عمل به واجبات و دوری از محرمات درحد دوری از گناهان کبیره کافی نیست، گناهان صغیره وقتی بر آنها اصرار ورزیم جز گناهان کبیره خواهند شد، اگر درک زمان از دل باشد و آقا امام زمان علیه السلام توفیق دهند. ان شاء الله حد المقدور سعی خود را در رفع گناهان صغیره کنیم، خودمان را آماده سازی کنیم و پا روی هوای نفس گذاشته و کارهایمان روح خدایی و اخلاص داشته باشد کارهایمان به خاطر ریا و خوب جلوه دادنمان نباشد، بلکه هدف رضای الهی و رسیدن به محبوب باشد و در راه رسیدن به محبوب توفیق و در ذیل سایه حضرت مهدی بودن لازم است و خداوند در آیه قرآن میفرماید: (ادعونی استجب لکم؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را) در این موقع انسان هر مراد و آرزویی داشته باشد بر آورده میشود و خداوند به مؤمنین وعده داده است، در هر کاری که رضای خدا در آن باشد و در آن راه تلاش و کوشش کند. و دیگر این که انسان پا روی هوای نفسانی خود گذاشته و گناهان را انجام ندهد و سعی در بر طرف کردن نقص در خود داشته و به تقویت ایمان بپردازد. اول باید زمینه مساعد باشد، پس باید دل را پاکسازی کرد از گناه و رذایل اخلاقی و فکر را همین طور باید پاک کرد از رذایل اخلاقی. آن گاه حکمت پاسخ میدهد، آن گاه قرآن جواب میدهد، آن گاه با قرآن و روایات میتوان تماس باطنی و معنوی بر قرار کنیم (لایمسه الاالمطهرون) بروبرگرد هم ندارد. حال ما دو قرآن داریم: • یکی قرآن صامت، همین قرآنی که در محضرش هستیم. • قرآن دوم قرآن ناطق (السلام علیک یا شریک القرآن؛ سلام بر توای شریک قرآن) معنایش این است که همان طوری که قرآن امانت حضرت رسول خدا است، مهدی جان شما هم نیز امانت و سفارش شده حضرت رسول الله الاعظم صلّی الله علیه وآله هستید. همان طوری که دل مرده نمیتواند با قرآن صامت انس و رابطه برقرار کند، دل مرده با قرآن ناطق (حضرت مهدی علیه السلام) هم نمیتواند ارتباط برقرار کند، ارتباط لازمهاش طهارت است. مطلب دوم: تقوا و تقویت آن است. فاید تقوی (یجعل لکم نورا؛ تقوا ایجاد نور می کند.) تقوایی که مولد نور است. این نور چیست؟ که با این نور راه میرویم و سخن میگوییم و با این نور تصمیمگیری میکنیم. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عمل به واجبات و دوری از محرمات درحد دوری از گناهان کبیره کافی نیست، گناهان صغیره وقتی بر آنها اصرار ورزیم جز گناهان کبیره خواهند شد، اگر درک زمان از دل باشد و آقا امام زمان علیه السلام توفیق دهند.
ان شاء الله حد المقدور سعی خود را در رفع گناهان صغیره کنیم، خودمان را آماده سازی کنیم و پا روی هوای نفس گذاشته و کارهایمان روح خدایی و اخلاص داشته باشد کارهایمان به خاطر ریا و خوب جلوه دادنمان نباشد، بلکه هدف رضای الهی و رسیدن به محبوب باشد و در راه رسیدن به محبوب توفیق و در ذیل سایه حضرت مهدی بودن لازم است و خداوند در آیه قرآن میفرماید: (ادعونی استجب لکم؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را) در این موقع انسان هر مراد و آرزویی داشته باشد بر آورده میشود و خداوند به مؤمنین وعده داده است، در هر کاری که رضای خدا در آن باشد و در آن راه تلاش و کوشش کند.
و دیگر این که انسان پا روی هوای نفسانی خود گذاشته و گناهان را انجام ندهد و سعی در بر طرف کردن نقص در خود داشته و به تقویت ایمان بپردازد.
اول باید زمینه مساعد باشد، پس باید دل را پاکسازی کرد از گناه و رذایل اخلاقی و فکر را همین طور باید پاک کرد از رذایل اخلاقی. آن گاه حکمت پاسخ میدهد، آن گاه قرآن جواب میدهد، آن گاه با قرآن و روایات میتوان تماس باطنی و معنوی بر قرار کنیم (لایمسه الاالمطهرون) بروبرگرد هم ندارد.
حال ما دو قرآن داریم:
• یکی قرآن صامت، همین قرآنی که در محضرش هستیم.
