غدیر نامی است آشنا اما غریب، همانگونه که علی نامی است آشنا و بی نهایت غریب، غدیر وادی ای است که انسان ها در آن صراط مستقیم را یافتند اما آن را رها کردند و در کوچه و پس کوچه های عداوت و جهالت و نفاق و تعصب و تنگ نظری در ظلمت کده سقیفه گم گشتند و غدیر اقیانوس کبیری است که غواصان گوهر شناس نه تنها از آن لولوء و مرجان بلکه جان می یابند. و اینک شعری که خواسته اید: از حمید سبزواری: هله مجمر مفروزید، بهار آمده است لاله با مجمره ای غالیه بار آمده است سنبل آراسته گیسو به کنار آمده است باغ را آب روان آینه دار آمده است سرخ گل زیبا، چون روی نگار آمده است وقت آن شد که دیگر رخت به صحرا فکنیم زآتشین باده شرر در دل مینا فکنیم دسته در حلقه آن زلف سخن سافکنیم پای در دایره والی والد فکنیم آنکه اندر کف او جنت و نار آمده است ساقی از خم ولایت می توحیدم بخش موجب عزت و سرمایه تأئیدم بخش ناامیدم مکن از سابقه امیدم بخش عید سعید غدیر است بدین عیدم بخش که به قانون خدا کارگزار آمده است در غدیر خم امروز به فرمان اله مصطفی آن که اسرار ازل بود آگاه در بر نخبه اصحاب و بزرگان سپاه گفت من کنت مولاه علی مولا این سخن زآن دو لب غالیه بار آمده است از ملک مژده (اکملت لکم) دین آمد وز فلک هلهله شادی و تحسین آمد دوست را سر خط آزادی و تأمین آمد تیر حرمان به دل دشمن دیرین آمد که ولای شه اسلام شعار آمده است
غدیر نامی است آشنا اما غریب، همانگونه که علی نامی است آشنا و بی نهایت غریب، غدیر وادی ای است که انسان ها در آن صراط مستقیم را یافتند اما آن را رها کردند و در کوچه و پس کوچه های عداوت و جهالت و نفاق و تعصب و تنگ نظری در ظلمت کده سقیفه گم گشتند و غدیر اقیانوس کبیری است که غواصان گوهر شناس نه تنها از آن لولوء و مرجان بلکه جان می یابند. و اینک شعری که خواسته اید: از حمید سبزواری:
هله مجمر مفروزید، بهار آمده است
لاله با مجمره ای غالیه بار آمده است
سنبل آراسته گیسو به کنار آمده است
باغ را آب روان آینه دار آمده است
سرخ گل زیبا، چون روی نگار آمده است
وقت آن شد که دیگر رخت به صحرا فکنیم
زآتشین باده شرر در دل مینا فکنیم
دسته در حلقه آن زلف سخن سافکنیم
پای در دایره والی والد فکنیم
آنکه اندر کف او جنت و نار آمده است
ساقی از خم ولایت می توحیدم بخش
موجب عزت و سرمایه تأئیدم بخش
ناامیدم مکن از سابقه امیدم بخش
عید سعید غدیر است بدین عیدم بخش
که به قانون خدا کارگزار آمده است
در غدیر خم امروز به فرمان اله
مصطفی آن که اسرار ازل بود آگاه
در بر نخبه اصحاب و بزرگان سپاه
گفت من کنت مولاه علی مولا
این سخن زآن دو لب غالیه بار آمده است
از ملک مژده (اکملت لکم) دین آمد
وز فلک هلهله شادی و تحسین آمد
دوست را سر خط آزادی و تأمین آمد
تیر حرمان به دل دشمن دیرین آمد
که ولای شه اسلام شعار آمده است
- [سایر] مطلب یا شعر درباره عید سعید غدیر خم بصورت خلاصه بیان کنید .
- [سایر] نام عید غدیر خم در ملکوت چیست؟
- [سایر] نام عید غدیر خم در ملکوت چیست؟
- [سایر] با توجه به اهمیت عید غدیر خم چرا در نهج البلاغه نامی از این عید برده نشده است؟
- [سایر] در روز عید غدیر خم، تا چه زمانی از روز می شود صیغه برادری خواند؟
- [سایر] با توجه به اهمیت عید غدیر خم چرا در نهج البلاغه نامی از این عید برده نشده است؟
- [سایر] چرا عید غدیر خم را عید سیدها مینامند، در صورت امکان سند و متن روایت را ارسال نمایید؟
- [سایر] چرا عید غدیر خم را عید سیدها مینامند، در صورت امکان سند و متن روایت را ارسال نمایید؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا انشای عقد اخوّت در ایّامی غیر از روز عید غدیر خم جایز است؟
- [سایر] آیا غدیر خم دلیل بر امامت حضرت علی علیه السلام است؟ شیعه چه دلیلی بر این مطلب دارد؟
- [آیت الله بهجت] نمازهای مستحبی را نمی شود به جماعت خواند، ولی خواندن نماز عید فطر و قربان در زمان غیبت امام علیه السلام به جماعت مستحب است در صورتی که شروط وجوب موجود نباشد، همچنین خواندن نماز استسقاء که برای طلب باران می خوانند به جماعت مستحب است و بعید نیست استحباب جماعت در نماز غدیر که به امید مطلوبیت خوانده شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد پس اگر به قصد کار دیگری مثلاً برای کشتن جانور خم شود نمی تواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد پس اگر به قصد کار دیگر مثلا برای کشتن جانوری خم شود نمی تواند ان را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود
- [آیت الله علوی گرگانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [آیت الله جوادی آملی] .خم شدن باید به قصد رکوع نماز باشد؛ نه برای گذاشتن چیزی بر زمین یا برداشتن چیزی از آن. اگر به قصد رکوع نماز خم نشد، دوباره باید بایستد و قیام متصل به رکوع را حفظ نماید; آنگاه به قصد رکوع خم شود و آنچه بدون قصد رکوع انجام داد، نماز را باطل نمیکند, زیرا رکوع نبوده تا زیاده رکن شود.
- [آیت الله سبحانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگری مثلا برای کشتن جانور خم شود; نمی تواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود نمی تواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد؛ پس اگر به قصد کار دیگر مثلا برای کشتن جانور خم شود؛ نمی تواند آن را رکوع حساب کند؛ بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل؛ رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله بروجردی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطهی این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.