آیا انتظار فرج امام زمان (عج) به معنای سکوت و بی‌تفاوتی در برابر ظلم و فساد است؟
ما هر شب منتظر طلوع خورشید فردا هستیم، اما معنای انتظار خورشید آن نیست که دست روی دست بگذاریم و تا صبح در تاریکی به سر بریم، بلکه هر کس اتاق خود را روشن می‌کند. ما در زمستان منتظر فرا رسیدن تابستان هستیم، ولی انتظار تابستان به آن معنا نیست که در زمستان بلرزیم و اتاق خود را گرم نکنیم. در زمان غیبت امام زمان علیه السلام نیز باید به مقدار توانِ خود با ظلم مبارزه کنیم و در صدد اصلاح خود و جامعه برآییم. در روایات می‌خوانیم: (اَفضَلُ الاَعمال اِنتظار الفَرَج؛ بهترین عمل، انتظار آمدن حضرت مهدی علیه السلام است.)(1) بر اساس این حدیث، انتظار، حالت نیست، بلکه عمل است: (افضل الاعمال) بنابراین، منتظران واقعی باید اهل عمل باشند. منتظران مصلِح باید خود صالح باشند. کسی که منتظر مهمان است در خانه آرام نمی‌نشیند. وظیفه مردم در زمان غیبت، خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است. پی نوشت: 1- بحارالانوار، ج 75، ص 208. منبع: پرسش‌های مهم پاسخ‌های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

آیا انتظار فرج امام زمان (عج) به معنای سکوت و بی‌تفاوتی در برابر ظلم و فساد است؟


پاسخ:

ما هر شب منتظر طلوع خورشید فردا هستیم، اما معنای انتظار خورشید آن نیست که دست روی دست بگذاریم و تا صبح در تاریکی به سر بریم، بلکه هر کس اتاق خود را روشن می‌کند.
ما در زمستان منتظر فرا رسیدن تابستان هستیم، ولی انتظار تابستان به آن معنا نیست که در زمستان بلرزیم و اتاق خود را گرم نکنیم.
در زمان غیبت امام زمان علیه السلام نیز باید به مقدار توانِ خود با ظلم مبارزه کنیم و در صدد اصلاح خود و جامعه برآییم. در روایات می‌خوانیم: (اَفضَلُ الاَعمال اِنتظار الفَرَج؛ بهترین عمل، انتظار آمدن حضرت مهدی علیه السلام است.)(1)
بر اساس این حدیث، انتظار، حالت نیست، بلکه عمل است: (افضل الاعمال) بنابراین، منتظران واقعی باید اهل عمل باشند. منتظران مصلِح باید خود صالح باشند.
کسی که منتظر مهمان است در خانه آرام نمی‌نشیند.
وظیفه مردم در زمان غیبت، خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است.

پی نوشت:
1- بحارالانوار، ج 75، ص 208.

منبع: پرسش‌های مهم پاسخ‌های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین