در مورد سؤال طرح شده چند نکته را بیان میکنیم: 1-در عهد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هم افرادی بودند که از ضعف ایمان برخوردار بوده و قرآن آنان را بارها سرزنش کرده است. وقتی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آنان را به جنگ میخواند میگفتند هوا گرم است یا سرد است و از این گونه عذرها و البته افرادی هم مانند علی(علیه السلام) و سلمان و ابوذر و ... بودند که سراپا ایمان و پاکی بوده و از جان گذشتگی آنان مسلم بود. 2-در این عصر هم افرادی هستند که ایمانشان بسیار محکم و ثابت است و افرادی هم هستند که ایمان آنان از شعاع کمتری برخودار است. 3-ایمان دارای مراتب است و مانند چراغ یک شمع و چراغ صد شمع و خورشید می باشد که همه نور هستند ولی مراتب دارند، شخصی ایمان او پر فروغ است و فردی کم فروغتر. 4-کسانی که در این عصر از ایمان محکمتری برخوردار باشند نسبت به افراد عصر حضور پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از فضیلت و ثواب بیشتری برخوردار هستند چون آنان در محضر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و بدو گرویده و مؤمن شدند در حالی که اینان ندیده عاشق شدند و با عدم درک محضر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) دلباخته آن سرور دو عالم هستند.
چرا ایمان اصحاب پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) قوی بود ولی ایمان انسانهای کنونی ضعیف هست؟
در مورد سؤال طرح شده چند نکته را بیان میکنیم:
1-در عهد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هم افرادی بودند که از ضعف ایمان برخوردار بوده و قرآن آنان را بارها سرزنش کرده است. وقتی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آنان را به جنگ میخواند میگفتند هوا گرم است یا سرد است و از این گونه عذرها و البته افرادی هم مانند علی(علیه السلام) و سلمان و ابوذر و ... بودند که سراپا ایمان و پاکی بوده و از جان گذشتگی آنان مسلم بود.
2-در این عصر هم افرادی هستند که ایمانشان بسیار محکم و ثابت است و افرادی هم هستند که ایمان آنان از شعاع کمتری برخودار است.
3-ایمان دارای مراتب است و مانند چراغ یک شمع و چراغ صد شمع و خورشید می باشد که همه نور هستند ولی مراتب دارند، شخصی ایمان او پر فروغ است و فردی کم فروغتر.
4-کسانی که در این عصر از ایمان محکمتری برخوردار باشند نسبت به افراد عصر حضور پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از فضیلت و ثواب بیشتری برخوردار هستند چون آنان در محضر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و بدو گرویده و مؤمن شدند در حالی که اینان ندیده عاشق شدند و با عدم درک محضر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) دلباخته آن سرور دو عالم هستند.
- [سایر] آخرین درخواست پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از اصحاب چه بوده است؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا - صلی الله علیه و آله و سلم - شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] علت اختلاف بین مسلمانان در زمانی که برخی از اصحاب مانع از نوشتن وصیت توسط پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) شدند، چه بود؟
- [سایر] داستان اصحاب کهف که حضرت علی(علیه السلام) از قول پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) نقل فرموده اند، چگونه است؟
- [سایر] رسول خدا –صلی الله علیه و آله و سلم- فرمود: «امام حسین را در حالی به شهادت می رسانند که ایمان دارند»؛ منظور ا ز ایمان چیست؟
- [سایر] اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله) موی خود را چگونه نگه می داشتند؟
- [سایر] مراحل سهگانه عصمت علمی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چگونه است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره میباشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله بروجردی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم چنین مطلبی فرمودهاند؟ و او جایی که در جواب باید بگوید:نه، عمداً بگوید:بلی، یا جایی که باید بگوید:بلی، عمداً بگوید:نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار دروغی را به خدا و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) عمداً نسبت دهد، بنابر احتیاط کفارة جمع که تفصیل آن در مسأل پیش گفته شد بر او واجب میشود.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله نوری همدانی] برای رعایت ادب جلوتر از قبر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم )و امام (علیه السلام ) نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بی احترامی و مستلزم هتک باشد ، حرام است و نماز بنابر احتیاط واجب صحیح نیست .