بله؛ دعا ترجمان دل است ودل هم در گرو اندیشه و عمل صالح است. دعا تأثیر فراوانی دارد و اگر خداوند توفیق دهد که 40 روز بعد از نماز صبح با خلوص دعای عهد را بخوانیم ، إنشاء الله از یاران امام زمان(عج) خواهیم شد و اگر در زمان ظهور آقا در این دنیا نباشیم خداوند ما را به این دنیا می آورد و از یاران امام زمان(عج) خواهیم شد، به شرط رعایت کردن تقوی الهی در اینکه به دوستان توصیه شده برای سلامتی امام زمان(عج) دعا کنند و اینکه دعاهای بسیاری در این مورد ثبت شده، بحثی نیست و کسی نمی تواند در آن تردید کند حتی دستور داده شده که دوستان برای حفظ جان امام صدقه بدهند و بهتر آن است که، هر کس هر گاه که خواست صدقه ای بدهد نخست قصد و نیتش سلامتی امام زمان(عج) سپس سلامتی خود و اعضای خانواده اش آنهم در پناه امام زمان(عج) را لحاظ کند . در تضرع و زاری بر امام عصر و ندبه بر وجود مقدس او با هر لفظی و الفاظی که باشد و با هر زبانی انجام گیرد صحیح است، لکن بهتر آن است که شیعه در این موضوع نیز ببیند ،که از مبادی عالیه دستوری رسیده شاید یکی از مهمترین آنها دعای ندبه باشد ،که هم از لحاظ سند طبق بررسی بزرگان فن محکم و متیقن است و هم از لحاظ متن و دلالت مطابق قرآن و روایات وارده است. از وظایف شیعه در زمان غیبت امام زمان ( عج) عبارتند از : 1-یاد امام زمان (عج) 2- دعا برای شناخت امام زمان (عج) 3- دعا برای سلامت امام زمان (عج) 4-دعابرای تعجیل در ظهور امام زمان (عج) 5- ندبه بر امام زمان (عج) 6-زیارت امام زمان (عج) 7- توسل به امام زمان (عج) 8- ارجاع مردم به امام زمان(عج) 9- هدیه برای امام زمان(عج) 10- توبه 11- خود سازی منابع : 1-سیمای آفتاب , حبیب الله طاهری 2-تجسم امید و نجات , عزیز الله حیدری 3-شناخت امام عصر , محمد جواد مولوی نیا منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
آیا این دعای سطحی که ما بعد از نماز برای ظهور امام زمان«عج» می خوانیم تأثیری هم در ظهور آقا امام زمان«عج» خواهد داشت؟
بله؛ دعا ترجمان دل است ودل هم در گرو اندیشه و عمل صالح است.
دعا تأثیر فراوانی دارد و اگر خداوند توفیق دهد که 40 روز بعد از نماز صبح با خلوص دعای عهد را بخوانیم ، إنشاء الله از یاران امام زمان(عج) خواهیم شد و اگر در زمان ظهور آقا در این دنیا نباشیم خداوند ما را به این دنیا می آورد و از یاران امام زمان(عج) خواهیم شد، به شرط رعایت کردن تقوی الهی در اینکه به دوستان توصیه شده برای سلامتی امام زمان(عج) دعا کنند و اینکه دعاهای بسیاری در این مورد ثبت شده، بحثی نیست و کسی نمی تواند در آن تردید کند حتی دستور داده شده که دوستان برای حفظ جان امام صدقه بدهند و بهتر آن است که، هر کس هر گاه که خواست صدقه ای بدهد نخست قصد و نیتش سلامتی امام زمان(عج) سپس سلامتی خود و اعضای خانواده اش آنهم در پناه امام زمان(عج) را لحاظ کند .
در تضرع و زاری بر امام عصر و ندبه بر وجود مقدس او با هر لفظی و الفاظی که باشد و با هر زبانی انجام گیرد صحیح است، لکن بهتر آن است که شیعه در این موضوع نیز ببیند ،که از مبادی عالیه دستوری رسیده شاید یکی از مهمترین آنها دعای ندبه باشد ،که هم از لحاظ سند طبق بررسی بزرگان فن محکم و متیقن است و هم از لحاظ متن و دلالت مطابق قرآن و روایات وارده است.
