پیامدهای عملی قیام عاشورای امام حسین(علیه السلام) چیست؟
ارزیابی حادثه خونین کربلا و آثار و نتایج این قیام پرشور و فداکاری بی نظیر، نیازمند مطالعه‌ای گسترده است؛ این حقیقتی است که از مطالعه نوشته‌های دانشمندان به دست می‌آید. درس‌هایی که قیام امام حسین(علیه السلام) به ما می‌آموزد و پیامدهای این قیام الهی بسیار است که به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم: 1. هدف اصلی مصلحان حقیقی و پاسداران حق، تحکیم حق، کوبیدن باطل، احیای نام خداوند، مواسات، اعتلای دین و آزادی و عدالت اجتماعی است تا در پرتو آن طبقات محروم و ستمدیده بتوانند از حق خویش برخوردار شوند. امام حسین(علیه السلام) می‌دید که ملّت اسلام در اثر تبلیغات سوء دشمن، فساد و ستم را پیشه کرده و عدالت، حریّت و کمالات را به فراموشی سپرده و به تبهکاری و بندگی شهوات روی آورده است. امام حسین(علیه السلام) می‌دید که قوانین الهی در حال فراموشی و نابودی‌اند و اسلام عزیز فدای هوسرانی‌های افراد نالایق و خواسته‌های شوم بلهوسان شده است؛ پس قیام کرد و با نهضت خود اسلام را جانی تازه بخشید. 2. امام حسین(علیه السلام) به مردم فهماند که ملّت اسلام و بلکه هر ملّتی باید از زیر بار ستم نجات یابد. 3. با قیام امام حسین(علیه السلام) احکام اسلام و برنامه‌های عالی دینی و توحیدی پس از آن که مدّت‌ها در حال فراموشی بود، دوباره محور زندگی مردم قرار گرفت. 4. قیام امام حسین(علیه السلام) این بصیرت را به مسلمانان داد که اسلام بالاتر از همه چیز است و برای برقراری آن باید از همه چیز گذشت و برای بزرگداشت احکام و سنن آن فداکاری کرد. 5. نهضت عاشورا درس دینداری و استقامت در برابر ظلم و کفر به مسلمانان و انسان‌ها داد و روح شهامت و شجاعت را در مسلمان‌ها زنده کرد. 6. قیام کربلا احساسات و عواطف دینی مردم را برانگیخت تا همه بدانند در پیشگاه چه کسی باید خضوع کرد. 7. حادثه خونین کربلا موجب تأسیس مکتب عالی فضیلت و تعلیم تربیت صحیح شد که خود رمز بقای مذهب تشیّع و اسلام است. 8. این قیام زمینه ساز محکومیت بنی امیّه در ذهن مسلمانان و سایر ملل جهان شد. 9. و ...
عنوان سوال:

پیامدهای عملی قیام عاشورای امام حسین(علیه السلام) چیست؟


پاسخ:

ارزیابی حادثه خونین کربلا و آثار و نتایج این قیام پرشور و فداکاری بی نظیر، نیازمند مطالعه‌ای گسترده است؛ این حقیقتی است که از مطالعه نوشته‌های دانشمندان به دست می‌آید. درس‌هایی که قیام امام حسین(علیه السلام) به ما می‌آموزد و پیامدهای این قیام الهی بسیار است که به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:
1. هدف اصلی مصلحان حقیقی و پاسداران حق، تحکیم حق، کوبیدن باطل، احیای نام خداوند، مواسات، اعتلای دین و آزادی و عدالت اجتماعی است تا در پرتو آن طبقات محروم و ستمدیده بتوانند از حق خویش برخوردار شوند. امام حسین(علیه السلام) می‌دید که ملّت اسلام در اثر تبلیغات سوء دشمن، فساد و ستم را پیشه کرده و عدالت، حریّت و کمالات را به فراموشی سپرده و به تبهکاری و بندگی شهوات روی آورده است. امام حسین(علیه السلام) می‌دید که قوانین الهی در حال فراموشی و نابودی‌اند و اسلام عزیز فدای هوسرانی‌های افراد نالایق و خواسته‌های شوم بلهوسان شده است؛ پس قیام کرد و با نهضت خود اسلام را جانی تازه بخشید.
2. امام حسین(علیه السلام) به مردم فهماند که ملّت اسلام و بلکه هر ملّتی باید از زیر بار ستم نجات یابد.
3. با قیام امام حسین(علیه السلام) احکام اسلام و برنامه‌های عالی دینی و توحیدی پس از آن که مدّت‌ها در حال فراموشی بود، دوباره محور زندگی مردم قرار گرفت.
4. قیام امام حسین(علیه السلام) این بصیرت را به مسلمانان داد که اسلام بالاتر از همه چیز است و برای برقراری آن باید از همه چیز گذشت و برای بزرگداشت احکام و سنن آن فداکاری کرد.
5. نهضت عاشورا درس دینداری و استقامت در برابر ظلم و کفر به مسلمانان و انسان‌ها داد و روح شهامت و شجاعت را در مسلمان‌ها زنده کرد.
6. قیام کربلا احساسات و عواطف دینی مردم را برانگیخت تا همه بدانند در پیشگاه چه کسی باید خضوع کرد.
7. حادثه خونین کربلا موجب تأسیس مکتب عالی فضیلت و تعلیم تربیت صحیح شد که خود رمز بقای مذهب تشیّع و اسلام است.
8. این قیام زمینه ساز محکومیت بنی امیّه در ذهن مسلمانان و سایر ملل جهان شد.
9. و ...





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین