تقسیم هر مکان را هر کس بر حسب مصلحت خود هر طور فرض کند صحیح است ; مثلا شهری را ممکن است بچهار بخش کرد و نام هر یک را محله گذاشت , یا بده بخش تقسیم کرد وهر یک را ناحیه نامید , یا 20 بخش کرد و هر یک را کوی و برزن گفت و همه صحیح است زمین را قدیم به هفت منطقه تقسیم می کردند از خط استوا بشمال , و هر یک رااقلیم می گفتند , و امروز همه زمین را از شمال و جنوب خط استوا به پنج منطقه تقسیم می کنند : یک منطقه حاره و دو معتدله و دو منجمده , و برای پیغمبران خدااین دو تقسیم مساوی است برای اینکه می خواهند قدرت خداوند و مخلوقیت جهان راثابت کنند خواه هفت اقلیم باشد یا پنج منطقه , و نیز هفت سیاره در هفت مدار سیرمی کنند , قدیم نام آن مدارها را آسمان گذاشتند و گمان می کردند اجسام منفصل ازهم اند و امروز مدار را تصدیق می کنند اما آنها را اثیر متشابه و از یک جنس می دانند , و پیغمبران می گویند اینها مخلوق خدا است خواه هفت آسمان متباین باشدخواه هفت آسمان متشابه و خداوند در سوره مومنون آیه 17 فرمود . و لقد خلقنا فوقکم سبع طرائق یعنی بالای سر شما هفت راه آفریدیم . و نیز درسوره شوری آیه 28 فرمود : و من آیاته خلق السموات و الارض و ما بث فیهما من دابه . و از آیات اوست آفرینش آسمانها و زمین و آنچه در آنها است از جنبنده یعنی : درکرات سماوی هم جانور آفریده است , و این با مذهب امروزی مطابق است . منبع : اثبات نبوت، میرزا ابوالحسن شعرانی
تقسیم هر مکان را هر کس بر حسب مصلحت خود هر طور فرض کند صحیح است ; مثلا شهری را ممکن است بچهار بخش کرد و نام هر یک را محله گذاشت , یا بده بخش تقسیم کرد وهر یک را ناحیه نامید , یا 20 بخش کرد و هر یک را کوی و برزن گفت و همه صحیح است زمین را قدیم به هفت منطقه تقسیم می کردند از خط استوا بشمال , و هر یک رااقلیم می گفتند , و امروز همه زمین را از شمال و جنوب خط استوا به پنج منطقه تقسیم می کنند : یک منطقه حاره و دو معتدله و دو منجمده , و برای پیغمبران خدااین دو تقسیم مساوی است برای اینکه می خواهند قدرت خداوند و مخلوقیت جهان راثابت کنند خواه هفت اقلیم باشد یا پنج منطقه , و نیز هفت سیاره در هفت مدار سیرمی کنند , قدیم نام آن مدارها را آسمان گذاشتند و گمان می کردند اجسام منفصل ازهم اند و امروز مدار را تصدیق می کنند اما آنها را اثیر متشابه و از یک جنس می دانند , و پیغمبران می گویند اینها مخلوق خدا است خواه هفت آسمان متباین باشدخواه هفت آسمان متشابه و خداوند در سوره مومنون آیه 17 فرمود . و لقد خلقنا فوقکم سبع طرائق یعنی بالای سر شما هفت راه آفریدیم . و نیز درسوره شوری آیه 28 فرمود : و من آیاته خلق السموات و الارض و ما بث فیهما من دابه . و از آیات اوست آفرینش آسمانها و زمین و آنچه در آنها است از جنبنده یعنی : درکرات سماوی هم جانور آفریده است , و این با مذهب امروزی مطابق است .
منبع : اثبات نبوت، میرزا ابوالحسن شعرانی
- [سایر] تعداد طبقات زمین و آسمان چقدر است؟
- [سایر] چگونه ممکن است امر جاویدانی که ابتدای آن روز قیامت است که در آن آسمان و زمین از میان می روند , به بقای آسمان و زمین مقید شود ؟
- [سایر] از نظر قرآن چند آسمان و چند زمین داریم؟
- [سایر] منظور قرآن از هفت آسمان و زمین چیست؟
- [سایر] منظور از آفرینش آسمان و زمین در شش روز چیست؟
- [سایر] از نظر اسلام؛ آسمان دارای چه ویژگیهایی است و بر زمین چه برتری دارد؟
- [سایر] آیا جهنم بر روی زمین بنا نهاده شده است و بهشت در آسمان؟
- [سایر] از نظر اسلام؛ آسمان دارای چه ویژگیهایی است و بر زمین چه برتری دارد؟
- [سایر] آیا زمین و آسمان در روز قیامت باقی خواهند بود؟ یا نه؟
- [سایر] معنای فساد زمین و آسمان در آیه شریفه لو کان فیهما الهه الا الله لفسدتا چیست ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نودونه تازیانه هرقدر صلاح میداند، به او میزند، وروایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش بدهان او میزند وملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنّم برای او مهیّا خواهد بود ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.
- [آیت الله بروجردی] هرگاه پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود هر قدر صلاح میداند تازیانه به او میزند و روایت شده که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکة رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند توبهی او قبول میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خانه کعبه که در مکه معظمه می باشد و جای خانه تا منتهای زمین و بالای آن تا منتهای آسمان قبله است، و باید روبروی آن نماز خواند ولی کسی که دور است، اگر طوری بایستد که بگویند: رو به قبله نماز می خواند کافیست. و هم چنین است کارهای دیگری مانند سر بریدن حیوانات که باید رو به قبله انجام گیرد.
- [آیت الله بهجت] اگر در شهری ماه دیده شد، در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم ماه دیده میشد، چه در شرق باشد یا در غرب، ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمیتوانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند به او میزند، و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند، و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد؛ حاکم شرع از سی تازیانه تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح می داند؛ به او می زند. و روایت شده است که خداوند عالم دهانه ای از آتش به دهان او می زند و ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت می کنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود. ولی اگر توبه کند توبه او قبول می شود.
- [آیت الله خوئی] هر گاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند، به او میزند. و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود. ولی اگر توبه کند توبة او قبول میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نافله مغرب، پس از نماز مغرب خوانده میشود و وقت فضیلت آن تا وقتیست که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در قنوت دست ها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشت های دیگر را به هم بچسباند و به کف دست ها نگاه کند.