از وظایف شیعه در زمان غیبت امام زمان ( عج) عبارتند از :
1-یاد امام زمان (عج)
2- دعا برای شناخت امام زمان (عج)
3- دعا برای سلامت امام زمان (عج)
4-دعابرای تعجیل در ظهور امام زمان (عج)
5- ندبه بر امام زمان (عج)
6-زیارت امام زمان (عج)
7- توسل به امام زمان (عج)
8- ارجاع مردم به امام زمان(عج)
9- هدیه برای امام زمان(عج)
10- توبه
11- خود سازی
منابع :
1-سیمای آفتاب , حبیب الله طاهری
2-تجسم امید و نجات , عزیز الله حیدری
3-شناخت امام عصر , محمد جواد مولوی نیا
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] چرا به امام زمان (عج)، «بقیة الله» میگویند؟
- [سایر] چرا ظهور آقا امام زمان (عج) مشخص نیست؟
- [سایر] چرا حضرت مهدی علیه السلام را در دعای ندبه، «ابن طه» مینامند؟
- [سایر] چرا حضرت مهدی علیه السلام را در دعای ندبه، «ابن طه» می نامند؟
- [سایر] «سراج الله» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
- [سایر] «سبیل الله» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
- [سایر] «سیف الله» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
- [سایر] «سَیّد» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
- [سایر] «سابق» که از القاب امام زمان (عج) است، به چه معناست؟
- [سایر] حدیث «کشتی نجات بودن اهلبیت»، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [امام خمینی] "اشهد ان علیا ولی الله" جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعداز "اشهد ان محمدا رسول الله" به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه "الله اکبر" یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند."اشهد ان لا اله الا الله" یعنی شهادت می دهم که غیر خدایی که یکتا و بی همتا است، خدای دیگری سزاوار پرستش نیست. "اشهد ان محمدا رسول الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله و سلم، پیغمبر و فرستاده خدا است. "اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاة و السلام، امیر المؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. "حی علی الصلاه"یعنی بشتاب برای نماز. "حی علی الفلاح" یعنی بشتاب برای رستگاری. "حی علی خیرالعمل" یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. "قد قامت الصلاه" یعنی به تحقیق نماز برپا شد. "لا اله الا الله" یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بی همتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اشهدً انّ علیاً ولیً اللهِ جزء اذان و اقامه نیست ولی خوب است بعد از اشهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ ، به قصد قربت گفته شود . و چون در امثال زمان ما ، شعا ر تشیع محسوب می شود در هر جا که اظهار این شعار مستحسن و لازم باشد ، گفتن آن هم مستحسن و لازم است . ترجمه اذان و اقامه اللهَ اکبرً یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند اشهدً ان لا الهَ الاّ اللهً یعنی شهادت می دهم که غیر خدائی که یکتا و بی همتا است خدای دیگر سزاوار پرستش نیست . اشَهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی علیه و آله و سلم پیغمبر و فرستادة خداست . اشهدً ان علیاً امیر المؤمنینَ ولیّ الله یعنی شهادت می دهم که حضرت علی (علیه الصلاهَ و السلام ) امیر المؤمنین ولی خدا بر همة خلق است حیّ علیَ الصلاهِ یعنی بشتاب برای نماز . حیّ علی الفلاحِ یعنی بشتاب برای رستگاری . حیّ علی خیرِ العملِ یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است . قَد قامتِ الصلاهُ یعنی بتحقیق نماز بر پا شد . لا الهَ الاّ اللهُ یعنی خدائی سزاوار پرستش نیست مگر خدائی که یکتا و بی همتا است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اشهد ان علیا ولی اللّه جزو اذان و اقامه نیست؛ ولی خوب است بعد از اشهد ان محمدا رسول اللّه به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه اللّه اکبر: یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. اشهد ان لا اله الا اللّه: یعنی شهادت می دهم که خدائی سزاوار پرستش نیست جز خدائی که یکتا و بی همتا است. اشهد ان محمدا رسول اللّه: یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبداللّه (ص) پیغمبر و فرستاده خدا است. اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی اللّه: یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاه و السلام امیر مؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حی علی الصلاه: یعنی بشتاب برای نماز. حی علی الفلاح: یعنی بشتاب برای رستگاری. حی علی خیر العمل: یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قد قامت الصلاه: یعنی به تحقیق نماز بر پا شد. لا اله الا اللّه: یعنی خدائی سزاوار پرستش نیست مگر خدائی که یکتا و بی همتا است.