سفیانی از شخصیتهای بنام در انقلاب حضرت مهدی (عج) است و از دشمنان سرسخت آن حضرت به شمار میرود و بنا به تصریح روایات خروج سفیانی از وعدههای حتمی خداوند است. امام زین العابدین (ع) میفرماید: (امر قائم از سوی خداوند حتمی است و امر سفیانی نیز از جانب خداوند میباشد و قائم ظهور نمیکند مگر پس از مرگ سفیانی)(1) بین دانشمندان اسلامی اتفاق نظر است که وجه تسمیه او به سفیانی به خاطر نسبت داشتن با ابوسفیان است چرا که وی از تبار ابوسفیان بهشمار میآید.(2) و طبق روایات، فرهنگ و گرایش سیاسی سفیانی غربی است. سفیانی درحالی که رهبری گروهی را به عهده دارد مانند شخص نصرانی صلیب بر گردن دارد و از سرزمین رومیان روی میآورد.(3) خلاصه روایات این است که سفیانی از تبار ابوسفیان است و از کینهتوزترین فرد نسبت به اهل بیت (ع) میباشد. با پرچم سرخ که نشانه خون آشامی او است قبل از ظهور امام (عج) خارج میشود و جنبش او بسیار خشن و در سه مرحله انجام میگیرد. مرحله تثبیت سلطه که شش ماه طول میکشد، مرحله دوم جنبش سفیانی که هجوم به عراق و حجاز میباشد، و مرحله سوم جنبش آن دفاع در برابر تحرک سپاه حضرت مهدی (ع) جهات حفظ متصرفات خود از سرزمین شام و اسرائیل و قدس و... و خروج او از آغاز تا انجام 15 ماه به طول میانجامد. برای آگاهی بیشتر در این زمنیه ر.ک: 1- دادگستر جهان، ابراهیم امینی 2- عصر ظهور، علی کورانی، ترجمه عباس جلالی 3- چشم به راه مهدی، جمعی از نویسندگان. اگر اندکی به تاریخ بنگریم، خواهیم دید که در برابر پیامبران الهی (با وجود معجزات و دلایل روشن) عدهای لجاجت به خرج دادهاند و به خاطر منافع خود و یا هوسهای دیگر با ایشان به جنگ و جدال پرداخته و چه بسا خون آنان را بر زمین ریختهاند. در آخرالزمان نیز موضوع به همین صورت است. حتی در برخی از اخبار وارد شده که عدهای از علمای دین نیز با آن حضرت مخالفت خواهند کرد. دجال نیز مظهر تمامی قدرتها و شیطانهایی است که حکومت حق الهی را بر زمین نمیپذیرند. از همین رو از سر جنگ با حضرت درمیآیند و نهایتاً شکست میخوردند. در آن زمان نیز انسان، انسان است و فضای انتخاب باز است. از همین رو دنیاپرستان به رویارویی با حضرت مهدی (عج) اقدام خواهند کرد و طبیعی است عدهای نیز با آنان همراه خواهند شد. در این جا بعضی نظریات در مورد دجال که در کتاب دادگستر جهان، تألیف آیت الله ابراهیم امینی آمده است برای شما نقل میکنیم: خروج دجال را یکی از علائم الظهور میشمارند و او را چنین توصیف مینمایند: مردی است کافر، یک چشم بیش ندارد آن هم در پیشانیش واقع شده و مانند ستارهای میدرخشد، در پیشانب وی نوشته: کافر است به طورب که هر باسواد و بی سواد آن را میخواند. کوهی از طعام و نهری از آب همیشه با او است. بر الاغ سفیدی سوار میشود که هر گامش یک میل راه است. آسمان به دستور وی باران میدهد و زمین گیاه میرویاند، اختیار گنجهای زمین با او است. مرده را زنده میکند، با صدایی که تمام جهانیان میشنوند ندا میکند: خدای بزرگ شما هستم که شما را آفریده روزی میرسانم، به سوی من بشتابید. پینوشتها: 1. رساله یوحنا، باب 2، آیه 22. 2. رساله اول، باب 2، آیه 18. 3. رساله اول یوحنا، باب 4، آیه 3. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
سفیانی از شخصیتهای بنام در انقلاب حضرت مهدی (عج) است و از دشمنان سرسخت آن حضرت به شمار میرود و بنا به تصریح روایات خروج سفیانی از وعدههای حتمی خداوند است. امام زین العابدین (ع) میفرماید: (امر قائم از سوی خداوند حتمی است و امر سفیانی نیز از جانب خداوند میباشد و قائم ظهور نمیکند مگر پس از مرگ سفیانی)(1)
بین دانشمندان اسلامی اتفاق نظر است که وجه تسمیه او به سفیانی به خاطر نسبت داشتن با ابوسفیان است چرا که وی از تبار ابوسفیان بهشمار میآید.(2) و طبق روایات، فرهنگ و گرایش سیاسی سفیانی غربی است. سفیانی درحالی که رهبری گروهی را به عهده دارد مانند شخص نصرانی صلیب بر گردن دارد و از سرزمین رومیان روی میآورد.(3) خلاصه روایات این است که سفیانی از تبار ابوسفیان است و از کینهتوزترین فرد نسبت به اهل بیت (ع) میباشد. با پرچم سرخ که نشانه خون آشامی او است قبل از ظهور امام (عج) خارج میشود و جنبش او بسیار خشن و در سه مرحله انجام میگیرد. مرحله تثبیت سلطه که شش ماه طول میکشد، مرحله دوم جنبش سفیانی که هجوم به عراق و حجاز میباشد، و مرحله سوم جنبش آن دفاع در برابر تحرک سپاه حضرت مهدی (ع) جهات حفظ متصرفات خود از سرزمین شام و اسرائیل و قدس و... و خروج او از آغاز تا انجام 15 ماه به طول میانجامد.
