در پاسخ این سؤال باید عرض شود که ظهور حضرت حجت همانند دیگر پدیدهها نیازمند یک سری مقدمات و شرائط و زمینههائی همانند آمادگی جهان برای پذیرش حضرت، آماده بودن عدهای از اهل ایمان برای یاری آن حضرت و جانبازی در اهداف او، ایجاد انقلابهای نجاتبخش و ... میباشد و چنانچه این زمینهها فراهم آیند حضرتش ظهور خواهند کرد امّا چنانچه ملاحظه میشود در عصر حاضر موانع متعددی برای ظهور آن حضرت وجود دارند که باعث میشوند حضرت حجت علیه السلام ظهور نفرمایند مهمترین موانع ظهور عدم آمادگی جهان برای پذیرش آن حضرت، جداشدن از معنویات و ارزشهای الهی و غرق شدن در باتلاق فساد و عدم وجود نیروهای کارآمد کافی برای قیام حضرت و عدالتگستری در جهان و غیره است و بهرحال میتوان گفت علت اصلی عدم ظهور حضرت فراهم نشدن زمینههای ظهور میباشد و برای نزدیک شدن ظهور بایستی برای فراهم شدن این زمینهها سخت تلاش نموده و به اصلاح خود و جامعه پرداخته و افراد عاشق و جان بر کف را تربیت شوند و از طرف دیگر بایستی دست نیاز به آستان پروردگار یگانه بگشائیم و ظهور حضرتش را از خدا بخواهیم تا ارادة حق تعالی هم به آن تعلق گیرد. برای اصولی بیشتر میتوان به کتابهای زیر مراجعه شود: 1. عصاره خلقت دربارة امام زمان (عج) / آیت الله جوادی آملی. 2. حکومت جهانی امام عصر / گفتار فلسفی. حدیث: قال رسول الله صل اللّه علیه و اله (افضل الاعمال انتظار الفرج؛ برترین اعمال امت من انتظار فرج است. بحارالانوار، ج 52، صفحة 122. ( اندیشه قم )
در پاسخ این سؤال باید عرض شود که ظهور حضرت حجت همانند دیگر پدیدهها نیازمند یک سری مقدمات و شرائط و زمینههائی همانند آمادگی جهان برای پذیرش حضرت، آماده بودن عدهای از اهل ایمان برای یاری آن حضرت و جانبازی در اهداف او، ایجاد انقلابهای نجاتبخش و ... میباشد و چنانچه این زمینهها فراهم آیند حضرتش ظهور خواهند کرد امّا چنانچه ملاحظه میشود در عصر حاضر موانع متعددی برای ظهور آن حضرت وجود دارند که باعث میشوند حضرت حجت علیه السلام ظهور نفرمایند مهمترین موانع ظهور عدم آمادگی جهان برای پذیرش آن حضرت، جداشدن از معنویات و ارزشهای الهی و غرق شدن در باتلاق فساد و عدم وجود نیروهای کارآمد کافی برای قیام حضرت و عدالتگستری در جهان و غیره است و بهرحال میتوان گفت علت اصلی عدم ظهور حضرت فراهم نشدن زمینههای ظهور میباشد و برای نزدیک شدن ظهور بایستی برای فراهم شدن این زمینهها سخت تلاش نموده و به اصلاح خود و جامعه پرداخته و افراد عاشق و جان بر کف را تربیت شوند و از طرف دیگر بایستی دست نیاز به آستان پروردگار یگانه بگشائیم و ظهور حضرتش را از خدا بخواهیم تا ارادة حق تعالی هم به آن تعلق گیرد.
برای اصولی بیشتر میتوان به کتابهای زیر مراجعه شود:
1. عصاره خلقت دربارة امام زمان (عج) / آیت الله جوادی آملی.
2. حکومت جهانی امام عصر / گفتار فلسفی.
حدیث: قال رسول الله صل اللّه علیه و اله
(افضل الاعمال انتظار الفرج؛ برترین اعمال امت من انتظار فرج است.
بحارالانوار، ج 52، صفحة 122.
( اندیشه قم )
- [سایر] چرا ظهور آقا امام زمان (عج) مشخص نیست؟
- [سایر] آیا این دعای سطحی که ما بعد از نماز برای ظهور امام زمان«عج» می خوانیم تأثیری هم در ظهور آقا امام زمان«عج» خواهد داشت؟
- [سایر] چگونه می توان فهمید که آقا امام زمان (عج) از ما راضی است؟
- [سایر] آیا ختمی برای این که موفق به دیدار اقا امام زمان (عج) بشویم هست؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) دارای چه خوصیاتی است؟
- [سایر] نقش امام زمان(عج) در هستی چیست؟
- [سایر] پرسش: امام زمان (عج) چند سال دارد ؟
- [سایر] آیا امام زمان(عج) آیین جدیدی میآورد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.