جناب آقای حسن رحیمپور از پژوهشگران مسائل دینی به خصوص در عرصه شبهات و مسائل جدید میباشند که در این باره مقالاتی نیز نوشته و ارائه کردهاند. آثار ایشان عمدتاً به صورت مقاله عرضه شده است. در عرصه کتاب ایشان فقط یک کتاب به نام عقلانیت منتشر کردهاند که در سال 1378 توسط مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر چاپ و منتشر شده است. ایشان هم چنین از شمارة اول مجله کتاب نقد سردبیر آن بودهاند. و به تازگی این مسئولیت را به فرد دیگری واگذار کردهاند، لذا مقالات ایشان بیشتر در همین مجله چاپ شده است که ضمن معرفی چند مقاله ایشان، آدرس مؤسسه را نیز برایتان ارسال مینماییم. 1. عرف و مصلحت در ترازوی حکومت اسلامی، شماره 1 مجله کتاب نقد، که ویژه سکولاریسم میباشد. 2. دین در حاشیه و دین در صحنه، کتاب نقد شماره 2 و3، ویژه دین و دنیا. 3. هرمنوتیک معاصر در غرب، کتاب نقد، شماره 5 و 6، ویژه تفسیر به رأی، نسبیت و هرمنوتیک. 4. ولایت فقیه و نقد دیدگاه مخالف، مجله اندیشه حوزه، شماره 18، ویژه ولایت فقیه. 5. مناظره پیرامون آزادی، این نوشته تحریر مناظرهای است بین ایشان و دکتر زیبا کلام که در شمارههای 20 و 21، مجله اندیشه حوزه، به چاپ رسیده است. 6. پارادوکسیکالیتة روشنفکری دینی، مجله اندیشه حوزه، شماره 24. 7. مولفههای اصلاحات دینی و نقد آراء مخالف، مجله اندیشه حوزه، شماره 28. برای دریافت مجله کتاب نقد با آدرس زیر مکاتبه نمایید: تهران، صندوق پستی 1556 13145 تلفن: 8153555. برای دریافت مجله اندیشه حوزه نیز به آدرس ذیل مکاتبه نمایید: مشهد، خیابان امام خمینی، روبروی هلال احمر، صندوق پستی 3649/91375 پلاک 630، تلفن: 98381 8545025، دور نگار: 8545075. قال علی علیه السّلام : اُطلبو العلم تَرشَدُوا؛ علم طلب کنید تا ارشاد شوید. (تصنیف غرر الحکم، ص 63، شماره حدیث 774)
جناب آقای حسن رحیمپور از پژوهشگران مسائل دینی به خصوص در عرصه شبهات و مسائل جدید میباشند که در این باره مقالاتی نیز نوشته و ارائه کردهاند. آثار ایشان عمدتاً به صورت مقاله عرضه شده است. در عرصه کتاب ایشان فقط یک کتاب به نام عقلانیت منتشر کردهاند که در سال 1378 توسط مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر چاپ و منتشر شده است. ایشان هم چنین از شمارة اول مجله کتاب نقد سردبیر آن بودهاند. و به تازگی این مسئولیت را به فرد دیگری واگذار کردهاند، لذا مقالات ایشان بیشتر در همین مجله چاپ شده است که ضمن معرفی چند مقاله ایشان، آدرس مؤسسه را نیز برایتان ارسال مینماییم.
1. عرف و مصلحت در ترازوی حکومت اسلامی، شماره 1 مجله کتاب نقد، که ویژه سکولاریسم میباشد.
2. دین در حاشیه و دین در صحنه، کتاب نقد شماره 2 و3، ویژه دین و دنیا.
3. هرمنوتیک معاصر در غرب، کتاب نقد، شماره 5 و 6، ویژه تفسیر به رأی، نسبیت و هرمنوتیک.
4. ولایت فقیه و نقد دیدگاه مخالف، مجله اندیشه حوزه، شماره 18، ویژه ولایت فقیه.
5. مناظره پیرامون آزادی، این نوشته تحریر مناظرهای است بین ایشان و دکتر زیبا کلام که در شمارههای 20 و 21، مجله اندیشه حوزه، به چاپ رسیده است.
6. پارادوکسیکالیتة روشنفکری دینی، مجله اندیشه حوزه، شماره 24.
7. مولفههای اصلاحات دینی و نقد آراء مخالف، مجله اندیشه حوزه، شماره 28.
برای دریافت مجله کتاب نقد با آدرس زیر مکاتبه نمایید: تهران، صندوق پستی 1556 13145 تلفن: 8153555.
برای دریافت مجله اندیشه حوزه نیز به آدرس ذیل مکاتبه نمایید:
مشهد، خیابان امام خمینی، روبروی هلال احمر، صندوق پستی 3649/91375 پلاک 630، تلفن: 98381 8545025، دور نگار: 8545075.
قال علی علیه السّلام :
اُطلبو العلم تَرشَدُوا؛ علم طلب کنید تا ارشاد شوید.
(تصنیف غرر الحکم، ص 63، شماره حدیث 774)
- [سایر] با سلام.تولدتون پیشا پیش مبارک استاد. چون امشب اینترنت در دسترسم نیست یه روز زودتر بهتون تبریک گفتم راستش براتون یه هدیه دارم بهتره بگم درست کردم انشا الله خوشتون بیاد برای دیدنش حتما به این آدرس برید anfalblog.blogfa.com و ادامه مطلب رو بخونید حتما نظرتون رو در این آدرس یا سایت خودتون بنویسید تا بفهمم پیامم رو خوندید. بازم تبریک میگم .یا حق
- [سایر] آیا در تفسیر المیزان صحبتی از ولایت فقیه شده؟ اگر شده آدرس دقیق رو بنویسید.
- [سایر] با سلام، لطفا در صورت امکان شمه ای از سیره اخلاقی امام هادی(ع) را بنویسید؟
- [سایر] درباره خبر از آینده در قرآن کریم توضیحاتی دهید و در صورت امکان تمامی پیش بینیهای قرآن را بنویسید.
- [سایر] آیا بدون استاد امکان شروع، ادامه و اتمام سیر و سلوک وجود دارد؟
- [سایر] در مقابل بعضی از آیات قرآن، کلمه سجده مندوبه آمده، در صورت امکان منظور از این سجده را ذکر کنید و ذکر مربوط به آن را بنویسید؟
- [سایر] نظریه استاد هادوی (اندیشه مدون) را چطور میتوان تهیه کرد لطفاً لیست تألیفات ایشان را در سایت بیاورید.
- [سایر] آیا امکان فراگیری منطق و فلسفه و تهذیب نفس و اخلاق بدون استاد و با تکیه بر خواندن کتب معتبر امکان پذیر می باشد؟ (چون درس حوزوی که نمی خوانیم.)
- [سایر] سلام تیک تاک را آقای صفاریان پور تهیه میکند و آقای ضابطیان نوشته های مقدمه و موخره را مینویسند گفتم شاید شما هم که در مردم ایران بودید شما هم جزو مهمانان باشید امشب هم حول و حوش ساعت8 شب پخش میشود یاعلی
- [آیت الله مکارم شیرازی] با وجود امکان تهیّه جسد کافر از خارج چنانچه در بعضی از ممالک اسلامی عمل می شود آیا واجب است مسؤولین مربوطه اقدام نمایند؟ و با وجود امکان تهیّه، ضرورت جواز تشریح میّت مسلمان پیدا می شود یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] - هرگاه معتکف برای تهیه مواد خوراکی یا آشامیدنی یا سایر حوائج اعتکاف ناچار به خرید و فروش شود و شخص غیر معتکفی که این کار را به وکالت انجام دهد، نیابد و تهیه اجناس مذکور بدون خرید مثل هدیه یا قرض گرفتن امکان نداشته باشد، در این صورت، خرید و فروش مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بعد از داخل شدن وقت نماز، وضو داشته باشد و بداند که اگر وضوی خود را باطل کند تهیه آب برای او ممکن نیست، یا نمیتواند وضو بگیرد، چنانچه بتواند وضوی خود را نگهدارد، نباید آن را باطل نماید و اگر بخواهد با عیال خود نزدیکی کند، باید در صورت امکان اول نمازش را بخواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بعد از داخل شدن وقت نماز، وضو داشته باشد و بداند که اگر وضوی خود را باطل کند، تهیه آب برای او ممکن نیست، یا نمی تواند وضو بگیرد چنان چه بتواند وضوی خود را نگهدارد، نباید آن را باطل نماید ولی می تواند با زوجه خود نزدیکی نماید هر چند بداند بعداً امکان غسل برای او فراهم نخواهد شد.
