مجرمان را چگونه وارد دوزخ می کنند؟
بدون شک، بردن آنها به سوی آتش دوزخ، توأم با تحقیر و ذلت و زجر و عذاب است، ولی در آیات مختلف قرآن، تعبیرات گوناگونی در این باره دیده می شود: در سوره (حاقه) می خوانیم: (خُذُوهُ فَغُلُّوهُ * ثُمَّ الْجَحِیمَ صَلُّوهُ) (1) (او را بگیرید و در غل و زنجیر کنید سپس در آتش دوزخ وارد سازید) و در سوره (دخان) چنین آمده: (خُذُوهُ فَاعْتِلُوهُ إِلی سَواءِ الْجَحِیمِ)(2) (او را بگیرید و با شدت به میان جهنم برانید)! در آیات متعددی تعبیر به (سوق) و راندن شده است، مانند: آیه 86 سوره (مریم): (وَ نَسُوقُ الُْمجْرِمِینَ إِلی جَهَنَّمَ وِرْداً)؛ (مجرمان را (همچون شتران تشنه کامی که به سوی آبگاه می روند) به سوی جهنم می رانیم). و به عکس، پرهیزکاران و متقین را با نهایت احترام و اکرام، به سوی بهشت می برند، فرشتگان الهی به استقبال آنها می شتابند، درهای بهشت به روی آنها گشوده می شود، خازنان بهشت به آنها سلام و خوش آمد می گویند، و بشارت سکونت جاودان را در بهشت به آنها می دهند.(3) به این ترتیب، نه تنها (بهشت) و (دوزخ) کانون (مهر) و (قهر) خدا است، بلکه تشریفات ورود در هر یک از آنها نیز بیانگر همین معنی است.(4) پی نوشتها: 1. سوره حاقه، آیات 30 و 31 2. سوره دخان، آیه 47 3. سوره زمر، آیه 73. 4. تفسیر نمونه، ج 22، ص 434. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

مجرمان را چگونه وارد دوزخ می کنند؟


پاسخ:

بدون شک، بردن آنها به سوی آتش دوزخ، توأم با تحقیر و ذلت و زجر و عذاب است، ولی در آیات مختلف قرآن، تعبیرات گوناگونی در این باره دیده می شود:
در سوره (حاقه) می خوانیم: (خُذُوهُ فَغُلُّوهُ * ثُمَّ الْجَحِیمَ صَلُّوهُ) (1) (او را بگیرید و در غل و زنجیر کنید سپس در آتش دوزخ وارد سازید)
و در سوره (دخان) چنین آمده: (خُذُوهُ فَاعْتِلُوهُ إِلی سَواءِ الْجَحِیمِ)(2) (او را بگیرید و با شدت به میان جهنم برانید)!
در آیات متعددی تعبیر به (سوق) و راندن شده است، مانند: آیه 86 سوره (مریم): (وَ نَسُوقُ الُْمجْرِمِینَ إِلی جَهَنَّمَ وِرْداً)؛ (مجرمان را (همچون شتران تشنه کامی که به سوی آبگاه می روند) به سوی جهنم می رانیم).
و به عکس، پرهیزکاران و متقین را با نهایت احترام و اکرام، به سوی بهشت می برند، فرشتگان الهی به استقبال آنها می شتابند، درهای بهشت به روی آنها گشوده می شود، خازنان بهشت به آنها سلام و خوش آمد می گویند، و بشارت سکونت جاودان را در بهشت به آنها می دهند.(3) به این ترتیب، نه تنها (بهشت) و (دوزخ) کانون (مهر) و (قهر) خدا است، بلکه تشریفات ورود در هر یک از آنها نیز بیانگر همین معنی است.(4)

پی نوشتها:
1. سوره حاقه، آیات 30 و 31
2. سوره دخان، آیه 47
3. سوره زمر، آیه 73.
4. تفسیر نمونه، ج 22، ص 434.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین