آیا انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) با انتظار قیامت منافات ندارد؟
شرح پرسش: آیا در قرآن آیه‌ای بدین مضمون وجود دارد که همه باید انتظار قیامت را داشته باشند اگر این گونه است، پس انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) چگونه است؟ آیا این مطلب با آیه قرآن منافات دارد؟ پاسخ: آیه‌ای که به این مطلب اشاره نموده، آیه نهم سوره دخان است: (فَارْتَقِبْ یَوْمَ تَأْتِی السَّمَآءُ بِدُخَانٍ مُّبِینٍ؛ پس منتظر روزی باش که آسمان، دود آشکاری پدید آورد.) این آیه شریف در مقام تهدید کسانی است که در شک به سر می‌برند پس این آیه امر به انتظار قیامت نیست، بلکه نوعی تهدید و وعده به عذاب می‌باشد. بر این اساس که یکی از معانی امر، تهدید است.(1) ولی ما در مورد حضرت مهدی (عج) به انتظار امر شده‌ایم تا آن جا که بهترین اعمال را انتظار فرج معرّفی کرده‌اند. افزون بر این اگر امر به انتظار قیامت نیز می‌شد، با هم منافاتی نداشت، چرا که در این صورت، هم انتظار قیامت و هم انتظار فرج حضرت مهدی (عج9 هر دو مطلوب بودند و یکدیگر را نفی نمی‌کردند و اگر مراد این است که ما به لقاءاللّه امر شده‌ایم، و مؤمن انتظار آن را دارد، این مطلب صحیح است و چنان که گذشت با انتظار حکومت مهدوی منافاتی ندارد و انسان می‌تواند منتظر هر دو باشد و در واقع هر دو از یک مقوله‌اند. پی نوشت: 1. تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج 18، ص 136. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

آیا انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) با انتظار قیامت منافات ندارد؟


پاسخ:

شرح پرسش:
آیا در قرآن آیه‌ای بدین مضمون وجود دارد که همه باید انتظار قیامت را داشته باشند اگر این گونه است، پس انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) چگونه است؟ آیا این مطلب با آیه قرآن منافات دارد؟

پاسخ:
آیه‌ای که به این مطلب اشاره نموده، آیه نهم سوره دخان است: (فَارْتَقِبْ یَوْمَ تَأْتِی السَّمَآءُ بِدُخَانٍ مُّبِینٍ؛ پس منتظر روزی باش که آسمان، دود آشکاری پدید آورد.)
این آیه شریف در مقام تهدید کسانی است که در شک به سر می‌برند پس این آیه امر به انتظار قیامت نیست، بلکه نوعی تهدید و وعده به عذاب می‌باشد. بر این اساس که یکی از معانی امر، تهدید است.(1) ولی ما در مورد حضرت مهدی (عج) به انتظار امر شده‌ایم تا آن جا که بهترین اعمال را انتظار فرج معرّفی کرده‌اند.
افزون بر این اگر امر به انتظار قیامت نیز می‌شد، با هم منافاتی نداشت، چرا که در این صورت، هم انتظار قیامت و هم انتظار فرج حضرت مهدی (عج9 هر دو مطلوب بودند و یکدیگر را نفی نمی‌کردند و اگر مراد این است که ما به لقاءاللّه امر شده‌ایم، و مؤمن انتظار آن را دارد، این مطلب صحیح است و چنان که گذشت با انتظار حکومت مهدوی منافاتی ندارد و انسان می‌تواند منتظر هر دو باشد و در واقع هر دو از یک مقوله‌اند.

پی نوشت:
1. تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج 18، ص 136.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین