در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله توضیحاتی بیان کنید؟ خدیجه دختر خویلد از قبیله بنی اسد است که یکی از قبایل قریش بود. نام مادرش فاطمه بود.[1] از دوران کودکی و نوجوانی ایشان اطلاع زیادی در دست نیست. از مسائل مهم در دوران جوانی حضرت خدیجه، مسئله ازدواج های او است. مشهور آن است که او پیش از رسول خدا صلی الله علیه و آله دو شوهر دیگر به نام های ابوهاله تمیمی و عتیق بن عائذ مخزونی داشت[2] و عمده مال و ثروت خود را از آن دو به ارث برده بود. برخی از محققان معاصر با تکیه بر شواهد و قرائن مختلف سعی بر آن دارند که اثبات کنند خدیجه علیهاالسلام در هنگام ازدواج با پیامبراکرم صلی الله علیه و آله باکره و سن او حدود 28 سال بوده است. فرزندانی هم که به آن بزرگوار نسبت داده شده (مانند رقیه، هند و ام کلثوم) از او نبوده؛ بلکه فرزندان خواهرش بوده اند و آنان که به نام شوهر او معروف شده اند، در حقیقت شوهران خواهرش بوده اند و حضرت خدیجه علیهاالسلام پس از وفات خواهرش، سرپرستی آن فرزندان را به عهده گرفته بود.[3] آن حضرت علیهاالسلام در جاهلیت، با لقب (طاهره) معروف بود[4] و این نشانگر پاکدامنی او در هنگام بی همسری اش در آن محیط فاسد و آلوده است. گفته می شود که پدر آن بزرگوار در دوران جاهلیت، در جنگ های (فجّار) کشته شد.[5] منابع [1]. الاصابة، ج 8، ص 99. [2]. اسدالغابة، ج 5، ص 434؛ الاصابة، ج 8، ص 99. [3]. ر.ک: الصحیح من سیرة النبی صلی الله علیه وآله، ج 2، صص 121 134 ؛ بنات النبی صلی الله علیه وآله ام ربائبه. [4]. الاصابة، ج 8، ص 99. [5]. اسد الغابة، ج 5، ص 434.
در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله توضیحاتی بیان کنید؟
در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله توضیحاتی بیان کنید؟
خدیجه دختر خویلد از قبیله بنی اسد است که یکی از قبایل قریش بود. نام مادرش فاطمه بود.[1] از دوران کودکی و نوجوانی ایشان اطلاع زیادی در دست نیست.
از مسائل مهم در دوران جوانی حضرت خدیجه، مسئله ازدواج های او است. مشهور آن است که او پیش از رسول خدا صلی الله علیه و آله دو شوهر دیگر به نام های ابوهاله تمیمی و عتیق بن عائذ مخزونی داشت[2] و عمده مال و ثروت خود را از آن دو به ارث برده بود.
برخی از محققان معاصر با تکیه بر شواهد و قرائن مختلف سعی بر آن دارند که اثبات کنند خدیجه علیهاالسلام در هنگام ازدواج با پیامبراکرم صلی الله علیه و آله باکره و سن او حدود 28 سال بوده است. فرزندانی هم که به آن بزرگوار نسبت داده شده (مانند رقیه، هند و ام کلثوم) از او نبوده؛ بلکه فرزندان خواهرش بوده اند و آنان که به نام شوهر او معروف شده اند، در حقیقت شوهران خواهرش بوده اند و حضرت خدیجه علیهاالسلام پس از وفات خواهرش، سرپرستی آن فرزندان را به عهده گرفته بود.[3]
آن حضرت علیهاالسلام در جاهلیت، با لقب (طاهره) معروف بود[4] و این نشانگر پاکدامنی او در هنگام بی همسری اش در آن محیط فاسد و آلوده است. گفته می شود که پدر آن بزرگوار در دوران جاهلیت، در جنگ های (فجّار) کشته شد.[5]
منابع
[1]. الاصابة، ج 8، ص 99.
[2]. اسدالغابة، ج 5، ص 434؛ الاصابة، ج 8، ص 99.
[3]. ر.ک: الصحیح من سیرة النبی صلی الله علیه وآله، ج 2، صص 121 134 ؛ بنات النبی صلی الله علیه وآله ام ربائبه.
[4]. الاصابة، ج 8، ص 99.
[5]. اسد الغابة، ج 5، ص 434.
- [سایر] ازدواج خدیجه با پیامبر صلی الله علیه و آله چگونه بوده است؟
- [سایر] تاریخ زندگانی حضرت خدیجه- علیها السلام-را بنویسید.
- [سایر] حضرت خدیجه علیها السلام چند فرزند داشته اند؟ آیا عثمان داماد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بوده است؟
- [سایر] درباره سن ازدواج حضرت خدیجه(علیها السلام) و حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) توضیح دهید . آیا این می تواند الگوی ما باشد ؟
- [سایر] آیا حضرت خدیجه(سلام الله علیها) به هنگام ازدواج با پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیوه بوده است؟
- [سایر] چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای حضرت خدیجه نماز میت نخواندند؟
- [سایر] آیا حضرت خدیجه علیها السلام عاشق پیامیر اکرم صلی الله علیه و آله شد که با وجود تفاوت سنی با ایشان ازدواج کرد؟
- [سایر] تاریخ زندگانی حضرت خدیجه را بنویسید.
- [سایر] حضرت خدیجه(سلام الله علیها) چند فرزند داشته اند؟آیا عثمان داماد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده است؟
- [سایر] سن حضرت خدیجه(س) هنگام ازدواج با پیامبر اکرم(ص) چقدربود؟
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط واجب آن است که صیغه طلاق خلع به صورت زیر باشد: اگر خود شوهر می خواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن مثلاً (فاطمه) است می گوید: (زوْجتی فاطمة خلعْتها علی ما بذلتْ هی طالقٌ) یعنی زنم فاطمه را در برابر چیزی که بخشیده است طلاق دادم، او رهاست و اگر وکیل او بخواهد صیغه را بخواند احتیاط واجب آن است که یک نفر از طرف زن وکیل شود و دیگری از طرف مرد، چنانچه مثلاً اسم شوهر (محمد) و اسم زن (فاطمه) است، وکیل زن می گوید: (عنْ موکلتی فاطمة بذلْت مهْرها لموکلک محمد لیخْلعها علیْه) پس از آن وکیل مرد بدون فاصله می گوید: (زوْجة موکلی خلعْتها علی ما بذلتْ هی طالقٌ) (و اگر زن چیز دیگری غیر از مهر را به شوهر ببخشد باید نام همان را در موقع خواندن صیغه ببرد).
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی ادّعای نبوّت و پیامبری کند یا به پیغمبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا حضرت زهرا علیها السلام دشنام دهد، بر هر کس که بشنود واجب است او را بکشد مگر اینکه بر جان یا مال یا ناموس خود یا مسلمان دیگری بترسد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل انچه او بذل کرده از هم جدا شدیم پس او رها است و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید بارات زوجه موکلی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یا بگوید عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و لزوم گفتن فهی طالق در صیغه های ذکر شده مبنی بر احتیاط واجب است و اگر به جای علی ما بذلت بما بذلت بگوید اشکال ندارد
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.