سیمای پیامبر خدا در قرآن: 1. ابراهیم معمتدینیا، مروری بر سیمای محمد رسول الله در قرآن : بررسی شخصیت و رسالت پیامبر گرامی اسلام از دیدگاه قرآن، اصفهان، کنکاش، 1385. 2. صاحبی فرد، علی اکبر، سیره و شخصیت پیامبر اعظم(ص) در قرآن، قم، موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)، 1385ش. 3. حسین عندلیب، بررسی شخصیت والای پیامبر اعظم در قرآن و سنت، قم، کشف الغطاء، 1385ش. 4. حامد حقیقت شناس گیلانی، پیام و پیامبر (ص): سلسله گفت وگوهایی پیرامون سیره و شخصیت تابناک پیامبر اعظم (ص) در قرآن، تاریخ و روایات، تهران، سوره مهر، 1388ش. 5. ابوالقاسم بشیری، الگوی انسان کامل با رویکردی روان شناختی، تهران، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، 1431ق. لازم به ذکر است، نام الگوی انسان کامل در کتاب اخیر بر گرفته از آیات قرآن در معرفی پیامبر خدا به عنوان الگوی کامل برای بشریت میباشد. و نیز مقاله: محمد بهرامی، پیامبر اعظم (ص) در آیینه قرآن، مجله فرهنگ و جهاد، شماره 43 و44. منبع:سایت انوار طاها
سیمای پیامبر خدا در قرآن:
1. ابراهیم معمتدینیا، مروری بر سیمای محمد رسول الله در قرآن :
بررسی شخصیت و رسالت پیامبر گرامی اسلام از دیدگاه قرآن، اصفهان، کنکاش، 1385.
2. صاحبی فرد، علی اکبر، سیره و شخصیت پیامبر اعظم(ص) در قرآن، قم، موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)، 1385ش.
3. حسین عندلیب، بررسی شخصیت والای پیامبر اعظم در قرآن و سنت، قم، کشف الغطاء، 1385ش.
4. حامد حقیقت شناس گیلانی، پیام و پیامبر (ص): سلسله گفت وگوهایی پیرامون سیره و شخصیت تابناک پیامبر اعظم (ص) در قرآن، تاریخ و روایات، تهران، سوره مهر، 1388ش.
5. ابوالقاسم بشیری، الگوی انسان کامل با رویکردی روان شناختی، تهران، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، 1431ق.
لازم به ذکر است، نام الگوی انسان کامل در کتاب اخیر بر گرفته از آیات قرآن در معرفی پیامبر خدا به عنوان الگوی کامل برای بشریت میباشد.
و نیز مقاله: محمد بهرامی، پیامبر اعظم (ص) در آیینه قرآن، مجله فرهنگ و جهاد، شماره 43 و44.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] جهت آشنایی با مسیحیت چه منابعی وجود دارد؟
- [سایر] منابعی جهت آشنایی و مطالعه با شیعه می خواستم؟
- [سایر] نام چند پیامبر در قرآن کریم ذکر شده است؟
- [سایر] در قرآن برای پیامبر(ص) چند نام ذکر شده است؟
- [سایر] چرا خداوند متعال در قرآن اسم پیامبر اکرمرا یک جا "محمد" و جای دیگر "احمد" ذکر کرده است؟
- [سایر] مغالطه چیست و انواع آن کدام است؟ لطفا منابعی جهت آشنایی با منطق و تفکر انتقادی معرفی فرمایید.
- [سایر] خطبه فدکیه در چه منابعی ذکر شده است؟
- [سایر] به چه دلیل نام تعداد اندکی از انبیا در قرآن مجید ذکر شده است؟!
- [سایر] تفاوت دیدگاه تورات و قرآن در مورد سیمای نوح (علیه السلام) چگونه است؟
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی منکر خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود یا حکم ضروری دین یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثل واجب بودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که انکار آن حکم به انکار خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم برگردد و با توجه به این موضع آن را انکار کند، (مرتدّ) است.
- [آیت الله مظاهری] قسم خوردن باید به یکی از اسمهای خداوند تبارک و تعالی باشد و قسم خوردن به کلمة (اللَّه) بهتر است، و اگر قسم به یکی از مقدسات دین نظیر قرآن و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و ائمّه طاهرین علیهم السلام باشد فایدهای ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسلمانی که منکر خدا یا یگانگی خداوند یا رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله شود مرتدّ میشود و انکار حکم ضروری دین (یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه) با اعتراف به توحید و رسالت سبب ارتداد نیست، هر چند ضروری بودن آن را بداند، ولی در مسأله 1107 اشاره شد که کسی که یکی از ضروریات دین را انکار میکند و شبههای در حق وی نباشد و شک داریم که به دو اصل توحید و رسالت ایمان قلبی دارد، شرعاً کافر بشمار میآید، هر چند ضروری بودن آن حکم را نداند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] برای سجده واجب قرآن اگر با شرایطی که در مسأله قبل گفته شد سجده کند کافیست هر چند ذکر نگوید و گفتن ذکر مستحب است و بهتر آن است که این ذکر را بگوید: (سَجَدْتُ لکَ تعبُّداً وَ رِقّاً، لا مُسْتَکْبِراً عن عِبادَتِکَ ولا مُسْتَنْکِفاً ولا مُتَعَظِّماً، بل أَنَا عَبْدٌ ذَلیلٌ خائِفٌ مُسْتَجِیر). تشهد
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در حال حرکت بدن ذکر بگوید مثلاً موقع رفتن به رکوع یا در حال رفتن به سجده تکبیر آن را بگوید مانعی ندارد، به شرط این که قصدش مطلق ذکر باشد، یعنی نه آن تکبیر مخصوصی که مثلاً قبل از سجده در حال ایستادن گفته می شود، بلکه از آنجا که ذکر خدا در هر جای نماز خوب است تکبیر می گوید.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط حمد و ثنای پروردگار و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام باید به عربی گفته شود و در حمد و ثنای خداوند و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام و دعوت مردم به تقوا و خواندن یک سوره کامل در دو خطبه، باید ترتیب مراعات شود.