غرض امام حسین(علیه السلام) از یادآوری اصل و نسب خود در کربلا، چه بود؟
صحنه خونین کربلا شاهد نبرد دو گروهی بود که یکی از آن دو گروه نه تنها از حیث اعمال و کردار فردی در اوج عظمت و کرامت بودند، بلکه از حیث حسب و نسب خانوادگی نیز در غایت شرافت بوده‌اند. بسیاری از اینها منسوب به دامان پاک و مطهر زهرای مرضیه و علی مرتضی (سلام‌الله علیهما) بوده‌اند. در مقابل، گروهی بودند که نه تنها از حیث اعمال فردی در نهایت پستی و خفّت و سردمدار هر گونه رذیلت و مروج و مشوّق آن بوده‌اند، بلکه از حسب و نسب خانوادگی در حضیض ذلت و حقارت بوده‌اند لذا بیشتر آنها به اسم مادرانشان خوانده می‌شدند و از حیث پدر وضعیت روشنی نداشتند (پسر زرقاء، پسر مرجانه، پسر هند،) حسب و نسبی که ذکر آن باعث ملوّث شدن چهره سفید کتاب می‌شود و قلم برای بیان آن از گردش روی کاغذ، شرم دارد. اگر امام حسین (ع) کراراً به این مطلب توجه می‌دهد و به حسب و نسب خویش اشاره می‌کند قصد حضرت، فحّاشی و هتاکی آن گروه و فخر فروشی و مباهات برای این گروه نیست، بلکه برای بیان این نکته است که دو گروه متخاصم سنخیتی با هم ندارند تا این گروه دست بیعت به سوی آن گروه دراز کند و احیاناً با آنها بر سر یک سفره بنشیند و با آنها دمساز و معاشر شود و کار آنها را تأیید و تصدیق کند.
عنوان سوال:

غرض امام حسین(علیه السلام) از یادآوری اصل و نسب خود در کربلا، چه بود؟


پاسخ:

صحنه خونین کربلا شاهد نبرد دو گروهی بود که یکی از آن دو گروه نه تنها از حیث اعمال و کردار فردی در اوج عظمت و کرامت بودند، بلکه از حیث حسب و نسب خانوادگی نیز در غایت شرافت بوده‌اند. بسیاری از اینها منسوب به دامان پاک و مطهر زهرای مرضیه و علی مرتضی (سلام‌الله علیهما) بوده‌اند. در مقابل، گروهی بودند که نه تنها از حیث اعمال فردی در نهایت پستی و خفّت و سردمدار هر گونه رذیلت و مروج و مشوّق آن بوده‌اند، بلکه از حسب و نسب خانوادگی در حضیض ذلت و حقارت بوده‌اند لذا بیشتر آنها به اسم مادرانشان خوانده می‌شدند و از حیث پدر وضعیت روشنی نداشتند (پسر زرقاء، پسر مرجانه، پسر هند،) حسب و نسبی که ذکر آن باعث ملوّث شدن چهره سفید کتاب می‌شود و قلم برای بیان آن از گردش روی کاغذ، شرم دارد.
اگر امام حسین (ع) کراراً به این مطلب توجه می‌دهد و به حسب و نسب خویش اشاره می‌کند قصد حضرت، فحّاشی و هتاکی آن گروه و فخر فروشی و مباهات برای این گروه نیست، بلکه برای بیان این نکته است که دو گروه متخاصم سنخیتی با هم ندارند تا این گروه دست بیعت به سوی آن گروه دراز کند و احیاناً با آنها بر سر یک سفره بنشیند و با آنها دمساز و معاشر شود و کار آنها را تأیید و تصدیق کند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین