ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟ ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟ روایات متعددی درباره ی ظهور امام زمان (عج) رسیده است در برخی از روایات روز ظهور حضرت عاشورا معرفی شده است. در برخی روایات ایام نوروز. و در برخی روایات روز شنبه و در برخی روایات دیگر جمعه روز نوروز معرفی شده است. در هم زمانی روز ظهور در نوروز با عاشورا اشکالی به نظر نمی رسد زیرا نوروز طبق سال شمسی و عاشورا بر اساس سال قمری محاسبه می شود و یکی شدن این دو روز امکان پذیر است و هم زمانی این دو روز با جمعه یا شنبه نیز ممکن است و جمعه و شنبه که در روایات نقل شده است را می توان حمل کرد بر اینکه منظور این است که یک روز ظهور حضرت باشد و یک روز قیام حضرت و یا یک روز ظهور و یک روز به عنوان تثبیت حکومت حضرت و غلبه بر تمام جهان باشد ولی روایاتی که روز ظهور را جمعه معرفی کرده اند از نظر سند قویترند تا روایات روز شنبه ذیلا به چند قسم از این روایات می پردازیم: امام صادق (ع) می فرمایند: قائم ما اهل بیت در روز جمعه ظهور می کند(1) امام باقر(ع) می فرمایند: گویا حضرت قائم را می بینم که در روز عاشورا روز شنبه میان رکن و مقام ایستاده و جبرئیل جلوی حضرتش ایستاده و مردم را به بیعت با او فرا می خواند(2) و در روایتی دیگر امام باقر می فرمایند حضرت قائم روز شنبه که روز عاشورا است قیام می کند روزی که امام حسین (ع) شهید شد(3) و در روایتی حضرت امام صادق(ع) ظهور حضرت را در نوروز معرفی می کنند و می فرمایند روز نوروز همان روزی است که قائم ما اهل بیت در آن روز ظهور می کند(4) معرفی منابع برای مطالعه ی بیشتر: 1 موعودی که جهان در انتظار اوست، علی دوانی 2- نوید رستگاری، علی کرباسی زاده ی اصفهانی 3- آینده و آینده سازان، محمد دشتی 4- انقلاب جهانی امام مهدی(عج)، علی اصغر اکبری پی نوشت: 1 اثبات الهداه، ص496، و بحارج52، ص 279 2- غیبه طوسی، ص274، کشف الغمه، ج3، ص252،بحار ج 52،ص 290 3- کمال الدین، ج2، ص653،غیبه طوسی، ص274 4- وسائل،ج5، ص228، اثبات الهدات، ج3، بحار، ج52، ص208
ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟
ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟
روایات متعددی درباره ی ظهور امام زمان (عج) رسیده است
در برخی از روایات روز ظهور حضرت عاشورا معرفی شده است.
در برخی روایات ایام نوروز.
و در برخی روایات روز شنبه
و در برخی روایات دیگر جمعه روز نوروز معرفی شده است.
در هم زمانی روز ظهور در نوروز با عاشورا اشکالی به نظر نمی رسد زیرا نوروز طبق سال شمسی و عاشورا بر اساس سال قمری محاسبه می شود و یکی شدن این دو روز امکان پذیر است و هم زمانی این دو روز با جمعه یا شنبه نیز ممکن است
و جمعه و شنبه که در روایات نقل شده است را می توان حمل کرد بر اینکه منظور این است که یک روز ظهور حضرت باشد و یک روز قیام حضرت و یا یک روز ظهور و یک روز به عنوان تثبیت حکومت حضرت و غلبه بر تمام جهان باشد ولی روایاتی که روز ظهور را جمعه معرفی کرده اند از نظر سند قویترند تا روایات روز شنبه
ذیلا به چند قسم از این روایات می پردازیم:
امام صادق (ع) می فرمایند: قائم ما اهل بیت در روز جمعه ظهور می کند(1)
امام باقر(ع) می فرمایند: گویا حضرت قائم را می بینم که در روز عاشورا روز شنبه میان رکن و مقام ایستاده و جبرئیل جلوی حضرتش ایستاده و مردم را به بیعت با او فرا می خواند(2)
و در روایتی دیگر امام باقر می فرمایند
حضرت قائم روز شنبه که روز عاشورا است قیام می کند روزی که امام حسین (ع) شهید شد(3)
و در روایتی حضرت امام صادق(ع) ظهور حضرت را در نوروز معرفی می کنند و می فرمایند روز نوروز همان روزی است که قائم ما اهل بیت در آن روز ظهور می کند(4)
معرفی منابع برای مطالعه ی بیشتر:
1 موعودی که جهان در انتظار اوست، علی دوانی
2- نوید رستگاری، علی کرباسی زاده ی اصفهانی
3- آینده و آینده سازان، محمد دشتی
4- انقلاب جهانی امام مهدی(عج)، علی اصغر اکبری
پی نوشت:
1 اثبات الهداه، ص496، و بحارج52، ص 279
2- غیبه طوسی، ص274، کشف الغمه، ج3، ص252،بحار ج 52،ص 290
3- کمال الدین، ج2، ص653،غیبه طوسی، ص274
4- وسائل،ج5، ص228، اثبات الهدات، ج3، بحار، ج52، ص208
- [سایر] ظهور امام زمان (عج) در چه روزی است؟
- [سایر] امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چه روزی ظهور خواهد کرد ؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] امام زمان در چه روزی ظهور میکند؟
- [سایر] امام زمان در چه روزی ظهور میکند؟
- [سایر] عوامل ظهور امام زمان (عج) چیست؟
- [سایر] زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) کی میباشد؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) در کجا ظهور میکنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله سیستانی] اگر نوشتهای به امضاء یا مهر میت ببینند، چنانچه قرائنی باشد که ظهور در وصیّت داشته باشد باید به آن عمل شود.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.