مسئله ی قرقسیا و رابطه ی آن با ظهور امام مهدی علیه السلام چیست؟
(قرقسیا) که در برخی نسخه ها (قریه ی سبا)، ضبط شده است، نام شهری است که در سوریه واقع شده و اکنون در نزدیکی مرز عراق و سوریه است.[1] برخی نیز آن را معرّب (گرگ سیاه) دانسته اند. در علائم ظهور مربوط به خروج سفیانی گفته شده است، او، به محلّی به این نام وارد می شود و رخدادی بزرگ برای او در آن جا اتّفاق می افتد.[2] امام علی علیه السلام می فرمایند: (سفیانی، در شام بر دشمنان پیروز می شود. بعد از آن، بین او و دشمنان دیگری در (قرقسیا)، جنگی روی می دهد که پرندگان آسمان و درندگان زمین، از باقیمانده های کشته ها، سیر می شوند).[3] هم چنین (قرقسیا) را محلّی در کنار نهر فرات دانسته اند.[4] بنابراین، به نظر می رسد نام (قرقسیا) تنها اسم محلّی است که برخی از علائم ظهور در آن اتّفاق می افتد و در کتاب ها، بیش از این اشاره نشده است. پی نوشت‌ها: [1]. سیدمحمد کاظم قزوینی، امام مهدی از ولادت تا ظهور، ص 454. [2]. همان، ص 251. [3]. حسین کریم شاهی بیدگلی، فرهنگ موعود، ص 188. [4]. بحارالأنوار، ج 13؛ مهدی موعود، ترجمه ی علی دوانی، ص 983. منبع: امام مهدی علیه السلام، رسول رضوی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1384).
عنوان سوال:

مسئله ی قرقسیا و رابطه ی آن با ظهور امام مهدی علیه السلام چیست؟


پاسخ:

(قرقسیا) که در برخی نسخه ها (قریه ی سبا)، ضبط شده است، نام شهری است که در سوریه واقع شده و اکنون در نزدیکی مرز عراق و سوریه است.[1] برخی نیز آن را معرّب (گرگ سیاه) دانسته اند.
در علائم ظهور مربوط به خروج سفیانی گفته شده است، او، به محلّی به این نام وارد می شود و رخدادی بزرگ برای او در آن جا اتّفاق می افتد.[2]
امام علی علیه السلام می فرمایند: (سفیانی، در شام بر دشمنان پیروز می شود. بعد از آن، بین او و دشمنان دیگری در (قرقسیا)، جنگی روی می دهد که پرندگان آسمان و درندگان زمین، از باقیمانده های کشته ها، سیر می شوند).[3] هم چنین (قرقسیا) را محلّی در کنار نهر فرات دانسته اند.[4]
بنابراین، به نظر می رسد نام (قرقسیا) تنها اسم محلّی است که برخی از علائم ظهور در آن اتّفاق می افتد و در کتاب ها، بیش از این اشاره نشده است.

پی نوشت‌ها:
[1]. سیدمحمد کاظم قزوینی، امام مهدی از ولادت تا ظهور، ص 454.
[2]. همان، ص 251.
[3]. حسین کریم شاهی بیدگلی، فرهنگ موعود، ص 188.
[4]. بحارالأنوار، ج 13؛ مهدی موعود، ترجمه ی علی دوانی، ص 983.

منبع: امام مهدی علیه السلام، رسول رضوی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1384).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین