شرح پرسش: ما شیعهها اعتقاد به عریضه نویسی داریم و گفته شده که هر سوالی که داریم میتوانیم روی یه کاغذ نوشته و آن را برای امام زمان (عج) در آب جاری مثل رودخانه بیندازیم و شنیدهام که حضرت در اسرع وقت به سوال جواب داده میدهند، من این کار را بارها کردهام ولی متاسفانه جوابی از آن حضرت نگرفتهام، اشکال کار در کجاست؟ پاسخ: برای روشن شدن مطلب توجه شما را به چند نکته جلب میکنم 1) اینکه حضرت جواب شما را می دهند لزوما به این معنا نیست که از جانب آن حضرت نامه ای به دست شما برسد بلکه حل آن مشکل در واقع بهترین جواب است 2) در درجه بعد هم در توسلات وهم در دعاهای خودتان به این توجه کنید که اجابت دعا و توسل معنایش رسیدن فوری به آنچه خواسته اید نیست بلکه به طور مثال در روایات اسلامی داریم که گاهی ما دعایی می کنیم و چیزی از خدا می خواهیم اما حکمت خد ابه خاطر مصالح خود ما اینطور اقتضاء می کند که کمی دیرتر از آنچه ما انتظار داریم مستجاب شود ویا به خاطر اینکه خیر وصلاح ما اصلا در آن خواسته نیست خدای رحمان چیزی بهتر از آن که خواسته بودیم به ما تفضل می کند گاهی هم خدای متعال آن را در حق نسل و فرزندان ما برآرده می کند و یا مثلا در آخرت خداوند در عوض آن دعا چنان عنایتی به شخص می کند که آن شخص با دیدن عظمت و ماندگاری نعمت های بهشتی که در عوض اجابت نشدن آن دعا به او داده شده؛ آرزو می کند که ای کاش هیچ دعایی از وی در دنیا اجابت نشده بود و همچنین از امامان معصوم نقل شده است که گاهی فردی دعا می کند ولی در عوض اجابت آن دعا،از آن شخص بلایی که وی مستوجب آن است از او رفع میشود و... 3) حتما به این نکته دقت کنید که بهترین راه برقراری ارتباط با امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف ارتباط روحی و معنوی با آن حضرت است و این مهم میسر نخواهد شد به جز با اعتقادات صحیح و مستدل و انجام اعمال خیر و صالح.
شرح پرسش:
ما شیعهها اعتقاد به عریضه نویسی داریم و گفته شده که هر سوالی که داریم میتوانیم روی یه کاغذ نوشته و آن را برای امام زمان (عج) در آب جاری مثل رودخانه بیندازیم و شنیدهام که حضرت در اسرع وقت به سوال جواب داده میدهند، من این کار را بارها کردهام ولی متاسفانه جوابی از آن حضرت نگرفتهام، اشکال کار در کجاست؟
پاسخ:
برای روشن شدن مطلب توجه شما را به چند نکته جلب میکنم
1) اینکه حضرت جواب شما را می دهند لزوما به این معنا نیست که از جانب آن حضرت نامه ای به دست شما برسد بلکه حل آن مشکل در واقع بهترین جواب است
2) در درجه بعد هم در توسلات وهم در دعاهای خودتان به این توجه کنید که اجابت دعا و توسل معنایش رسیدن فوری به آنچه خواسته اید نیست بلکه به طور مثال در روایات اسلامی داریم که گاهی ما دعایی می کنیم و چیزی از خدا می خواهیم اما حکمت خد ابه خاطر مصالح خود ما اینطور اقتضاء می کند که کمی دیرتر از آنچه ما انتظار داریم مستجاب شود ویا به خاطر اینکه خیر وصلاح ما اصلا در آن خواسته نیست خدای رحمان چیزی بهتر از آن که خواسته بودیم به ما تفضل می کند
گاهی هم خدای متعال آن را در حق نسل و فرزندان ما برآرده می کند و یا مثلا در آخرت خداوند در عوض آن دعا چنان عنایتی به شخص می کند که آن شخص با دیدن عظمت و ماندگاری نعمت های بهشتی که در عوض اجابت نشدن آن دعا به او داده شده؛ آرزو می کند که ای کاش هیچ دعایی از وی در دنیا اجابت نشده بود و همچنین از امامان معصوم نقل شده است که گاهی فردی دعا می کند ولی در عوض اجابت آن دعا،از آن شخص بلایی که وی مستوجب آن است از او رفع میشود و...
3) حتما به این نکته دقت کنید که بهترین راه برقراری ارتباط با امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف ارتباط روحی و معنوی با آن حضرت است و این مهم میسر نخواهد شد به جز با اعتقادات صحیح و مستدل و انجام اعمال خیر و صالح.
- [سایر] چرا امام زمان (عج) به جای کوفه، شهری از ایران را مقر حکومتشان قرار نمیدهند؟
- [سایر] آیا عریضه نویسی به امام زمان علیه السلام مدرک معتبری دارد؟
- [سایر] آیا عریضه نویسی برای امام زمان از نظر شرعی صحیح است ؟
- [سایر] زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) کی میباشد؟
- [سایر] چطور منتظر واقعی حضرت ولی عصر (عج) باشیم؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] حضرت امام زمان (عج) از چه سلاحهایی استفاده میکند؟ آیا سلاح حضرت مخصوص است؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) و حضرت عیسی (ع) در یک زمان ظهور میکنند؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) و حضرت عیسی (ع) در یک زمان ظهور میکنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).