برای آگاهی بیشتر در این زمنیه ر.ک:
1- دادگستر جهان، ابراهیم امینی
2- عصر ظهور، علی کورانی، ترجمه عباس جلالی
3- چشم به راه مهدی، جمعی از نویسندگان.
اگر اندکی به تاریخ بنگریم، خواهیم دید که در برابر پیامبران الهی (با وجود معجزات و دلایل روشن) عدهای لجاجت به خرج دادهاند و به خاطر منافع خود و یا هوسهای دیگر با ایشان به جنگ و جدال پرداخته و چه بسا خون آنان را بر زمین ریختهاند. در آخرالزمان نیز موضوع به همین صورت است. حتی در برخی از اخبار وارد شده که عدهای از علمای دین نیز با آن حضرت مخالفت خواهند کرد. دجال نیز مظهر تمامی قدرتها و شیطانهایی است که حکومت حق الهی را بر زمین نمیپذیرند. از همین رو از سر جنگ با حضرت درمیآیند و نهایتاً شکست میخوردند. در آن زمان نیز انسان، انسان است و فضای انتخاب باز است. از همین رو دنیاپرستان به رویارویی با حضرت مهدی (عج) اقدام خواهند کرد و طبیعی است عدهای نیز با آنان همراه خواهند شد. در این جا بعضی نظریات در مورد دجال که در کتاب دادگستر جهان، تألیف آیت الله ابراهیم امینی آمده است برای شما نقل میکنیم:
خروج دجال را یکی از علائم الظهور میشمارند و او را چنین توصیف مینمایند: مردی است کافر، یک چشم بیش ندارد آن هم در پیشانیش واقع شده و مانند ستارهای میدرخشد، در پیشانب وی نوشته: کافر است به طورب که هر باسواد و بی سواد آن را میخواند. کوهی از طعام و نهری از آب همیشه با او است. بر الاغ سفیدی سوار میشود که هر گامش یک میل راه است. آسمان به دستور وی باران میدهد و زمین گیاه میرویاند، اختیار گنجهای زمین با او است. مرده را زنده میکند، با صدایی که تمام جهانیان میشنوند ندا میکند: خدای بزرگ شما هستم که شما را آفریده روزی میرسانم، به سوی من بشتابید.
پینوشتها:
1. رساله یوحنا، باب 2، آیه 22.
2. رساله اول، باب 2، آیه 18.
3. رساله اول یوحنا، باب 4، آیه 3.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] حوادث مهم قبل از ظهور، زمان ظهور و حکومت حضرت مهدی (عج) را بیان کنید؟
- [سایر] زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) کی میباشد؟
- [سایر] سلام دو سؤال دارم: آیا ما شیعیان اعتقاد داریم که امام زمان (عج) ظهور میکنند تا حکومت را برای حضرت عیسی علیه السلام مهیا کنند؟ یا اینکه خود امام زمان حکومت خواهند کرد؟ ممنون
- [سایر] وقتی حضرت مهدی (عج) ظهور کردند،پس از تشکیل حکومت چه کارهایی انجام می دهند؟
- [سایر] آیا در دوره ظهور امام زمان (عج) اساساً نیاز به حکومت هست؟
- [سایر] آیا رفاه کامل مردم در عصر ظهور و حکومت جهانی امام زمان (عج) باعث دلزدگی میشود؟
- [سایر] زمانی که حضرت مهدی (عج) ظهور میکنند چند سال حکومت میکنند؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) و حضرت عیسی (ع) در یک زمان ظهور میکنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).