مشهور است که ابوحنیفه، شاگرد امام صادق(ع) بوده است. چگونه چنین اختلافات محسوسی بین دو رسالة‌ شاگرد و استاد، می توانسته وجود داشته باشد؟
معنای شاگرد بودن ابوحنیفه برای امام صادق علیه‌السلام این نیست که او دائماً در محضر امام صادق(ع) بوده و از علوم مختلف و گسترده ایشان استفاده می کرده است بلکه به این معناست که گاهی می‌آمد و در جلسات حضرت شرکت و استفاده‌هایی می‌نموده است. بالاخره چون ابوحنیفه امام صادق(ع) را به عنوان امام معصوم و حجت خداوند نمی‌دانست و چنین اعتقادی نداشت، تا هر چه امام(ع) می‌گوید برای او حجیت داشته باشد و دستورات ایشان را کاشف از دستورات خداوند و بیان کننده احکام واقعی الهی نمی‌دانست بلکه امام صادق(ع) در نظر او دانشمندی بوده است که از روی فکر و اندیشه بشری خودش و اعتماد بر همین ظواهر و اسباب عادی علم، نظریاتی را ارائه می‌دهد، بسیاری از نظریات ایشان را به نظر خود مقبول نمی‌دید. منبع: پایگاه حوزه
عنوان سوال:

مشهور است که ابوحنیفه، شاگرد امام صادق(ع) بوده است. چگونه چنین اختلافات محسوسی بین دو رسالة‌ شاگرد و استاد، می توانسته وجود داشته باشد؟


پاسخ:

معنای شاگرد بودن ابوحنیفه برای امام صادق علیه‌السلام این نیست که او دائماً در محضر امام صادق(ع) بوده و از علوم مختلف و گسترده ایشان استفاده می کرده است بلکه به این معناست که گاهی می‌آمد و در جلسات حضرت شرکت و استفاده‌هایی می‌نموده است.
بالاخره چون ابوحنیفه امام صادق(ع) را به عنوان امام معصوم و حجت خداوند نمی‌دانست و چنین اعتقادی نداشت، تا هر چه امام(ع) می‌گوید برای او حجیت داشته باشد و دستورات ایشان را کاشف از دستورات خداوند و بیان کننده احکام واقعی الهی نمی‌دانست بلکه امام صادق(ع) در نظر او دانشمندی بوده است که از روی فکر و اندیشه بشری خودش و اعتماد بر همین ظواهر و اسباب عادی علم، نظریاتی را ارائه می‌دهد، بسیاری از نظریات ایشان را به نظر خود مقبول نمی‌دید.
منبع: پایگاه حوزه





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین