمودند: (اَنخوِّفُ علَیکُم فی البرزخ) من از برزخ شما می ترسم، سئوال شد (مَا البَرزخُ) برزخ چیست؟ امام فرمودند: (اَلقَبرُ مُنذُ حینَ مَوته الی یوم القیامة) (2)، برزخ همان قبر است از آن زمانی که انسان می میرد تا روز قیامت. و علاوه بر آیه ی شریفه ی فوق، کلیه آیاتی که از مرگ تعبیر به (تَوفّی) (قبض روح) دارد اشاره دقیقی به وجود جهان برزخ است، مانند: (اللهُ یَتَوفَّی الاَنفُسَ حین مَوتها). (3)
پی نوشت:
1- مؤمنون 99، 100.
2- تفسیر برهان، ج3، ص 120، حدیث 1.
3- زمر 42.
منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین