اصالت مهدویت از جهت ابتنای آن بر احادیث معتبر و متواتر در نهایت وضوح است. زیرا کتابهای حدیث و صحاح و جوامع و سنن و مسانید و اصول شیعه و اهل سنت که در آنها احادیث مربوط به این موضوع ضبط و روایت شده است از حد احصاء و شمارش خارج است و نیز در کتابهای دیگر که در سایر رشتههای علوم اسلامی تألیف شده، مثل تاریخ و لغت و غریب الحدیث و رجال و تراجم و عقاید و کلام و حتی شعر و ادب و شرح قصاید و اشعار معروف علمای فنون مختلف به این احادیث استناد کرده و پیرامون شرح و مضامین آنها اظهار نظر نمودهاند. از عصر رسالت تا زمان ما صحابه حضرت رسول اعظم(ص) و سپس تابعین و تابعین تابعین و سایر طبقات روات، این احادیث را روایت نمودهاند. بسیاری از این احادیث بالخصوص و بالانفراد به واسطه شواهد و مؤیداتی، مورد اعتماد حدیث شناسان ماهر است و در نهایت صحت و اعتبار میباشند و به مضمون آنها یقین حاصل میشود و علاوه بر این در مسائل مهم مربوط به مهدویت مثل معرفی شخص حضرت مهدی(ع) و برنامههای مهم انقلابی و اسلامی ایشان، این احادیث در حد تواتر و حتی بالاتر میباشند یعنی در هر یک از اوصاف معروف و مشهور حضرت مهدی(ع)، حدیث از پیامبر اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) آن قدر زیاد است که قطع نظر از مقام وثاقت و صداقت و امانت روایت کنندگان، احتمال تبانی آنها بر دروغ و جعل این احادیث عقلایی نیست. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
اصالت مهدویت از جهت ابتنای آن بر احادیث معتبر و متواتر در نهایت وضوح است. زیرا کتابهای حدیث و صحاح و جوامع و سنن و مسانید و اصول شیعه و اهل سنت که در آنها احادیث مربوط به این موضوع ضبط و روایت شده است از حد احصاء و شمارش خارج است و نیز در کتابهای دیگر که در سایر رشتههای علوم اسلامی تألیف شده، مثل تاریخ و لغت و غریب الحدیث و رجال و تراجم و عقاید و کلام و حتی شعر و ادب و شرح قصاید و اشعار معروف علمای فنون مختلف به این احادیث استناد کرده و پیرامون شرح و مضامین آنها اظهار نظر نمودهاند. از عصر رسالت تا زمان ما صحابه حضرت رسول اعظم(ص) و سپس تابعین و تابعین تابعین و سایر طبقات روات، این احادیث را روایت نمودهاند. بسیاری از این احادیث بالخصوص و بالانفراد به واسطه شواهد و مؤیداتی، مورد اعتماد حدیث شناسان ماهر است و در نهایت صحت و اعتبار میباشند و به مضمون آنها یقین حاصل میشود و علاوه بر این در مسائل مهم مربوط به مهدویت مثل معرفی شخص حضرت مهدی(ع) و برنامههای مهم انقلابی و اسلامی ایشان، این احادیث در حد تواتر و حتی بالاتر میباشند یعنی در هر یک از اوصاف معروف و مشهور حضرت مهدی(ع)، حدیث از پیامبر اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) آن قدر زیاد است که قطع نظر از مقام وثاقت و صداقت و امانت روایت کنندگان، احتمال تبانی آنها بر دروغ و جعل این احادیث عقلایی نیست.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا عقیده مهدویت مورد اجماع مسلمین است؟
- [سایر] چه کسی برای اولین بار در عقیده مهدویت تشکیک کرد؟
- [سایر] آیا عقیده به منجی و مهدویت عقیدهای شرقی است؟
- [سایر] آیا عقیده مهدویت، مستندات قرآنی و روایی دارد؟
- [سایر] وهابیت در مورد مهدویت چه عقیده ای دارند؟
- [سایر] آیا عقیده به مهدویت ناشی از پیاده نشدن حکومت جهانی اسلام بوده است؟
- [سایر] آیا عقیده به مهدویت از جوامع دیگر و از اصول غیر اسلامی وارد شده است؟
- [سایر] آیا احادیث مهدویت متعارض است ؟
- [سایر] حدیث با موضوع مهدویت بفرمایید؟
- [سایر] آیا کثرت روایات مهدویت باعث تواتر است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .لازم است مکان پیشانی نمازگزار در حال سجود با مکان ایستادن او بیش از چهار انگشت بسته اختلاف سطح نداشته باشد ; اما برای سایر اعضای سجده نسبت به یکدیگر یا نسبت به مکان پیشانی، مادامی که از صورت سجده بیرون نباشد، حدّ خاصی معتبر نیست.
- [آیت الله سبحانی] کلیه شرایطی که در امام جماعت معتبر است در امام جمعه نیز معتبر می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اقرار شخص فقط علیه خودش معتبر است، پس اقرار او علیه دیگران و همچنین به نفع خود معتبر نیست.
- [آیت الله سبحانی] در اعتکاف، آنچه معتبر است، مکث در مسجد است، و حالت خاصّی در آن معتبر نیست، می تواند بنشیند یا دراز بکشد با بخوابد و یا راه برود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ، نقل کند، بنا بر احتیاط نباید به خداوند یا پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام علیهالسلام نسبت دهد، بلکه باید مثلاً چنین بگوید: چنین روایت شده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد مالی به دست شیعه اثنی عشری بیاید واجب نیست خمس ان را بدهد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد ؛ مالی بدست انسان بیاید ؛ واجب نیست خمس آن را بدهد .
- [آیت الله سبحانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد; مالی به دست انسان آید، واجب نیست خمس آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خُمس عقیده ندارد، مالی به دست انسان آید، واجب نیست خُمس آن را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر امام جماعت قضای نماز یومیه خود یا کس دیگر را که فوت آن به عقیده مأموم یقینی باشد میخواند، میشود به او اقتدا کرد، ولی اگر به عقیده مأموم یقینی نباشد، نمیشود اقتدا نمود؛ مگر در برخی صورتهای خاص؛ مثل آن که مأموم و کسی که امام نماز قضای او را میخواند، احتیاط مشابهی داشته باشند، چنانچه در مسأله قبل توضیح داده شد.