شیعه باید در هر حال خود را مهیّای همراهی با حضرت مهدی علیه السلام بنماید و سعی کند صالح باشد، تابتواند انتظار مصلحی را بکشد. انتظار، فلسفه ی سازندگی و تقوا پیشه کردن برای شیعیان است . اما همان طوری که فلسفه ی غیبت و حقیقت آن از اسرار الهی است و کسی نمی تواند ادعا کند قطعاً غیبت برای این امر صورت گرفته است، در مورد ظهور حضرت و حقیقت آن هیچ کس به غیر از خداوند سبحان عالم به این امر نیست . تشخیص این که آیاشیعه بعد از گذشت 1200سال زمینهء ظهور ایشان را مهیّا کرده، از عهدهء ما خارج است، چون درک حقیقت غیبت و حقیقت ظهور را ائمه ی اطهار علیهم السلام منحصر به علم الهی می دانند و اشخاص نمی توانند در این موارد نظری در جهت تسریع درظهور حضرت یا تأخیر در ظهور بیان نمایند. البته ما فقط می توانیم با استناد به شواهد نظری را مطرح کنیم اما بیش ازاین مقدار، خارج از درک و شناخت ما قرار دارد و نمی توانیم تشخیص دهیم که جامعه ی شیعه بعد از گذشت 1200 سال آمادگی در خود ایجاد کرده یا نه. نمی توانیم بگوییم که زمینه ی ظهور را مهیا کرده است یا نه . این غلم منحصر به خداوند سبحان است . منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
آیا پس از 1200 سال که از غیبت امام زمان علیه السلام می گذرد، جامعه ی شیعه آمادگی در خود ایجاد کرده و زمینه ی ظهور ایشان را فراهم کرده است؟
شیعه باید در هر حال خود را مهیّای همراهی با حضرت مهدی علیه السلام بنماید و سعی کند صالح باشد، تابتواند انتظار مصلحی را بکشد. انتظار، فلسفه ی سازندگی و تقوا پیشه کردن برای شیعیان است . اما همان طوری که فلسفه ی غیبت و حقیقت آن از اسرار الهی است و کسی نمی تواند ادعا کند قطعاً غیبت برای این امر صورت گرفته است، در مورد ظهور حضرت و حقیقت آن هیچ کس به غیر از خداوند سبحان عالم به این امر نیست . تشخیص این که آیاشیعه بعد از گذشت 1200سال زمینهء ظهور ایشان را مهیّا کرده، از عهدهء ما خارج است، چون درک حقیقت غیبت و حقیقت ظهور را ائمه ی اطهار علیهم السلام منحصر به علم الهی می دانند و اشخاص نمی توانند در این موارد نظری در جهت تسریع درظهور حضرت یا تأخیر در ظهور بیان نمایند. البته ما فقط می توانیم با استناد به شواهد نظری را مطرح کنیم اما بیش ازاین مقدار، خارج از درک و شناخت ما قرار دارد و نمی توانیم تشخیص دهیم که جامعه ی شیعه بعد از گذشت 1200 سال آمادگی در خود ایجاد کرده یا نه. نمی توانیم بگوییم که زمینه ی ظهور را مهیا کرده است یا نه . این غلم منحصر به خداوند سبحان است .
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] ما شیعیان در زمان غیبت امام زمان علیه السلام چه وظایفی داریم؟
- [سایر] وظیفه شیعیان در دوران غیبت امام زمان (عج) چیست؟
- [سایر] ویژگیهای جامعه موعود که پس از ظهور حضرت مهدی علیه السلام ایجاد می شود، چیست؟
- [سایر] دعای فرج برای تعجیل ظهور در دوران غیبت امام زمان (عج) چیست؟
- [سایر] حکمت غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] فایده غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] فلسفه غیبت امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] راز غیبت امام زمان(علیه السلام)چیست؟
- [سایر] چرا سلسله امامان شیعه با غیبت امام زمان (عج) به پایان میرسد؟
- [سایر] امام حسین علیه السلام درباره غیبت امام زمان علیه السلام چه فرمودهاند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] شخص بالغ و عاقل که استطاعت مالی دارد ولی برخی از شرایط دیگر استطاعت را ندارد، چنانچه احتمال دهد که بتواند استطاعت بدنی یا طریقی را فراهم کند باید برای ایجاد آن شرایط اقدام کند و تأخیر حج تا زمان فراهم شدن شرایط جایز است و چنانچه از فراهم شدن آن شرایط در آینده مأیوس است، واجب است با قصد قربت برای انجام حجّ خود در اولین سال ممکن نایب بگیرد، هر چند امسال، اولین سالی باشد که استطاعت مالی پیدا کرده است.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] غسل دادن میت مسلمان و کفن کردن او چنان که گفته شد واجب است ولی دو گروه از این حکم مستثنا هستند: اول (شهیدان راه خدا) یعنی کسانی که در میدان جهاد در راه اسلام، همراه پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا امام معصوم(علیه السلام) یا نایب خاص او کشته شده اند، همچنین کسانی که در حال غیبت امام زمان(ارواحنا فداه) برای دفاع در برابر دشمنان اسلام کشته می شوند، خواه مرد باشند، یا زن، بزرگ باشند و یا کودک، در این گونه موارد غسل و کفن و حنوط واجب نیست، بلکه باید آنها را با همان لباسهایشان بعد از خواندن نماز دفن کنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] فروختن میوه یک سال قبل از ظهور ان بدون ضمیمه جایز نیست و فروختن میوه دو سال یا بیشتر از ان و همچنین فروختن میوه یک سال با ضمیمه جایز است و بعد از ظهور ان پیش از ان که دانه ببندد و گلش بریزد احتیاط مستحب ان است که چیزی از حاصل زمین مانند سبزیها یا مال دیگری با ان بفروشند و یا میوه بیشتر از یک سال را به او بفروشند
- [آیت الله بروجردی] نماز در حرم امامان عَلَیْهمُالسَّلَام مستحب بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین عَلَیْهِ السَّلَام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است