از این که با ما مکاتبه نمودهاید سپاسگذاریم. این نگرش که همه انسانها روزی چند مرتبه امام زمان(عج) را به گونه ناشناس میبینند، قابل قبول نبوده و صحت ندارد، زیرا در روایات بدین مطلب اشاره نشده است. در روایات آمده است که امام زمان در مکانهای مختلف حضور می یابند و میان مردم بوده اما وی را نمی شناسند: امام صادق(ع) فرمود: اگر زمین یک ساعت از حجت خدا خالی باشد، ساکنان خود را فرو خواهد برد. مردم را می شناسد، لیکن مردم او را نمی شناسند، همان گونه که یوسف، مردم را میشناخت و آنان او را نمی شناختند. (1) در روایتی دیگر از علی(ع) آمده است: حجت حق بر زمین استوار است، در جادهها حرکت میکند، در خانهها وارد میشود و در شرق و غرب زمین به گردش میپردازد.( 2) از این روایات استفاده می شود که امام به گونه ناشناس میان مردم حضور می یابد اما روایات دلالت ندارد که انسانها حتماً هر روز چند بار امام را به طور ناشناس ملاقات می کنند. پی نوشت: 1 - کتاب الغیبة نعمانی، ص 141 2- همان، ص 144 منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
آیا درست است که می گویند: ما انسانها روزی چند مرتبه امام زمان(عج) را ملاقات می کنیم و او را نمی شناسیم؟
از این که با ما مکاتبه نمودهاید سپاسگذاریم.
این نگرش که همه انسانها روزی چند مرتبه امام زمان(عج) را به گونه ناشناس میبینند، قابل قبول نبوده و صحت ندارد، زیرا در روایات بدین مطلب اشاره نشده است.
در روایات آمده است که امام زمان در مکانهای مختلف حضور می یابند و میان مردم بوده اما وی را نمی شناسند: امام صادق(ع) فرمود: اگر زمین یک ساعت از حجت خدا خالی باشد، ساکنان خود را فرو خواهد برد. مردم را می شناسد، لیکن مردم او را نمی شناسند، همان گونه که یوسف، مردم را میشناخت و آنان او را نمی شناختند. (1)
در روایتی دیگر از علی(ع) آمده است: حجت حق بر زمین استوار است، در جادهها حرکت میکند، در خانهها وارد میشود و در شرق و غرب زمین به گردش میپردازد.( 2)
از این روایات استفاده می شود که امام به گونه ناشناس میان مردم حضور می یابد اما روایات دلالت ندارد که انسانها حتماً هر روز چند بار امام را به طور ناشناس ملاقات می کنند.
پی نوشت:
1 - کتاب الغیبة نعمانی، ص 141
2- همان، ص 144
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] چرا ما انسانها از امام عصر (عج) غافلیم؟
- [سایر] امام زمان (عج) چه روزی ظهور خواهد کرد ؟
- [سایر] ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟
- [سایر] نظرتان نسبت به نویسنده کتاب ملاقات با امام زمان (عج) و آثار دیگر ایشان چیست؟
- [سایر] شبهه: ملاقات با امام زمان (عج) در خواب امکان پذیر نیست پس تلاش نباید کرد.
- [سایر] آیا در دوران غیبت امکان ملاقات با امام زمان (عج) وجود دارد؟
- [سایر] آیا کسانی که ادعای ملاقات با امام زمان (عج) را دارند، همگی دروغگو هستند؟
- [سایر] آیا درست است که امام زمان (عج) بعد از ظهور با علما می جنگند؟
- [سایر] آیا درست است که امام مهدی(عج) بعد از ظهور مساجد دو طبقه را خراب میکند؟
- [سایر] سلام خسته نباشید این که میگویند امام زمان(عج)از جمکران ظهور می کند درست است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.
- [امام خمینی] اذان هیجده جمله است: "الله اکبر" چهار مرتبه، "اشهد ان لا اله الا الله،اشهد ان محمدا رسول الله، حی علی الصلاه، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه"الله اکبر" از اول اذان، و یک مرتبه "لا اله الا الله" از آخر آن کم می شود، و بعداز گفتن "حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه "قد قامت الصلاه" اضاضه نمود.
- [آیت الله بهجت] اذان هیجده جمله است: (اللّه اَکبَر) چهار مرتبه؛ (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّه)؛ (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه)؛ (حَی عَلَی الصَّلاة)؛ (حَی عَلَی الفَلاح)؛ (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل)؛ (اللّه اَکبَر)؛ (لا اِلهَ اِلاَّ اللّه) هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است؛ یعنی دو مرتبه (اللّه اکبر) از اول اذان و یک مرتبه (لا اِلهَ الاَّ اللّه) از آخر آن کم میشود، و بعد از گفتن (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل) باید دو مرتبه (قَدْ قامَتِ الصَّلاة) اضافه نمود.