• قرآن دوم قرآن ناطق (السلام علیک یا شریک القرآن؛ سلام بر توای شریک قرآن) معنایش این است که همان طوری که قرآن امانت حضرت رسول خدا است، مهدی جان شما هم نیز امانت و سفارش شده حضرت رسول الله الاعظم صلّی الله علیه وآله هستید.
همان طوری که دل مرده نمیتواند با قرآن صامت انس و رابطه برقرار کند، دل مرده با قرآن ناطق (حضرت مهدی علیه السلام) هم نمیتواند ارتباط برقرار کند، ارتباط لازمهاش طهارت است.
مطلب دوم: تقوا و تقویت آن است. فاید تقوی (یجعل لکم نورا؛ تقوا ایجاد نور می کند.)
تقوایی که مولد نور است. این نور چیست؟ که با این نور راه میرویم و سخن میگوییم و با این نور تصمیمگیری میکنیم.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا میتوان دوران ظهور امام زمان (عج) را درک کرد؟ آیا تنها زندگان یاور حضرت هستند؟
- [سایر] امام زمان (عج) بعد از سفارش به انجام واجبات، توصیه به چه مستحباتی نمودهاند؟
- [سایر] آیا درست است که با ظهور امام زمان(عج)، دین جدیدی آورده میشود؟!
- [سایر] آیا درست است که با ظهور امام زمان(عج)، دین جدیدی آورده میشود؟!
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] عوامل ظهور امام زمان (عج) چیست؟
- [سایر] زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) کی میباشد؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) موقع ظهور چه سنی خواهند داشت؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) در کجا ظهور میکنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله بهجت] کسی که زکات یا خمس یا واجبات مالیه دیگری که به عین مال تعلق میگیرد و هم کفّاره یا قرض و مانند آنکه به عین مال تعلق نمیگیرد بدهکار است، اگر بمیرد و اموالش برای ادای همه آنها کافی نباشد، ادای زکات و خمس و واجبات مالی که به عین مال تعلق میگیرد، مقدم است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شرط ششم آن که وقت کافی برای وضو و نماز داشته باشد، بنابراین اگر وقت بقدری تنگ است که اگر وضو بگیرد تمام یا مقداری از واجبات نماز بعد از وقت خوانده می شود باید تیمم کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی وصیّت کند از یک سوم دارایی او خمس، زکات یا بدهی او را بدهند و برای نماز و روزه او اجیر بگیرند و نیز کارهای مستحبّی هم مثل اطعام به فقرا انجام دهند، باید اوّل به واجبات خواه مالی باشد یا بدنی عمل نمایند و در بین واجبات هم ترتیب معتبر نیست و اگر وصیّت او به ترتیب باشد، باید در واجبات به همان ترتیب عمل کنند و آنچه را مقدّم است اگرچه واجب بدنی باشد اوّل انجام دهند، پس اگر یک سوم دارایی او برای تمام آن کافی باشد، باید به تمام آن عمل شود و چنانچه کافی نباشد، اگر باقیمانده تماما یا قسمتی واجب مالی باشد، باید از اصل مال بدهند و اگر باقیمانده تماما یا قسمتی واجب بدنی باشد، لازم نیست به آن عمل کنند و در صورتی که وصیّت او به ترتیب نباشد، باز باید نخست واجبات مالی و بدنی را انجام دهند و بین واجبات هم ترتیب نیست و اگر ثلث مال از مقدار مورد نیاز واجبات مالی و بدنی کمتر باشد، ثلث را بین واجب مالی و بدنی به نسبت تقسیم کنند و باقیمانده واجب مالی را از اصل مال بدهند و باقیمانده واجب بدنی را لازم نیست عمل نمایند و در هر صورت عمل به مستحبّات هنگامی واجب است که ثلث، علاوه بر واجبات، برای آن هم وافی باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر مأموم موقعی برسد که امام مقداری از تکبیرها را گفته، بعد از آنکه امام به رکوع رفت، باید آنچه از تکبیرها و قنوتها را که با امام نگفته خودش بگوید و رکوع را درک کند، و اگر در هر قنوت یکبار (سبحان الله و الحمد لله) بگوید کافی است، و اگر فرصت نبود فقط تکبیرها را بگوید، و اگر به آن مقدار هم فرصت نبود کافی است متابعت کند و به رکوع برود.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که بر اثر گرسنگی یا تشنگی به حدّ اضطرار رسیده و چیز =============================================================================== 1 فروع کافی، کتاب الاشربة، (باب شارب الخمر)،ج5،ص399،ح16. حلال به دست نمیآورد، میتواند به حدّی که خطر را از خود دفع نماید، از چیز حرام بخورد یا بیاشامد و اگر ناچار شود از مال شخص دیگری بخورد باید عوض آن را بدهد.