در سورهء الرحمن آمده است: (یعرف المجرمون بسیماهم فیؤخذ بالنّواصی و الاقدام)(1): مجرمینی که از چهره هایشان مشخص می شوند آنها را با موهای جلوی سر و پاهایشان می گیرند و به دوزخ می افکندند. گرفتن مجرمان با موی جلوی سر و پاها ممکن است به معنی حقیقی آن باشد که مأموران عذاب این دو را می گیرند و آنها را از زمین برداشته به نهایت ذلت به دوزخ می افکنند. و یا کنایه از نهایت ضعف و ناتوانی آنها در چنگال مأموران عذاب الهی است که گروه را با خواری تمام به دوزخ می برند و چه صحنه دردناک و وحشتناکی است آن صحنه. گناهکارانی که در دنیا سرمست و مغرور وسرکش بودند و در آنجا چنان عاجز وناتوانند که به نهایت ذلت آنها را به دوزخ پرتاب می کنند. پی نوشت: 1-الرحمن/41 منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در سورهء الرحمن آمده است: (یعرف المجرمون بسیماهم فیؤخذ بالنّواصی و الاقدام)(1): مجرمینی که از چهره هایشان مشخص می شوند آنها را با موهای جلوی سر و پاهایشان می گیرند و به دوزخ می افکندند. گرفتن مجرمان با موی جلوی سر و پاها ممکن است به معنی حقیقی آن باشد که مأموران عذاب این دو را می گیرند و آنها را از زمین برداشته به نهایت ذلت به دوزخ می افکنند. و یا کنایه از نهایت ضعف و ناتوانی آنها در چنگال مأموران عذاب الهی است که گروه را با خواری تمام به دوزخ می برند و چه صحنه دردناک و وحشتناکی است آن صحنه. گناهکارانی که در دنیا سرمست و مغرور وسرکش بودند و در آنجا چنان عاجز وناتوانند که به نهایت ذلت آنها را به دوزخ پرتاب می کنند.
پی نوشت:
1-الرحمن/41
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] آیا گناهکاران از دوزخ آزاد می شوند؟
- [سایر] نوشابه ی گناهکاران در جهنم چه می باشد؟
- [سایر] چگونه در دنیا ،جهنم، گناهکاران را احاطه می کند؟
- [سایر] چرا مجرمان را به وسط جهنم پرتاب می کنند؟
- [سایر] چرا خدای متعال مانند گذشته عذاب خود را بر گناهکاران نازل نمی کند؟
- [سایر] آیا سنت عفو و گذشت الهی موجب افزایش گناه و گناهکاران در جامعه نمیشود؟
- [سایر] اگر خدا هست چرا مانند گذشته عذابش را بر سر گناهکاران نازل نمی کند؟
- [سایر] پرتاب تیر در راه خدا چه ثوابی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] مردی به هنگام رمی جمره عقبه، در تعداد سنگهای برخورد کرده که باید به هفت عدد برسد، بسیار شک میکند، به طوری که 21 سنگ پرتاب مینماید. آیا پرتاب این تعداد کافی است یا باید اطمینان حاصل کند؟
- [سایر] چرا امام حسین (ع) در عاشورا خون مبارکشان را به آسمان پرتاب کردند؟ فلسفه اش چیست؟
- [آیت الله بروجردی] اگر بعضی از چهار طرف هموار و بعضی دیگر پست و بلند باشد، باید در طرفی که هموار است به اندازهی پرتاب دو تیر و در طرفی که هموار نیست به اندازهی پرتاب یک تیر جستجو کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعضی از چهار طرف هموار وبعض دیگر پست وبلند باشد، باید در طرفی که هموار است به اندازه پرتاب دو تیر و در طرفی که هموار نیست به اندازه پرتاب یک تیر جستجو کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر راه رفتن در برخی از اطراف آسان و در بعضی دیگر دشوار باشد، باید در طرفی که آسان است به اندازه پرتاب دو تیر و در طرفی که دشوار است به اندازه پرتاب یک تیر، جستجو کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بعضی از چهار طرف هموار و بعض دیگر پست و بلند باشد باید در طرفی که هموار است به اندازه پرتاب دوتیر و در طرفی که هموار نیست، به اندازه پرتاب یک تیر جستجو کند.
- [آیت الله خوئی] اگر بعضی از چهار طرف هموار و بعضی دیگر پست و بلند باشد، در طرفی که هموار است به انداز پرتاب دو تیر و در طرفی که هموار نیست به انداز پرتاب یک تیر جستجو کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر بعضی از اطراف هموار و بعض دیگر پست و بلند باشد ، در طرفی که هموار است به اندازه پرتاب دو تیر ، و در طرفی که هموار نیست به اندازه پرتاب یک تیر جستجو کند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان در آبادی باشد، باید برای تهیه آب وضو و غسل به قدری جستجو کند که از پیدا شدن آن ناامید شود و اگر در بیابان باشد، چنان چه زمین آن پست و بلند است، باید در هر یک از چهار طرف به اندازه پرتاب یک تیر قدیمی 1 که با کمان پرتاب می کردند، و اگر زمین آن پست و بلند نیست، باید در هر طرف به اندازه پرتاب دو تیر، جستجو نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان در ابادی باشد باید برای تهیه اب وضو و غسل به قدری جستجو کند که از پیدا شدن ان ناامید شود و اگر در بیابان باشد در زمینی که پست و بلند است به اندازه پرتاب یک تیر که در زمان قدیم با کمان پرتاب می کردند و در زمین هموار به اندازه پرتاپ دو تیر جستجو کند و بنابر احتیاط واجب جستجو در تمام دایره ای باشد که مرکزش مبدا طلب و شعاعش به اندازه پرتاب تیر باشد
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان در آبادی باشد، باید برای تهیه آب وضو و غسل، به قدری جستجو کند که از پیدا شدن آن ناامید شود و اگر در بیابان باشد، چنانچه زمینِ آن پست و بلند است، باید در هر یک از چهار طرف به اندازهی پرتاب یک تیر قدیمی که با کمان پرتاب میکردند در جستجوی آب برود و اگر زمین آن پست و بلند نیست، باید در هر طرف به اندازهی پرتاب دو تیر جستجو نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان در آبادی باشد، باید برای تهیّه آب وضو وغسل، به قدری جستجو کند که از پیدا شدن آن ناامید شود و اگر در بیابان باشد، چنانچه زمین آن پست و بلند است، باید در هریک از چهار طرف به اندازه پرتاب یک تیر قدیمی که با کمان پرتاب میکردند1 در جستجوی آب برود و اگر زمین آن پست وبلند نیست، باید در هر طرف به اندازه پرتاب دو تیر جستجو نماید.