اینکه پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را رحمت برای همه جهانیان می دانند, نمونه هایی از آن را نقل کنید.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مظهر رحمت واسعه الهی است که نمونه هایی از آن یادآور می شود. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی جزیرة العرب را با فتح مکّه مسخّر نظام اسلامی خود کرد خطاب به مغلوبین فرمودند: (إِذهبوا فَأنتم الطُلقاء)؛ (کافی 3/513، ح2) بروید همه شما آزادید. و در جریان جنگ اُحُد با آن که آسیب فراوانی به آن حضرت رسیده بود وقتی به او پیشنهاد نفرین دادند، در حالی که خون را از چهره مبارک خود پاک می‌کرد در مقام دعا به درگاه خدا عرضه می‌داشت: (أللّهم اهْد قومی)؛ (بحار 20/96) ؛ [خدایا قوم مرا هدایت کن]. چون می‌دانست که غالب آنها جاهل و نادان هستند. لذا در بعضی از تعبیرات از امیر المؤمنین(ع) نقل شده که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)در مقابل فشارها و اذیت‌ها می‌فرمودند: (إنما بعثتُ رَحمة رَبّ اهْدِ اُمّتی فَإنّهم لایَعلمون)؛ (بحار 10/30)؛ [من به‌خاطر رحمت برانگیخته شده‌ام پروردگارا امت مرا هدایت کن، آنها جاهل و نادانند]. و باز نقل شده است که در پیشنهاد لعن و نفرین می‌فرمودند: [من به عنوان پیامبر رحمت برانگیخته شده‌ام نه پیامبر لعنت‌کننده و نفرین‌گر]؛ (إِنّی لَم اُبعث لَعَاناً وإِنما بُعثتُ رَحمةً) ؛(صحیح مسلم 8/24، باب النهی عن لعن الدّوابّ و غیرها). آیت الله جوادی آملی،حماسه و عرفان www.payambarazam.ir
عنوان سوال:

اینکه پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را رحمت برای همه جهانیان می دانند, نمونه هایی از آن را نقل کنید.


پاسخ:

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مظهر رحمت واسعه الهی است که نمونه هایی از آن یادآور می شود.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی جزیرة العرب را با فتح مکّه مسخّر نظام اسلامی خود کرد خطاب به مغلوبین فرمودند:
(إِذهبوا فَأنتم الطُلقاء)؛ (کافی 3/513، ح2) بروید همه شما آزادید. و در جریان جنگ اُحُد با آن که آسیب فراوانی به آن حضرت رسیده بود وقتی به او پیشنهاد نفرین دادند، در حالی که خون را از چهره مبارک خود پاک می‌کرد در مقام دعا به درگاه خدا عرضه می‌داشت:
(أللّهم اهْد قومی)؛ (بحار 20/96) ؛ [خدایا قوم مرا هدایت کن]. چون می‌دانست که غالب آنها جاهل و نادان هستند. لذا در بعضی از تعبیرات از امیر المؤمنین(ع) نقل شده که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)در مقابل فشارها و اذیت‌ها می‌فرمودند:
(إنما بعثتُ رَحمة رَبّ اهْدِ اُمّتی فَإنّهم لایَعلمون)؛ (بحار 10/30)؛ [من به‌خاطر رحمت برانگیخته شده‌ام پروردگارا امت مرا هدایت کن، آنها جاهل و نادانند]. و باز نقل شده است که در پیشنهاد لعن و نفرین می‌فرمودند: [من به عنوان پیامبر رحمت برانگیخته شده‌ام نه پیامبر لعنت‌کننده و نفرین‌گر]؛
(إِنّی لَم اُبعث لَعَاناً وإِنما بُعثتُ رَحمةً) ؛(صحیح مسلم 8/24، باب النهی عن لعن الدّوابّ و غیرها).
آیت الله جوادی آملی،حماسه و عرفان
www.payambarazam.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین