اهل رده در اصطلاح اهل سنّت به گسانی گفته می شود که از پذیرش خلافت ابی بکر پس از درگذشت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) سرباز زدند در میان اینان کسانی بودند که به خاطر اعتقاداتشان به غاصبیّت خلافت مذکور از دادن زکوة امتناع ورزیدند مانند مالک بن نویره که ابوبکر برای کوبیدن آنان لشکری به سرکردگی خالد فرستاد و آنان به مالک و قبیله وی تاختند و مالک را کشته و با همسر وی در همان شب همبستر شدند. و در کتابهای حدیثی شیعه هم احادیثی نقل شده که مردم پس از درگذشت پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) (مرتد) شدند یعنی از پذیرفتن خلافت جانشین واقعی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) یعنی علی)علیه السلام( امتناع ورزیدند جز گروهی که مانند سلمان و ابوذر و مقداد و برخی دیگر که وفادار ماندند. منبع: www.payambarazam.ir
اهل رده در اصطلاح اهل سنّت به گسانی گفته می شود که از پذیرش خلافت ابی بکر پس از درگذشت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) سرباز زدند در میان اینان کسانی بودند که به خاطر اعتقاداتشان به غاصبیّت خلافت مذکور از دادن زکوة امتناع ورزیدند مانند مالک بن نویره که ابوبکر برای کوبیدن آنان لشکری به سرکردگی خالد فرستاد و آنان به مالک و قبیله وی تاختند و مالک را کشته و با همسر وی در همان شب همبستر شدند.
و در کتابهای حدیثی شیعه هم احادیثی نقل شده که مردم پس از درگذشت پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) (مرتد) شدند یعنی از پذیرفتن خلافت جانشین واقعی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) یعنی علی)علیه السلام( امتناع ورزیدند جز گروهی که مانند سلمان و ابوذر و مقداد و برخی دیگر که وفادار ماندند.
منبع: www.payambarazam.ir
- [سایر] مراد از «مؤمنین» کدام گروه از مسلمانان هستند؟
- [سایر] آیا در حال حاضر احکام و قوانین صدر اسلام کاربرد و کارآیی صدر اسلام را داراست یا خیر؟
- [سایر] شبهه: در زمان حاضر، احکام و قوانین صدر اسلام کاربرد و کارآیی صدر اسلام را ندارد.
- [سایر] نسبت میان «دین اسلام» و «عرفان» چیست؟
- [سایر] نقش زنان مسلمان درجنگهای صدر اسلام چه بوده است؟
- [سایر] اگر کلمة «علی» را در «صدق اللهُ العلی العظیم» فراموش کنیم و مانند اهل سنّت بگوییم «صدق اللهُ العظیم» اشکال دارد؟
- [سایر] آیا فتوحات صدر اسلام مورد تائید اسلام است؟
- [سایر] تفاوت «اسلام انقلابی» مورد نظر منافقان با «انقلاب اسلامی» مورد نظر امام و نیز تفاوت «دین حکومتی» با «حکومت دینی» چیست؟
- [سایر] منظور از «اهل البیت» در آیه تطهیر چیست؟
- [سایر] برخی مانند «اهل حق»، نماز نمی خوانند و می گویند ما به جای نماز «نذر و نیاز» داریم! آیا چنین چیزی مورد قبول است؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر و مادر و جد و جدة بچة نابالغ کافر غیر اهل کتاب باشند ، آن بچه هم نجس است ، و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه پاک است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، ولی مرد مسلمان می¬تواند با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری ازدواج کند.
- [آیت الله اردبیلی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر غیر اهل کتاب یهودی، مسیحی و زرتشتی ازدواج کند، ولی ازدواج دائم یا موقّت با زنهای اهل کتاب مانعی ندارد؛ البته چنانچه مردی همسر مسلمان داشته باشد، بدون اجازه او نمیتواند با زن کتابی ازدواج نماید مگر آن که او را متعه نماید و مدّت ازدواجش بسیار کوتاه باشد.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در اید و مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند ولی متعه کردن زنهای اهل کتاب یعنی یهود و نصاری مانعی ندارد و بنابر احتیاط مستحب ازدواج دایم با انها ننماید ولی نمی تواند با زن های اهل کتاب بدون رضایت زن مسلمان خود ازدواج دایم یا موقت نماید و بعضی از فرقه ها از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خودرا مسلمان می دانند و در حکم کفارند مرد و زن مسلمان نمی توانند با انها به طور دایم یا موقت ازدواج نمایند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در آید؛ مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند؛ ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد و بنا بر احتیاط استحبابی عقد دائمی با آنها ننماید و بعضی از فرق از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خود را مسلمان می دانند؛ در حکم کفارند و مرد و زن مسلمان نمی توانند با آنها به طور دائم یا انقطاع ازدواج نمایند.
- [آیت الله خوئی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند ولی صیغه کردن زنهای اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد، و بنابر احتیاط استحبابی عقد دائمی با آنها ننماید و بعضی از فرق از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خود را مسلمان میدانند در حکم کفارند، و مرد و زن مسلمان نمیتوانند با آنها به طور دائم یا انقطاع ازدواج نمایند.
- [آیت الله مظاهری] اگر پدر و مادر و جد و جدّه بچّه نابالغ کافر باشند آن بچّه در حکم کافر و اگر یکی از اینها مسلمان باشد در حکم مسلمان است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در آید، مرد مسلمان هم نمی تواند با زن کافره غیر اهل کتاب ازدواج نماید، ولی متعه کردن زن اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد، بلکه جواز ازدواج آنان به طور دائم نیز خالی از قوت نیست، ولی در صورت تمکن از ازدواج با مسلمه کراهت شدیده دارد، بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر در آید، و مرد مسلمان هم نمیتواند با زن کافره غیر اهل کتاب ازدواج نماید، ولی متعهکردن زن اهل کتاب، مانند یهود و نصاری مانعی ندارد، بلکه جواز ازدواج آنان به طور دائم نیز خالی از قوت نیست، ولی در صورت تمکن از ازدواج با مسلمه، کراهت شدیده دارد، بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.