پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته: بنابر آنچه در تاریخ نقل شده است، چون حضرت زهرا(س) در امور خانه نیاز به همکاری و کمک کار داشته اند، تصمیم گرفتند با پیامبر اکرم(ص)، در این خصوص صحبت کنند، ولی وقتی نزد ایشان آمدند، قبل از طرح موضوع، آن بزرگوار فرمودند: (این تسبیحات از دنیا و آنچه در دنیاست بهتر است) و حضرت زهرا هم آن مطلب را طرح نفرمودند و با حالت سرور وصف ناپذیر از خدمت حضرت مرخص شدند و به نزد امیرالمؤمنین آمدند و قضایا را نقل کردند و بعداً پیامبر گرامی (ص)، فضه خادمه را به حضرت زهرا هدیه نمودند. [پیامبر(ص) فرمودند: هر وقت خواستید بخوابید، سی و سه مرتبه ذکر (سبحان الله) و سی و سه مرتبه ذکر (الحمدالله) و سی و چهار مرتبه ذکر (الله اکبر) را فراموش نکنید. اثری که این عمل در روح شما می بخشد از اثری که یک خدمتکار در زندگی شما می بخشد بسی افزونتر است. بحار ج 10 ص 24.] منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
با توجه به وجود کنیزی به نام فضه، برای حضرت فاطمه(س)، چرا پیامبر تسبیحات را به ایشان سفارش نمودند؟
پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته:
بنابر آنچه در تاریخ نقل شده است، چون حضرت زهرا(س) در امور خانه نیاز به همکاری و کمک کار داشته اند، تصمیم گرفتند با پیامبر اکرم(ص)، در این خصوص صحبت کنند، ولی وقتی نزد ایشان آمدند، قبل از طرح موضوع، آن بزرگوار فرمودند: (این تسبیحات از دنیا و آنچه در دنیاست بهتر است) و حضرت زهرا هم آن مطلب را طرح نفرمودند و با حالت سرور وصف ناپذیر از خدمت حضرت مرخص شدند و به نزد امیرالمؤمنین آمدند و قضایا را نقل کردند و بعداً پیامبر گرامی (ص)، فضه خادمه را به حضرت زهرا هدیه نمودند.
[پیامبر(ص) فرمودند: هر وقت خواستید بخوابید، سی و سه مرتبه ذکر (سبحان الله) و سی و سه مرتبه ذکر (الحمدالله) و سی و چهار مرتبه ذکر (الله اکبر) را فراموش نکنید. اثری که این عمل در روح شما می بخشد از اثری که یک خدمتکار در زندگی شما می بخشد بسی افزونتر است. بحار ج 10 ص 24.]
منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
- [سایر] در روایات تاریخی آمده است که حضرت زهرا(س) در منزل زحمات زیادی را متحمل میشد. امام علی(ع) نزد پیامبر اکرم(ص) رفت تا از ایشان کنیزی جهت کمک در کار منزل برای حضرت زهرا در خواست نمایند. اینجا بود که پیامبر تسبیحات حضرت زهرا را تعلیم نمودند. بر همین اساس سؤالی مطرح میشود که حضرت زهرا چگونه میتواند کنیزانی به نام فضه و اسماء داشته باشند. اگر کنیز لازم بود پیامبر برای حضرت زهرا کسانی را معرفی مینمودند؟
- [سایر] آیا پیامبر (ص) از حضرت خدیجه (س) فرزندی غیر حضرت زهرا (س) داشتند؟
- [سایر] پیامبر مکرم اسلام(ص) در چه روزی از ماههای قمری باغ فدک را به حضرت زهرا(س) اعطا نمودند؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] چرا پیامبر بر دستان حضرت زهرا (س) بوسه می زد؟
- [سایر] چرا پیامبر بر دستان حضرت زهرا (س) بوسه می زد؟
- [سایر] دختر پیامبر (ص) فاطمه زهرا (س) چگونه به شهادت رسیدند؟
- [سایر] تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟ 2. در قنوت چه چیزهایی می توان گفت؟
- [سایر] 1. تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س) چیست؟ 2. در قنوت چه چیزهایی می توان گفت؟
- [سایر] مهریه و جهیزیه فاطمه(س) به نرخ و مدل امروزی چه مقدار بود؟ چه چیزهایی قرار دادند؟ چه کسی هزینه جهیزیه را متقبل شد؟ آیا پیامبر(ص) در جهیزیه فاطمه کمک کردند یا خیر و همه را به گردن علی(ع) انداختند؟ آیا درست است که جهیزیه فاطمه(س) از مهریهاش تعیین شد؟ چه کسانی عهدهدار خرید و تأمین جهیزیه فاطمه(س) شدند؟ و آیا فاطمه را به بازار برای انتخاب هم بردند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).