سیره‌ ی امام رضا (علیه ‌السلام) را در خصوص نحوه‌ ی معاشرت و رفتار با اهل خانواده بیان فرمایید؟
امام رضا (علیه ‌السلام) ضمن حفظ آراستگی خود در خانه، بر آراسته بودن مرد در خانه تاکید می نمود(1) و به آنان که دارای امکانات هستند لازم می‌شمرد تا خانواده خود را در رفاه و آسایش قرار دهند(2) و می‌فرمودند: شایسته است که مرد بر خانواده‌اش از جهت مالی توجه بیشتر نماید تا آرزوی مرگ او را نکنند.(3) ایشان بر فراخی منزل تاکید می‌کرد(4) و می‌فرمود: زندگی دنیا و لذت آن در بزرگی منزل و دوستان زیاد است.(5) حضرت رضا علیه السلام برای یکی از خدمتکاران خود منزلی خرید و فرمودند: چون منزل شما تنگ است در آنجا ساکن شو! آن مرد گفت پدرم در اینجا زندگی می‌کرد، حضرت فرمودند: اگر پدرت احمق بود تو هم باید مانند او باشی!(6) امام بر خوش اخلاقی و نیک رفتاری با خانواده توصیه می‌فرمودند: (أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ یعنی: در قیامت کسی به من نزدیکتر است که در دنیا خوش‌اخلاق‌تر و نسبت به خانواده‌ی خود نیکوکارتر باشد).(7) پی نوشت ها: 1) بحارالانوار، ج‌73، ص 100. 2) وسایل الشیعه، ج‌15، ص 249، چاپ اسلامیه . 3) همان . 4) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج‌2، 374. 5) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج‌2، 374. 6) بحارالانوار، ج 73، ص 153. 7) وسائل‌الشیعة، ج‌12، ص‌153. porseman.org
عنوان سوال:

سیره‌ ی امام رضا (علیه ‌السلام) را در خصوص نحوه‌ ی معاشرت و رفتار با اهل خانواده بیان فرمایید؟


پاسخ:

امام رضا (علیه ‌السلام) ضمن حفظ آراستگی خود در خانه، بر آراسته بودن مرد در خانه تاکید می نمود(1) و به آنان که دارای امکانات هستند لازم می‌شمرد تا خانواده خود را در رفاه و آسایش قرار دهند(2) و می‌فرمودند:
شایسته است که مرد بر خانواده‌اش از جهت مالی توجه بیشتر نماید تا آرزوی مرگ او را نکنند.(3)
ایشان بر فراخی منزل تاکید می‌کرد(4) و می‌فرمود: زندگی دنیا و لذت آن در بزرگی منزل و دوستان زیاد است.(5)
حضرت رضا علیه السلام برای یکی از خدمتکاران خود منزلی خرید و فرمودند: چون منزل شما تنگ است در آنجا ساکن شو! آن مرد گفت پدرم در اینجا زندگی می‌کرد، حضرت فرمودند: اگر پدرت احمق بود تو هم باید مانند او باشی!(6)
امام بر خوش اخلاقی و نیک رفتاری با خانواده توصیه می‌فرمودند:
(أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ یعنی: در قیامت کسی به من نزدیکتر است که در دنیا خوش‌اخلاق‌تر و نسبت به خانواده‌ی خود نیکوکارتر باشد).(7)
پی نوشت ها:
1) بحارالانوار، ج‌73، ص 100.
2) وسایل الشیعه، ج‌15، ص 249، چاپ اسلامیه .
3) همان .
4) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج‌2، 374.
5) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج‌2، 374.
6) بحارالانوار، ج 73، ص 153.
7) وسائل‌الشیعة، ج‌12، ص‌153.
porseman.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین