برهان فطرت بر وجود امام زمان علیه السلام را چگونه تقریر می‌کنید؟
این برهان را با ذکر مقدماتی از دیدگاه عقل، تقریر خواهیم نمود: 1- روان شناسان تمایلات غریزی و فطری انسان را به سه نوع تقسیم کرده اند: الف: تمایلات شخصی از قبیل دوستی و ... . ب: تمایلات اجتماعی از قبیل همنوع دوستی. ج: تمایلاتی عالی از قبیل حقیقت جویی و حس دینی و پرستش و رسیدن به کمال مطلق و ... . 2- برای رسیدن به کمال مطلق و معبود حقیقی، احتیاج به واسطه‌ای دارد که خود سفر کرده تا بتواند انسان را دستگیری کند. تمایل به این واسطه نیز در وجود انسان احساس می شود. 3- اگر تمایل و کشش به چیزی در انسان وجود دارد باید آن چیز در خارج وجود داشته باشد وگرنه وجودش در انسان لغو است. و به عبارت دیگر کشش و عشق انسان به کامل مطلق و انسان کامل معصوم که واسطه او در عالم خلقت است، از امور ذات الاضافه است. و تحقق این امور بدون تحقق مضاف الیه امکان پذیر نیست. نتیجه این که وجود امام به عنوان واسطه وصول به کمال مطلق ضروری است. حال اگر کسی سؤال کند که این کشش چگونه در انسان به وجود می‌آید در جواب می‌گوییم هر گاه با عقل و فکر به این نتیجه رسیدیم که در عالم وجود باید واسطه فیض موجود باشد که وجودش دارای آثار و برکات چندی است انسان فطرتا به او گرایش پیدا می‌کند و به همین جهت است که باید همیشه این انسان کامل وجود خارجی داشته باشد. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

برهان فطرت بر وجود امام زمان علیه السلام را چگونه تقریر می‌کنید؟


پاسخ:

این برهان را با ذکر مقدماتی از دیدگاه عقل، تقریر خواهیم نمود:

1- روان شناسان تمایلات غریزی و فطری انسان را به سه نوع تقسیم کرده اند:
الف: تمایلات شخصی از قبیل دوستی و ... .
ب: تمایلات اجتماعی از قبیل همنوع دوستی.
ج: تمایلاتی عالی از قبیل حقیقت جویی و حس دینی و پرستش و رسیدن به کمال مطلق و ... .

2- برای رسیدن به کمال مطلق و معبود حقیقی، احتیاج به واسطه‌ای دارد که خود سفر کرده تا بتواند انسان را دستگیری کند. تمایل به این واسطه نیز در وجود انسان احساس می شود.

3- اگر تمایل و کشش به چیزی در انسان وجود دارد باید آن چیز در خارج وجود داشته باشد وگرنه وجودش در انسان لغو است. و به عبارت دیگر کشش و عشق انسان به کامل مطلق و انسان کامل معصوم که واسطه او در عالم خلقت است، از امور ذات الاضافه است. و تحقق این امور بدون تحقق مضاف الیه امکان پذیر نیست. نتیجه این که وجود امام به عنوان واسطه وصول به کمال مطلق ضروری است.

حال اگر کسی سؤال کند که این کشش چگونه در انسان به وجود می‌آید در جواب می‌گوییم هر گاه با عقل و فکر به این نتیجه رسیدیم که در عالم وجود باید واسطه فیض موجود باشد که وجودش دارای آثار و برکات چندی است انسان فطرتا به او گرایش پیدا می‌کند و به همین جهت است که باید همیشه این انسان کامل وجود خارجی داشته باشد.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین