حالت شوق و امیدواری که در شما به وجود آمده بسیار ارزنده است البته این مقدمه است و در پی آن باید همت کنید که به آرمان های مقدس خود برسید. در این راستا توسل و توجه به اهل بیت - علیهم السلام- و نماز و عبادات هم صفا بخش دل است و هم موجب عنایت و دستگیری آنان. حکم بن غیبه می‌گوید: خدمت امام باقر علیه‌السلام بودم منزل حضرت پر از جمعیت بود.مردی عصا به دست وارد شد و جلو درب فریاد زد: ((السلام علیک یابن رسول الله و رحمه‌الله و برکاته)) امام باقر(ع) و دیگر اهل مجلس جوابش را دادند. آن گاه گفت: به خدا قسم من شما را دوست دارم و هر کس شما را دوست دارد نیز دوست دارم و این علاقه به خاطر طمع در امور دنیایی نیست. دشمنان شما رادشمن دارم و از آنان بیزاری و برائت می‌جویم و این دشمنی به خاطر امور شخصی نیست. قسم به خدا هرچه را شما حلال می‌دانید من هم بر خود حلال می‌دانم و هر آنچه را شما حرام می‌دانیدمن نیز حرام می‌دانم و منتظر فرج و پیروزی شما(شاید فرج امام زمان(ع) را مطرح‌کرده بود ) هستم فدایتان شوم آیاامید موفقیت و خشنودی خدا در کارهای من هست؟ امام باقر(ع) پس از نقل داستانی فرمود: هر کس دوست دارد به مردی از مردان بهشت نگاه کند این مرد را ببیند.(1) از این روایت 5 معیار برای دوستی واقعی اهل بیت(ع) به دست می‌آید: 1. تولی یا پیوند قلبی با اهل بیت(ع). 2. تبری (دشمنی و بیزاری با تمام وجود نسبت به دشمنان‌آنان) . 3. حلال دانستن آنچه حلال شمرده‌اند. (هماهنگی عملی و پیروی همه جانبه از آنان) 4. حرام شمردن آنچه حرام شمرده اند. 5. انتظار فرج و آمادگی نسبت به آن. www.eporsesh.com
حالت شوق و امیدواری که در شما به وجود آمده بسیار ارزنده است البته این مقدمه است و در پی آن باید همت کنید که به آرمان های مقدس خود برسید.
در این راستا توسل و توجه به اهل بیت - علیهم السلام- و نماز و عبادات هم صفا بخش دل است و هم موجب عنایت و دستگیری آنان. حکم بن غیبه میگوید: خدمت امام باقر علیهالسلام بودم منزل حضرت پر از جمعیت بود.مردی عصا به دست وارد شد و جلو درب فریاد زد: ((السلام علیک یابن رسول الله و رحمهالله و برکاته)) امام باقر(ع) و دیگر اهل مجلس جوابش را دادند. آن گاه گفت: به خدا قسم من شما را دوست دارم و هر کس شما را دوست دارد نیز دوست دارم و این علاقه به خاطر طمع در امور دنیایی نیست. دشمنان شما رادشمن دارم و از آنان بیزاری و برائت میجویم و این دشمنی به خاطر امور
شخصی نیست. قسم به خدا هرچه را شما حلال میدانید من هم بر خود حلال
میدانم و هر آنچه را شما حرام میدانیدمن نیز حرام میدانم و منتظر فرج و پیروزی شما(شاید فرج امام زمان(ع) را مطرحکرده بود ) هستم فدایتان شوم آیاامید موفقیت و خشنودی خدا در کارهای من هست؟ امام باقر(ع) پس از نقل داستانی فرمود: هر کس دوست دارد به مردی از مردان بهشت نگاه کند این مرد را ببیند.(1) از این روایت 5 معیار برای دوستی واقعی اهل بیت(ع) به دست میآید: 1. تولی یا پیوند قلبی با اهل بیت(ع). 2. تبری (دشمنی و بیزاری با تمام وجود نسبت به دشمنانآنان) . 3. حلال دانستن آنچه حلال شمردهاند. (هماهنگی عملی و پیروی همه جانبه از آنان) 4. حرام شمردن آنچه حرام شمرده اند. 5. انتظار فرج و آمادگی نسبت به آن.
www.eporsesh.com
- [سایر] چگونه عشق به حضرت زهرا(س) را آن طور که شایسته ایشان است در دل جای دهیم؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] قاتل حضرت زهرا (سلام الله علیها) کیست؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه معصومه(س) ازدواج نکردند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر عاقد بگوید انکحت موکلاتی فاطمه، زهرا، زینب لموکِلی احمد، علی، حسین یعنی قصد دارد فاطمه را به عقد احمد و زهرا به عقد علی و زینب را به عقد حسین درآورد آیا چنین عقدی صحیح است؟
- [سایر] چرا حضرت علی (ع) قبل از حضرت فاطمه در را باز نکرد تا حضرت فاطمه (س) شهید نشود؟
- [سایر] آیا درست است که پیامبر به علت دعوای علی با فاطمه فرمود ( فاطمه بضعه منی)؟
- [سایر] چرا قبر مطهر حضرت زهرا(س) مخفی است؟ چرا حضرت زهرا(س) وصیت کردند که ایشان را شبانه دفن کنند؟
- [سایر] معنی «فاطمه» که از اسم های شریف حضرت زهراء(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.
- [سایر] معنی (فاطمه) که از اسم های شریف حضرت زهراء(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).