- [آیت الله نوری همدانی] حجّ ؛زیارت کردن خانةخدا وانجام اعمالی است که دستور داده اند ودرانجا بجااورده شودودرتمام عمر بر کسی که این شرایط را دارا باشد ،یک مرتبه واجب می شود: اوّل :انکه بالغ باشد . دوّم : انکه عاقل وازاد باشد . سوّم : به واسطةرفتن به حجّ مجبور نشود که کار حرامی را که اهمیّتش در شرع از حجّ بیشتر است انجام دهد ؛یا عمل واجبی را که از حجّ مهم تر است ترک نماید . چهارم: انکه مستطیع باشد . و مستطیع بودن چند چیزاست : اوّل :انکه راه وچیزهایی راکه بر حسب حالش در سفر به ان محتاج است ودر کتابهای مفّصل گفته شده دارا باشد ونیز مرکب سواری یا مالی که بتواند انها را تهیّه کند داشته باشد . دوّم :سلامت مزاج وتوانایی آن را داشته باشد که بتواند مکّه رود وحجّ را بجا آورد . سوّم : در راه مانعی ا ز رفتن نباشد واگر باشند ،یا انسان بترسد که در راه از راه دیگری بتواند برود ،اگر چه دورتر باشد درصورتی که مشقّت نداشته باشد وخیلی غیر متعارف نباشد ،باید از آن راه برود . چهارم:بقدر بجا آوردن اعمال حجّ وقت داشته باشد . پنجم : مخارج کسانی را که خرجی انان بر اوواجب است مثل زن وبچّه ومخارج کسانی را که مردم خرجی دادن به آنها را لازم می دانند داشته باشد . ششم :بعد از برگشتن ، کسب ، یا زراعت ، یا عایدی ملک ،یا راه دیگری برای معاش خود داشته باشد که مجبور نشود به زحمت زندگی کند .
- [آیت الله اردبیلی] رساله توضیح المسائل به شیوه مرسوم، ابتدا بر اساس فتاوای زعیم بزرگوار شیعه حضرت آیة اللّه العظمی برجرودی قدسسره به دقت و با زبانی ساده تهیه و چاپ گردید و در معرض استفاده مقلدان و اندیشمندان قرار گرفت و به سبب دقت و سلاست و انتساب به آن مرجع بزرگوار و استاد مسلم فقه، سالها توسط فقیهان متأخر حاشیه و تعلیقه زده شد و سپس با مزج حواشی در متن اصلی، رسالههای بعدی تدوین گردید. حضرت آیة اللّه العظمی موسوی اردبیلی نیز ابتدا نظرات و فتاوای خود را به صورت حاشیهای بر رساله مزبور نگاشتند و پس از رحلت امام خمینی قدسسره به علت این که رساله معظم له در دست بسیاری از مقلدان و فارسی زبانان موجود بود، حواشی خود را به اختصار به رساله مزبور اضافه نمودند که چندین بار مورد چاپ و تجدید نظر قرار گرفت و در اختیار علاقمندان گذاشته شد. اما بازبینی و بازنگری رساله توضیح المسائل، ظهور مسائل جدید و مورد ابتلا، حذف مسائل غیر مورد ابتلا، تغییر در ساختار شکلی، جملات و ترتیب مسائل و برخی ابواب و توجه به نوآوریها و دقائق و کثرت تغییرات رساله پیشین، باعث گردید که رسالهای مستقل با ساختار فعلی تدوین شود تا به شیوهای مناسبتر، در عین حفظ چهارچوب قبلی، پاسخگوی نیاز مراجعین و فرزانگان گردد. لذا در این توضیح المسائل علاوه بر ذکر مسائل و نظرات جدید معظم له، متون مسائل تا اندازهای روانتر و ترتیب ابواب فقهی و مسائل مناسبتر شده و ابواب و مسائلی که مورد نیاز بوده، اضافه گردیده
- [آیت الله فاضل لنکرانی] حج: زیارت کردن خانه خدا و انجام اعمالی است که دستور داده اند در آنجا بجا آورده شود و در تمام عمر بر کسی که شرایط زیر را دارا باشد، یک مرتبه واجب می شود. اوّل: بالغ باشد. دوّم: عاقل و آزاد باشد. سوّم: بواسطه حجّ مجبور نشود کار حرامی که اهمیتش در شرع از حج بیشتر است انجام دهد یا عمل واجبی را که از حجّ مهمتر است ترک کند. چهارم: مستطیع باشد، و مستطیع بودن به چند چیز است: اوّل: آنکه توشه راه و چیزهایی را که بر حسب حالش در سفر به آن محتاج است و در کتابهای مفصّل گفته شده دارا باشد، و نیز مالی که بتواند بلیط سفر یا وسیله سفر را تهیّه کند داشته باشد. دوّم: سلامت مزاج و توانایی آن را داشته باشد که بتواند مکّه رود و حج را بجا آورد. سوّم: در راه مانعی از رفتن نباشد و اگر راه بسته است یا انسان بترسد که در راه جان او از بین برود حجّ بر او واجب نیست ولی اگر از راه دیگری بتواند برود اگر چه دورتر باشد در صورتی که مشقّت زیاد نداشته باشد و خیلی غیر متعارف نباشد باید از آن راه برود. چهارم: بقدر بجا آوردن اعمال حج وقت داشته باشد. پنجم: مخارج کسانی را که خرجی آنان بر او واجب است مثل زن و بچّه و مخارج کسانی را که مردم خرجی دادن به آنها را لازم می دانند داشته باشد. ششم: بعد از برگشتن کسب یا زراعت یا عایدی ملک یا راه دیگری برای معاش خود داشته باشد که مجبور نشود به زحمت زندگی کند و اگر کسی که آنچه دارد در راه حج خرج کند زندگی او قبل و بعد از حج فرق نکند حج بر او واجب است پس کسانی که زندگیشان از طریق وجوهات شرعیه تأمین می شود و حج رفتن وضع زندگی آنها را مختل نمی کند اگر به اندازه حج مالی داشته باشند حج بر آنها واجب می شود.
- [امام خمینی] حج: زیارت کردن خانه خدا و انجام اعمالی است که دستور داده اند در آن جا بجا آورده شود، و در تمام عمر بر کسی که این شرایط را دارا باشد یک مرتبه واجب می شود: اول: آنکه بالغ باشد. دوم: آنکه عاقل و آزاد باشد. سوم: به واسطه رفتن به حج مجبور نشود که کار حرامی را که اهمیتش در شرع از حج بیشتر است انجام دهد یا عمل واجبی را که از حج مهمتر است ترک نماید. چهارم: آنکه مستطیع باشد، و مستطیع بودن به چند چیز است: اول: آنکه توشه راه و چیزهایی را که بر حسب حالش در سفر به آن محتاج است و در کتابهای مفصل گفته شده، دارا باشد، و نیز مرکب سواری یا مالی که بتواند آنها را تهیه کند داشته باشد. دوم:سلامت مزاج و توانایی آن را داشته باشد که بتواند مکه رود و حج را بجا آورد.سوم: در راه مانعی از رفتن نباشد و اگر راه بسته باشد یا انسان بترسد که در راه جان یا عرض او از بین برود، یا مال او را ببرند، حج بر او واجب نیست، ولی اگراز راه دیگری بتواند برود، اگرچه دورتر باشد در صورتی که مشقت زیاد نداشته باشدو خیلی غیر متعارف نباشد، باید از آن راه برود. چهارم: به قدر بجا آوردن اعمال حج وقت داشته باشد. پنجم: مخارج کسانی را که خرجی آنان بر او واجب است مثل زن و بچه و مخارج کسانی را که مردم خرجی دادن به آنها را لازم می دانند داشته باشد.ششم: بعد از برگشتن، کسب یا زراعت یا عایدی ملک یا راه دیگری برای معاش خود داشته باشد که مجبور نشود به زحمت زندگی کند