آیا عریضه نویسی به امام زمان علیه السلام مدرک معتبری دارد؟
در مورد جواز بلکه رجحان عریضه نویسی به امام زمان علیه السلام می‌توان به ادله‌ای تمسک کرد: 1- عریضه نویسی از انواع توسلات و استغاثه های به امام عصر علیه السلام به شمار می آید، توسلی که اصل آن از مستحبات مسلم در مصادر دینی به حساب می‌آید. 2- عریضه نویسی از کارهای مسلمی است که عمل و سیره بزرگان بر آن بوده و آثار و برکات شگفت انگیزی از آن برده شده است. محدث نوری در کتاب (نجم الثاقب) قضایای عجیبی را در این رابطه نقل می‌کند.(1) 3- کفعمی در (المصباح) و (البلد الامین) کیفیت و چگونگی عریضه نویسی را نقل کرده و این خود دلیل بر آن است که عریضه نویسی را مشروعیت برخوردار است.(2) مرحوم مجلسی نیز فرموده است: (هنگام انداختن عریضه چنین خیال کند که نامه را به نایب خاص تسلیم می‌کند.)(3) شیخ الطائفه ابو جعفر طوسی رحمة الله علیه در کتاب (مصباح المتهجد) می‌گوید: (عریضه‌ای به سوی خداوند متعال می‌نویسی و آن را می‌پیچی، سپس عریضه دیگری به محضر والای حضرت بقیة الله اروحنا فداه می‌نویسی ...)(4)، آن گاه کیفیت نوشتن هر یک از عریضه‌ها را بیان می‌دارد. پی‌نوشت‌ها: 1- نجم الثاقب، ص 421 ؛ جنة الماوی، ص 248 ؛ دارالسلام، ج 2، ص 264. 2- المصباح، ص 531 ؛ البلد الامین، ص 227. 3- بحارالانوار، ج 94، ص 30. 4- بحارالانوار، ج 94، ص 27. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

آیا عریضه نویسی به امام زمان علیه السلام مدرک معتبری دارد؟


پاسخ:

در مورد جواز بلکه رجحان عریضه نویسی به امام زمان علیه السلام می‌توان به ادله‌ای تمسک کرد:

1- عریضه نویسی از انواع توسلات و استغاثه های به امام عصر علیه السلام به شمار می آید، توسلی که اصل آن از مستحبات مسلم در مصادر دینی به حساب می‌آید.

2- عریضه نویسی از کارهای مسلمی است که عمل و سیره بزرگان بر آن بوده و آثار و برکات شگفت انگیزی از آن برده شده است. محدث نوری در کتاب (نجم الثاقب) قضایای عجیبی را در این رابطه نقل می‌کند.(1)

3- کفعمی در (المصباح) و (البلد الامین) کیفیت و چگونگی عریضه نویسی را نقل کرده و این خود دلیل بر آن است که عریضه نویسی را مشروعیت برخوردار است.(2)
مرحوم مجلسی نیز فرموده است: (هنگام انداختن عریضه چنین خیال کند که نامه را به نایب خاص تسلیم می‌کند.)(3)
شیخ الطائفه ابو جعفر طوسی رحمة الله علیه در کتاب (مصباح المتهجد) می‌گوید: (عریضه‌ای به سوی خداوند متعال می‌نویسی و آن را می‌پیچی، سپس عریضه دیگری به محضر والای حضرت بقیة الله اروحنا فداه می‌نویسی ...)(4)، آن گاه کیفیت نوشتن هر یک از عریضه‌ها را بیان می‌دارد.

پی‌نوشت‌ها:
1- نجم الثاقب، ص 421 ؛ جنة الماوی، ص 248 ؛ دارالسلام، ج 2، ص 264.
2- المصباح، ص 531 ؛ البلد الامین، ص 227.
3- بحارالانوار، ج 94، ص 30.
4- بحارالانوار، ج 94، ص 27.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین