مقدسی مورخ و نویسنده کتاب البدء و التاریخ میگوید: حضرت خدیجه(سلام الله علیها) هفت فرزند از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) داشت، یک پسر به نام عبد مناف که در دوران قبل از بعثت متولد شد؛ دو پسر به نام های قاسم و عبدالله که در دوران اسلام متولد شدند و چهار دختر به نامهای ام کلثوم، زینب، رقیه و فاطمه [سلام الله علیها].[1] همچنین قسطلانی مورخ و نویسنده کتاب المواهب اللدنیه میگوید: قول ضعیفی میگوید که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از مبعث یک فرزند به نام عبدمناف داشته، ولی تمام فرزندان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در زمان اسلام و بعد از مبعث متولد شدهاند. [2] حال که معلوم شد تمام دختران پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از بعثت متولد شدهاند، چگونه میتوان این قصه تاریخی را که،دو دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)در زمان جاهلیت با دو پسر ابولهب ازدواج کردند و بعد از بعثت از آن دو جدا شدند، قبول کرد؟ مقدسی در همان کتاب البدء و التاریخ میگوید: پیامبر رقیه را به همسری عثمان بن عفان درآورد و او با عثمان در دو هجرت مسلمانان به حبشه رفت.[3] چگونه میتوان این داستان را قبول کرد در حالی که هجرت اولی در سال پنجم بعد از بعثت انجام شد. چگونه است که رقیه قبل از بعثت با پسر ابولهب ازدواج کرد و از او جدا شد و با عثمان ازدواج کرد و با او به هجرت حبشه رفت، در حالی که بعد از بعثت متولد شده بود؟! این قرائن آن نظریه را تأیید میکند که آن رقیه که با عثمان ازدواج کرده غیر از رقیه دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است، او دختر خوانده پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و میدانید که عربها دختر خوانده را دختر میخواندند، همچنین درباره ام کلثوم، چون فرض آن است که آنها بعد از بعثت متولد شدهاند. اما راجع به جناب زینب، اگر گفته شود اوست که با عثمان ازدواج کرده؛ سید جعفر مرتضی عاملی می گوید اصلا عثمان با او ازدواج نکرده است و اسم شوهر اول او ابوالعاص بن ربیع بوده است و تمام کسانی که در سیره درباره او نوشته اند وفات او را در سال هشتم هجری نقل کرده اند در صورتی که ابوالعاص 4 سال بعد از او در سال دوازدهم فوت کرده است این در حالی است که کسانی که می گویند وی با عثمان ازدواج کرده این ازدواج را بعد از وفات ابوالعاص نقل کرده¬اند.[4] پی نوشتها: [1]البدء و التاریخ، ج 5، ص 16 و ج 4، ص 139. [2]المواهب اللدنیه، ج 1، ص 196. [3]البدء و التاریخ، ج 5، ص 17. [4] سید جعفر مرتضی عاملی، کتاب بنات النبی ام ربائبه، ص 28.
حضرت خدیجه(سلام الله علیها) چند فرزند داشته اند؟آیا عثمان داماد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده است؟
مقدسی مورخ و نویسنده کتاب البدء و التاریخ میگوید:
حضرت خدیجه(سلام الله علیها) هفت فرزند از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) داشت، یک پسر به نام عبد مناف که در دوران قبل از بعثت متولد شد؛ دو پسر به نام های قاسم و عبدالله که در دوران اسلام متولد شدند و چهار دختر به نامهای ام کلثوم، زینب، رقیه و فاطمه [سلام الله علیها].[1]
همچنین قسطلانی مورخ و نویسنده کتاب المواهب اللدنیه میگوید:
قول ضعیفی میگوید که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از مبعث یک فرزند به نام عبدمناف داشته، ولی تمام فرزندان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در زمان اسلام و بعد از مبعث متولد شدهاند. [2]
حال که معلوم شد تمام دختران پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از بعثت متولد شدهاند، چگونه میتوان این قصه تاریخی را که،دو دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)در زمان جاهلیت با دو پسر ابولهب ازدواج کردند و بعد از بعثت از آن دو جدا شدند، قبول کرد؟
مقدسی در همان کتاب البدء و التاریخ میگوید: پیامبر رقیه را به همسری عثمان بن عفان درآورد و او با عثمان در دو هجرت مسلمانان به حبشه رفت.[3]
چگونه میتوان این داستان را قبول کرد در حالی که هجرت اولی در سال پنجم بعد از بعثت انجام شد. چگونه است که رقیه قبل از بعثت با پسر ابولهب ازدواج کرد و از او جدا شد و با عثمان ازدواج کرد و با او به هجرت حبشه رفت، در حالی که بعد از بعثت متولد شده بود؟!
این قرائن آن نظریه را تأیید میکند که آن رقیه که با عثمان ازدواج کرده غیر از رقیه دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است، او دختر خوانده پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و میدانید که عربها دختر خوانده را دختر میخواندند، همچنین درباره ام کلثوم، چون فرض آن است که آنها بعد از بعثت متولد شدهاند.
اما راجع به جناب زینب، اگر گفته شود اوست که با عثمان ازدواج کرده؛ سید جعفر مرتضی عاملی می گوید اصلا عثمان با او ازدواج نکرده است و اسم شوهر اول او ابوالعاص بن ربیع بوده است و تمام کسانی که در سیره درباره او نوشته اند وفات او را در سال هشتم هجری نقل کرده اند در صورتی که ابوالعاص 4 سال بعد از او در سال دوازدهم فوت کرده است این در حالی است که کسانی که می گویند وی با عثمان ازدواج کرده این ازدواج را بعد از وفات ابوالعاص نقل کرده¬اند.[4]
پی نوشتها:
[1]البدء و التاریخ، ج 5، ص 16 و ج 4، ص 139.
[2]المواهب اللدنیه، ج 1، ص 196.
[3]البدء و التاریخ، ج 5، ص 17.
[4] سید جعفر مرتضی عاملی، کتاب بنات النبی ام ربائبه، ص 28.
- [سایر] حضرت خدیجه علیها السلام چند فرزند داشته اند؟ آیا عثمان داماد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بوده است؟
- [سایر] آیا حضرت خدیجه(سلام الله علیها) به هنگام ازدواج با پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیوه بوده است؟
- [سایر] ازدواج خدیجه با پیامبر صلی الله علیه و آله چگونه بوده است؟
- [سایر] درباره سن ازدواج حضرت خدیجه(علیها السلام) و حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) توضیح دهید . آیا این می تواند الگوی ما باشد ؟
- [سایر] چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای حضرت خدیجه نماز میت نخواندند؟
- [سایر] چرا حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) به دخترش اجازه داد تا با عثمان ازدواج کند؟
- [سایر] در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله توضیحاتی بیان کنید؟
- [سایر] مادر محمد بن عبدالله بن عمرو بن عثمان بن عفان -رضی الله عنه- فاطمه بنت حسین بن علی بن ابی طالب –رضی الله عنه- است، پس مادر بزرگ محمد فاطمه –رضی الله عنها- و پدر بزرگش عثمان -رضی الله عنه- است! از شیعه می پرسیم آیا از نظر شما درست است که فاطمه نوهای ملعون داشته باشد؟! چون بنی امیّه که محمد از آنها است، از دیدگاه شیعه ملعون هستند، و منظور از شجره ملعونه در قرآن بنی امیه است.
- [سایر] آیا پیامبر (ص) از حضرت خدیجه (س) فرزندی غیر حضرت زهرا (س) داشتند؟
- [سایر] آیا حضرت خدیجه علیها السلام عاشق پیامیر اکرم صلی الله علیه و آله شد که با وجود تفاوت سنی با ایشان ازدواج کرد؟
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر لغت نوشته شده باشد، مس نماید. واحتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر صلی الله علیه و آله و امامان و حضرت زهرا: را هم مس ننماید.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی ادّعای نبوّت و پیامبری کند یا به پیغمبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا حضرت زهرا علیها السلام دشنام دهد، بر هر کس که بشنود واجب است او را بکشد مگر اینکه بر جان یا مال یا ناموس خود یا مسلمان دیگری بترسد.