عشق به امام زمان علیه السلام چگونه باید باشد؟ آیا صرف محبت کافی است؟
شرح پرسش: عشق به امام زمان علیه السلام چگونه باید باشد؟ آیا صرف محبت کافی است؟ آیا اشکال دارد که من محبت بیشتری نسبت به حضرت زهرا و امام حسین علیهما السلام دارم؟ پاسخ: گام آغازین در این زمینه، آن است که معرفت و شناخت صحیحی نسبت به امام زمان و سیره ایشان در دوران غیبت و ظهور پیدا کنید. گویا شما امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف را فردی می‌دانید که با ظهورش، شمشیر انتقام برمی‌کشد و تبهکاران را از بین می‌برد و دیگر هیچ!! در حالی که باید بدانید امام، (طبیب) است. او ادامه دهنده حرکتی است که حضرت زهرا سلام الله علیها و امام حسین علیه السلام و سایر پیشوایان معصوم علیهم السلام آن را شروع کردند. اینان نور واحدی‌اند که هر کدام طبق وظیفه‌ای که خداوند بر عهده آنان گذاشته است، انجام وظیفه می‌کنند و حقیقت وظایف آنان، سوق دادن مردم به سمت (تعالی و کمال) است. این که فرمودید، حب حضرت زهرا و امام حسین علیهما السلام بیشتر در دل شما است، این بدان جهت است که بعد عاطفی انسان با شنیدن مصایب آنان بیشتر تحریک می‌شود و این درست هم می‌باشد. ما از زمانی که خود را شناخته و با اطراف خود آشنا شده‌ایم، این دو بزرگوار و فداکاری آنان را بیشتر شنیده و سوخته‌ایم. به علاوه آن که خداوند نیز حرارتی از حرکت اینان در قلوب مردم قرار داده است و لذا انسان احساس ارتباط بیشتری می‌کند. نکته دیگر این که نگاه شما به دنیا، امتحانات الهی، زندگی و ظهور، باید تصحیح شود. دنیا محل راحتی نیست؛ بلکه جای تلاش و پشت سر گذاشتن امتحانات است. زندگی آدمی در هر مرحله و دوره‌ای، همراه با امتحانات متعدد الهی است. دوره ظهور نیز مرحله‌ای دیگر از زندگی بشر و امتحانات الهی است. دوستی و نگاه شما نسبت به حضرت و ظهور آن بزرگوار، ابتدایی و ناقص است (و این به علت معرفت ناقص است) که این باید تصحیح شود. شما باید بدانید امام زمان علیه السلام، واسطه‌ فیض الهی است و حقیقت زندگی با ایشان معنا می‌یابد. الطاف و عنایات او چه در دوران غیبت و چه در ظهور به صورت‌های مختلف به ما می‌رسد. آن بزرگوار در نامه‌ای به شیخ مفید نوشت: (ما در مراعات احوال شما کوتاهی نمی‌کنیم و شما را از یاد نبرده‌ایم؛ وگرنه دشمنان شما را نابود می‌کردند.) (ر.ک. میر مهر، سید مسعود پور سید آقایی) البته در کنار اینها، باید از خدا مدد خواست و با توبه از گناهان و درخواست عنایت و معرفت بیشتر از خدا دعا کرد که ارتباط قلبی و محبت انسان به امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف افزون شود.
عنوان سوال:

عشق به امام زمان علیه السلام چگونه باید باشد؟ آیا صرف محبت کافی است؟


پاسخ:

شرح پرسش:
عشق به امام زمان علیه السلام چگونه باید باشد؟ آیا صرف محبت کافی است؟ آیا اشکال دارد که من محبت بیشتری نسبت به حضرت زهرا و امام حسین علیهما السلام دارم؟

پاسخ:
گام آغازین در این زمینه، آن است که معرفت و شناخت صحیحی نسبت به امام زمان و سیره ایشان در دوران غیبت و ظهور پیدا کنید. گویا شما امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف را فردی می‌دانید که با ظهورش، شمشیر انتقام برمی‌کشد و تبهکاران را از بین می‌برد و دیگر هیچ!! در حالی که باید بدانید امام، (طبیب) است. او ادامه دهنده حرکتی است که حضرت زهرا سلام الله علیها و امام حسین علیه السلام و سایر پیشوایان معصوم علیهم السلام آن را شروع کردند. اینان نور واحدی‌اند که هر کدام طبق وظیفه‌ای که خداوند بر عهده آنان گذاشته است، انجام وظیفه می‌کنند و حقیقت وظایف آنان، سوق دادن مردم به سمت (تعالی و کمال) است.
این که فرمودید، حب حضرت زهرا و امام حسین علیهما السلام بیشتر در دل شما است، این بدان جهت است که بعد عاطفی انسان با شنیدن مصایب آنان بیشتر تحریک می‌شود و این درست هم می‌باشد. ما از زمانی که خود را شناخته و با اطراف خود آشنا شده‌ایم، این دو بزرگوار و فداکاری آنان را بیشتر شنیده و سوخته‌ایم. به علاوه آن که خداوند نیز حرارتی از حرکت اینان در قلوب مردم قرار داده است و لذا انسان احساس ارتباط بیشتری می‌کند.
نکته دیگر این که نگاه شما به دنیا، امتحانات الهی، زندگی و ظهور، باید تصحیح شود. دنیا محل راحتی نیست؛ بلکه جای تلاش و پشت سر گذاشتن امتحانات است. زندگی آدمی در هر مرحله و دوره‌ای، همراه با امتحانات متعدد الهی است. دوره ظهور نیز مرحله‌ای دیگر از زندگی بشر و امتحانات الهی است. دوستی و نگاه شما نسبت به حضرت و ظهور آن بزرگوار، ابتدایی و ناقص است (و این به علت معرفت ناقص است) که این باید تصحیح شود. شما باید بدانید امام زمان علیه السلام، واسطه‌ فیض الهی است و حقیقت زندگی با ایشان معنا می‌یابد. الطاف و عنایات او چه در دوران غیبت و چه در ظهور به صورت‌های مختلف به ما می‌رسد. آن بزرگوار در نامه‌ای به شیخ مفید نوشت: (ما در مراعات احوال شما کوتاهی نمی‌کنیم و شما را از یاد نبرده‌ایم؛ وگرنه دشمنان شما را نابود می‌کردند.) (ر.ک. میر مهر، سید مسعود پور سید آقایی) البته در کنار اینها، باید از خدا مدد خواست و با توبه از گناهان و درخواست عنایت و معرفت بیشتر از خدا دعا کرد که ارتباط قلبی و محبت انسان به امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف افزون شود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین