در مورد دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت نظرات مختلفی از سوی دانشمندان ارائه شده ولی نظریه‌ای که می‌توان پذیرفت این است که ایشان قبل از بعثت به تکلیف خاص خود عمل می¬نمود به این معنی که بر اساس الهام از طریق فرشته‌ای از فرشتگان بزرگ خداوند راه¬های مکارم و ا خلاق نیکو را تعلیم می¬گرفت و بدان عمل می‌نمود.(1) ما هیچ سند تاریخی نداریم که اثبات کند ایشان نزد عالم مسیحی یا یهودی آئین مسیحیت یا یهودیت را فراگرفته باشد و به آنها عمل ‌نموده یا مثلا در معابد و کلیساهای یهودی¬ها و نصاری و یا مذاهب دیگر رفته و مشغول عبادت و انجام اعمال آنها باشد. علاوه بر این، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) اسلام بر تمام انبیاء گذشته برتری داشته و از نظر عقل تبعیت کردن افضل از مفضول صحیح نیست. خلاصه این که به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت، الهاماتی شده است و بسیاری از دانشمندان اسلام معتقدند: ایشان قبل از بعثت نبی بوده‌اند و به ایشان وحی می‌شده است بنا بر این قبل از رسالت پیرو آئین خود بوده اند نه آئین حضرت عیسی یا موسی یا.... 1. نهج البلاغه خطبه قاصعه شماره 192.
در مورد دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت نظرات مختلفی از سوی دانشمندان ارائه شده ولی نظریهای که میتوان پذیرفت این است که ایشان قبل از بعثت به تکلیف خاص خود عمل می¬نمود به این معنی که بر اساس الهام از طریق فرشتهای از فرشتگان بزرگ خداوند راه¬های مکارم و ا خلاق نیکو را تعلیم می¬گرفت و بدان عمل مینمود.(1)
ما هیچ سند تاریخی نداریم که اثبات کند ایشان نزد عالم مسیحی یا یهودی آئین مسیحیت یا یهودیت را فراگرفته باشد و به آنها عمل نموده یا مثلا در معابد و کلیساهای یهودی¬ها و نصاری و یا مذاهب دیگر رفته و مشغول عبادت و انجام اعمال آنها باشد.
علاوه بر این، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) اسلام بر تمام انبیاء گذشته برتری داشته و از نظر عقل تبعیت کردن افضل از مفضول صحیح نیست. خلاصه این که به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت، الهاماتی شده است و بسیاری از دانشمندان اسلام معتقدند: ایشان قبل از بعثت نبی بودهاند و به ایشان وحی میشده است بنا بر این قبل از رسالت پیرو آئین خود بوده اند نه آئین حضرت عیسی یا موسی یا....
1. نهج البلاغه خطبه قاصعه شماره 192.
- [سایر] هدف از بعثت حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله و سلم ) چیست ؟
- [سایر] پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم قبل از بعثت مطابق چه آیینی عمل می کرد؟
- [سایر] پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت و در میان مردم مشرک عربستان، از چه دینی پی روی می کرده است؟
- [سایر] امّی که قرآن آن را به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت اطلاق کرده به چه معناست؟
- [سایر] دلایل اثبات مصلح بودن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله قبل از بعثت چیست؟
- [سایر] پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله پیش از بعثت بر چه آئینی بودند؟
- [سایر] چرا پدر امام علی(علیه السلام) یعنی ابوطالب دین محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) را قبول نکرد و به دین پیشینیان در گذشت؟
- [سایر] مراحل سهگانه عصمت علمی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چگونه است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره میباشد؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.