آیا در دوره ظهور امام زمان (عج) اساساً نیاز به حکومت هست؟
شرح پرسش: آیا در دوره ظهور، اساساً نیاز به حکومت هست، زیرا عقل های مردم تکمیل شده و علم پیشرفت کرده و عدالت فراگیر شده است؟ حکومت برای رفع نیاز بشر است که تأمین شده است. پس چه نیازی به حکومت است؟ پاسخ: بی تردید حکومت به منظور اجرای قانون، برقراری امنیت، حاکمیت نظم و دفاع از حقوق انسان ها و ... شکل می گیرد، از این رو خردمندان بر ضرورت حکومت اتفاق نظر دارند. متأسفانه برخی از افراد جامعه به قانون احترام نگذاشته و منافع خویش را با عدالت و حاکمیتِ حق در تضاد می دانند، از این رو لازم است عامل بازدارنده وجود داشته باشد. از سوی دیگر جامعة عدالت گرا و قانون مند، با منافع معاندان دین و دشمنان در تضاد بوده و هر لحظه ای حکومت را تهدید می کنند، از این رو برای دفاع از نظام الهی و حفظ امنیت حکومت ضرورت دارد. در هنگام تشکیل حکومت جهانی امام زمان(ع) به رغم آن که افکار عمومی آمادة پذیرش حکومت جهانی است، ولی طیف وسیعی از دگم (جزم) اندیشان و منافقان و کافران با تشکیل حکومت جهانی به مخالفت می پردازند، از این رو امام زمان(ع) با بهره گیری از یاران باوفا و ایثار گر و با استفاده از سلاح های روز با آن ها می جنگند. متأسفانه برخی بعد از تشکیل حکومت جهانی امام زمان(ع) با حکومت عدالت مند حضرت مخالفت می کنند. معنای حاکمیت عدالت و حکومت جهانی امام زمان(ع) آن نیست که همگان به قانون احترام می گذارند و در جامعه اصلاً ناهنجاری ها و تضییع حقوق دیگران و قانون گریزی وجود ندارد، بلکه معنا این است که مردم رشد فکری پیدا کرده و در سایة عدالت و اجرای قوانین الهی و حاکمیت دین با آرامش زندگی می کنند، ولی در عین حال عوامل تهدید کنندة حکومت جهانی وجود دارد. از سوی دیگر وظیفة حکومت تنها مبارزه با تجاوز و برقراری امنیت ... نیست، بلکه وظایف عمران و آبادی و بهره گیری از منابع طبیعی و مواهب الهی است که این عوامل نیاز به برنامه ریزی و سامان دهی دارد. بی تردید رشد عقل و پیشرفت علم نقش بنیادی در تشکیل جامعة آرمانی دارد، ولی خرد و علم به تنهایی در موانع زدایی و اجرای قوانین کافی نیست. امروزه که تا اندازه ای بشر از رشد عقلی برخوردار بوده و علم پیشرفت کرده، نه تنها ناهنجاری ها کم نشده بلکه ظلم وحق کشی ها و قانون گریزی ها بیشتر شده است؛ از این رو حاکمیت عقلانیت و پیشرفت های علم از ضرورت حکومت نمی کاهد، زیرا علم از جنایت نمی کاهد و از دانش سوء استفاده می شود. در عصر حکومت امام زمان(ع) علم گرایی به اوج خود رسیده و امام با بهره گیری از فناوری و پیشرفت های علمی نظام عادلانه و مبتنی بر علم و عقل را به وجود می آورد، از این رو می توان گفت: حکومت جهانی امام زمانی حکومت خِرَد و دانش و دین مداری است. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا در دوره ظهور امام زمان (عج) اساساً نیاز به حکومت هست؟


پاسخ:

شرح پرسش:
آیا در دوره ظهور، اساساً نیاز به حکومت هست، زیرا عقل های مردم تکمیل شده و علم پیشرفت کرده و عدالت فراگیر شده است؟ حکومت برای رفع نیاز بشر است که تأمین شده است. پس چه نیازی به حکومت است؟

پاسخ:
بی تردید حکومت به منظور اجرای قانون، برقراری امنیت، حاکمیت نظم و دفاع از حقوق انسان ها و ... شکل می گیرد، از این رو خردمندان بر ضرورت حکومت اتفاق نظر دارند.
متأسفانه برخی از افراد جامعه به قانون احترام نگذاشته و منافع خویش را با عدالت و حاکمیتِ حق در تضاد می دانند، از این رو لازم است عامل بازدارنده وجود داشته باشد. از سوی دیگر جامعة عدالت گرا و قانون مند، با منافع معاندان دین و دشمنان در تضاد بوده و هر لحظه ای حکومت را تهدید می کنند، از این رو برای دفاع از نظام الهی و حفظ امنیت حکومت ضرورت دارد.
در هنگام تشکیل حکومت جهانی امام زمان(ع) به رغم آن که افکار عمومی آمادة پذیرش حکومت جهانی است، ولی طیف وسیعی از دگم (جزم) اندیشان و منافقان و کافران با تشکیل حکومت جهانی به مخالفت می پردازند، از این رو امام زمان(ع) با بهره گیری از یاران باوفا و ایثار گر و با استفاده از سلاح های روز با آن ها می جنگند.
متأسفانه برخی بعد از تشکیل حکومت جهانی امام زمان(ع) با حکومت عدالت مند حضرت مخالفت می کنند. معنای حاکمیت عدالت و حکومت جهانی امام زمان(ع) آن نیست که همگان به قانون احترام می گذارند و در جامعه اصلاً ناهنجاری ها و تضییع حقوق دیگران و قانون گریزی وجود ندارد، بلکه معنا این است که مردم رشد فکری پیدا کرده و در سایة عدالت و اجرای قوانین الهی و حاکمیت دین با آرامش زندگی می کنند، ولی در عین حال عوامل تهدید کنندة حکومت جهانی وجود دارد. از سوی دیگر وظیفة حکومت تنها مبارزه با تجاوز و برقراری امنیت ... نیست، بلکه وظایف عمران و آبادی و بهره گیری از منابع طبیعی و مواهب الهی است که این عوامل نیاز به برنامه ریزی و سامان دهی دارد.
بی تردید رشد عقل و پیشرفت علم نقش بنیادی در تشکیل جامعة آرمانی دارد، ولی خرد و علم به تنهایی در موانع زدایی و اجرای قوانین کافی نیست. امروزه که تا اندازه ای بشر از رشد عقلی برخوردار بوده و علم پیشرفت کرده، نه تنها ناهنجاری ها کم نشده بلکه ظلم وحق کشی ها و قانون گریزی ها بیشتر شده است؛ از این رو حاکمیت عقلانیت و پیشرفت های علم از ضرورت حکومت نمی کاهد، زیرا علم از جنایت نمی کاهد و از دانش سوء استفاده می شود.
در عصر حکومت امام زمان(ع) علم گرایی به اوج خود رسیده و امام با بهره گیری از فناوری و پیشرفت های علمی نظام عادلانه و مبتنی بر علم و عقل را به وجود می آورد، از این رو می توان گفت: حکومت جهانی امام زمانی حکومت خِرَد و دانش و دین مداری است.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین