در این که‌ام کلثوم در کربلا حضور داشت تردیدی نیست. آن حضرت در سال 61 هجری قمری به همراه برادرش امام حسین(ع) به کربلا آمد و در کربلا به اسارت دشمن درآمد. در مدت اسارت سخنرانی‌ها و افشاگری‌هایی کرد. یکی از سخنرانی‌های او، در کوفه بود. وقتی که کاروان اسیران کربلا به کوفه وارد شد، جناب ام کلثوم سخنرانی تکان‌دهنده و افشاگری ایراد کرد. سخنرانی آن جناب به اندازه‌ای مؤثر افتاد که همه مردان و زنان حاضر گریستند. زنان از شدت گریه موهای خود را پریشان کردند. سیلی به صورت زدند و خاک بر سر ریختند. همین ام کلثوم است که خرماهایی را که مردم کوفه به خاطر دلسوزی به بچه‌های کوچک کاروان اسیران به آنان داده بودند پس گرفت و به خود آنان برگردانید و فرمود: زکات بر ما خاندان پیامبر حرام است. نام ام کلثوم در همه صحنه‌های کربلا به عظمت برده می‌شود و کلمه کربلا همواره نام او را تداعی می‌کند. برای آگاهی بیشتر ر.ک: 1- ریحانة‌الادب، ج 8، ص 324 2- تنقیح المقال، ج 3، ص 73 www.eporsesh.com
در این کهام کلثوم در کربلا حضور داشت تردیدی نیست. آن حضرت در سال 61 هجری قمری به همراه برادرش امام حسین(ع) به کربلا آمد و در کربلا به اسارت دشمن درآمد. در مدت اسارت سخنرانیها و افشاگریهایی کرد. یکی از سخنرانیهای او، در کوفه بود. وقتی که کاروان اسیران کربلا به کوفه وارد شد، جناب ام کلثوم سخنرانی تکاندهنده و افشاگری ایراد کرد. سخنرانی آن جناب به اندازهای مؤثر افتاد که همه مردان و زنان حاضر گریستند. زنان از شدت گریه موهای خود را پریشان کردند. سیلی به صورت زدند و خاک بر سر ریختند. همین ام کلثوم است که خرماهایی را که مردم کوفه به خاطر دلسوزی به بچههای کوچک کاروان اسیران به آنان داده بودند پس گرفت و به خود آنان برگردانید و فرمود: زکات بر ما خاندان پیامبر حرام است. نام ام کلثوم در همه صحنههای کربلا به عظمت برده میشود و کلمه کربلا همواره نام او را تداعی میکند.
برای آگاهی بیشتر ر.ک:
1- ریحانةالادب، ج 8، ص 324
2- تنقیح المقال، ج 3، ص 73
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا ام کلثوم(علیها السلام) در کربلا حضور داشته و در این قیام دارای نقش بوده است؟
- [سایر] زندگینامه امکلثوم دختر امام علی(ع) را ذکر نمایید و بفرمایید که آیا ام کلثوم(س) و همسر و فرزندانشان در کربلا حضور داشتند؟
- [سایر] ام کلثومی که در کربلا حاضر بود، کدام ام کلثوم است و آیا ام کلثوم دختر حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در واقعهی عاشورا بوده است یا خیر؟
- [سایر] آیا امام حسین(ع) خواهری به نام رقیه داشت؟ آیا او همراه امام حسین(ع) در کربلا بود؟ و آیا خواهران دیگر امام حسین؛ مثل ام کلثوم در کربلا حضور داشتند؟
- [سایر] چرا از ام کلثوم فرزند حضرت زهرا (س) در روضه عاشورا یاد نمی شود؟
- [سایر] چرا در عزاداری ها از حضرت امکلثوم نامی نمیبرند؟ مگر ام کلثوم نیز مانند حضرت زینب خواهر امام واز یاران او در کربلا نبوده است؟
- [سایر] چرا در عزاداری ها از حضرت امکلثوم نامی نمیبرند؟ مگر ام کلثوم نیز مانند حضرت زینب خواهر امام حسین نبوده است؟
- [سایر] مختار ثقفی روز عاشورا چرا در کربلا حضور نداشت؟
- [سایر] نقش بصیرت در جاودانگی قیام امام حسین(علیه السلام) چیست؟
- [سایر] نقش سقیفه در حادثه عاشورا چیست؟
- [آیت الله بروجردی] قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع میگویند رکن است، ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله خوئی] قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع میگویند رکن است، ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست، و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام ، و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متّصل به رکوع میگویند ، رکن است ، ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع ، رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند ، نمازش صحیح است .
- [آیت الله بهجت] قیام در موقع گفتن تکبیرةالاحرام بنابر ظاهر و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع میگویند، رکن است. ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع می گویند رکن است، ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند نمازش صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع می گویند رکن است ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند نمازش صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] قیام در موقع گفتن تکبیرة الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع می گویند، رکن است ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع، رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] قیام در موقع گفتن تکبیره الاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع می گویند رکن است؛ ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند؛ نمازش صحیح است.
- [امام خمینی] قیام در موقع گفتن تکبیرةالاحرام و قیام پیش از رکوع که آن را قیام متصل به رکوع میگویند رکن است، ولی قیام در موقع خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] قیام در هنگام گفتن تَکبیرةُالاِحرام و قیام متّصل به رکوع به این معنا که از حالت قیام به رکوع برود رکن است، ولی قیام در هنگام خواندن حمد و سوره و قیام بعد از رکوع رکن نیست و اگر کسی آن را از روی فراموشی ترک کند، نماز او صحیح است.