در ذیل چند نمونه از روایات اهل سنت درباره اثبات وجود امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را ذکر میکنیم: رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند: (اگر یک روز از عمر جهان بیشتر نماند باشد خدای متعال آن روز را چنان طولانی خواهد کرد تا مردی از اهلبیت من و همنام من به حکومت برسد و زمین را پر از عدل و داد کند، چنانچه پر از ظلم و جور شده است.) (1) از ام سلمه نقل کردهاند که رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند: (مهدی از عترت من واز فرزندان فاطمه است.) (2) از ابن عباس نقل کردهاند که رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند: (همانا علی امام امت بعد ازمن است و از فرزندان او قائم منتظر میباشد و هنگامی که ظهور کند زمین را پر ازعدل و داد می سازد، چنان که پر از ظلم و جور شده است.)(3) پی‌نوشتها‌: 1. صحیح ترمذی، ج 2، ص 46 ؛ صحیح ابی داود، ج 2، ص 207 ؛ مسند احمد بن حنبل، ج 1، ص 378 ؛ ینابیع الموده، ص 49، ص 280، ص 440 و ص 186 2. اسعاف الراغبین، ص 134 3. ینابیع الموده، ص 494 منبع: آموزش عقاید، علامه محمد تقی مصباح یزدی
در ذیل چند نمونه از روایات اهل سنت درباره اثبات وجود امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را ذکر میکنیم:
رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
(اگر یک روز از عمر جهان بیشتر نماند باشد خدای متعال آن روز را چنان طولانی خواهد کرد تا مردی از اهلبیت من و همنام من به حکومت برسد و زمین را پر از عدل و داد کند، چنانچه پر از ظلم و جور شده است.) (1)
از ام سلمه نقل کردهاند که رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
(مهدی از عترت من واز فرزندان فاطمه است.) (2)
از ابن عباس نقل کردهاند که رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
(همانا علی امام امت بعد ازمن است و از فرزندان او قائم منتظر میباشد و هنگامی که ظهور کند زمین را پر ازعدل و داد می سازد، چنان که پر از ظلم و جور شده است.)(3)
پینوشتها:
1. صحیح ترمذی، ج 2، ص 46 ؛ صحیح ابی داود، ج 2، ص 207 ؛ مسند احمد بن حنبل، ج 1، ص 378 ؛ ینابیع الموده، ص 49، ص 280، ص 440 و ص 186
2. اسعاف الراغبین، ص 134
3. ینابیع الموده، ص 494
منبع: آموزش عقاید، علامه محمد تقی مصباح یزدی
- [سایر] چند نمونه از روایات اهل سنت درباره حضرت مهدی (عج) را ذکر کنید.
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] از دیدگاه اهل سنّت، امام مهدی (عج) چه اوصافی دارد؟
- [سایر] آیا اهل سنّت به امام مهدی (عج) اعتقاد دارند؟
- [سایر] اختلاف بین شیعه و اهل سنت در مورد ولادت حضرت مهدی (عج) به چه علت است؟
- [سایر] آیا علمای اهل سنت، طول عمر امام زمان (عج) را بعید میدانند؟!
- [سایر] آیا این اعتقاد اهل سنت که امام زمان (عج) فرزند عبدالله و آمنه است، صحت دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله مظاهری] مرد شیعه میتواند با زن سنّی ازدواج کند و همچنین زن شیعه میتواند به عقد سنّی درآید ولی سزاوار نیست که این کار عملی شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحبّ است در شوهر دادن دختری که بالغه است (یعنی مکلّف شده) و به سنی رسیده که حیض دیدن وی متعارف است، عجله کنند، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده که یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فوراً نیت سجده سهو کند، و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد، و ذکر بگوید، و ذکر سجده سهو را به سه نحو می شود انجام داد. اول "بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ وَصَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّد وَآلِه". دوم "بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد". سوم "بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه"، و احتیاط اختیار قسم سوم است، بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و ذکر را بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل انچه او بذل کرده از هم جدا شدیم پس او رها است و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید بارات زوجه موکلی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یا بگوید عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و لزوم گفتن فهی طالق در صیغه های ذکر شده مبنی بر احتیاط واجب است و اگر به جای علی ما بذلت بما بذلت بگوید اشکال ندارد