آیا امام حسین ( علیه السلام ) دارای علم لدنی بودند ؟
علم لدنی‌، علمی است که خداوند بدون واسطه به بنده‌ای الهام می‌کند. علم لدنی‌، علم غیر اکتسابی است‌؛یعنی در به دست آوردن آن نیازی به تحصیل و رفتن به مدرسه و زانو زدن پیش استاد نیست‌. این علم‌، مستقیم از جانب سرچشمه همه علوم‌; یعنی خداوند، به برخی از بندگان الهام می‌شود؛ چنان که در قرآن درباره حضرت خضر آمده است‌: "فَوَجَدا عَبدًا مِن عِبادِنا ءاتَینَه‌ُ رَحمَة‌ً مِن عِندِنا وعَلَّمنَه‌ُ مِن لَدُنّا عِلما; (کهف‌، 65) تا بنده‌ای از بندگان ما را یافتند که از جانب خود به او رحمتی عطا کرده و از نزد خود بدو دانشی آموخته بودیم‌." پیامبران الهی و ائمه‌ از پیشتازان این علم بوده و پس از آنان برخی از اولیای الهی با ریاضت‌های شرعی و تهذیب و تزکیه نفس خود به این مقام رسیده‌اند.
عنوان سوال:

آیا امام حسین ( علیه السلام ) دارای علم لدنی بودند ؟


پاسخ:

علم لدنی‌، علمی است که خداوند بدون واسطه به بنده‌ای الهام می‌کند. علم لدنی‌، علم غیر اکتسابی است‌؛یعنی در به دست آوردن آن نیازی به تحصیل و رفتن به مدرسه و زانو زدن پیش استاد نیست‌. این علم‌، مستقیم از جانب سرچشمه همه علوم‌; یعنی خداوند، به برخی از بندگان الهام می‌شود؛ چنان که در قرآن درباره حضرت خضر آمده است‌: "فَوَجَدا عَبدًا مِن عِبادِنا ءاتَینَه‌ُ رَحمَة‌ً مِن عِندِنا وعَلَّمنَه‌ُ مِن لَدُنّا عِلما; (کهف‌، 65) تا بنده‌ای از بندگان ما را یافتند که از جانب خود به او رحمتی عطا کرده و از نزد خود بدو دانشی آموخته بودیم‌."
پیامبران الهی و ائمه‌ از پیشتازان این علم بوده و پس از آنان برخی از اولیای الهی با ریاضت‌های شرعی و تهذیب و تزکیه نفس خود به این مقام رسیده‌اند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین