ثواب تربت امام حسین(علیه السلام) را ذکر کنید و بگویید هنگام دفن مرده در کجای بدن میّت تربت گذارده می شود؟
گاهی انسان در پیشگاه ربوبی چنان ارزش و منزلت پیدا می کند که تقدّس و عظمت و طهارت روح او در سایر متعلقات وی اثر گذاشته و آن ها را نیز ارزشمند می کند. در مورد امام حسین(علیه السلام) عظمت روح و حماسه ای که انجام داده، آن قدر ارزش دارد که بر خاک او نیز تأثیر گذاشته است. حضرت امام حسین(علیه السلام) سرور آزادگان و سالار شهیدان راه حق و فضیلت و آزادی است، چون تمام هستی اش (جان و مال و عیالش) را در راه محبوب داد. خدا نیز شهادتش را منشأ بیداری ها و کسب آزادی و فضیلت، نامش را یادآور عشق و آزادگی، خاندانش را منبع امامت و کرامت، قبرش را پناهگاه بی پنهاهان، و بارگاهش را محل استجابت دعا و تربتش را شفای بیماری ها قرار داد. در تربت امام حسین(علیه السلام) آثار و ثواب هایی است که به اختصار می آوریم: 1 شفای بیماران و درمان هر درد است. حضرت موسی بن جعفر(علیهما السلام) فرمودند: "خداوند تربت جدّم حسین را برای شیعیان ما شفا قرار داده است". 2 افطار کردن با تربت. 3 امان از ترس است. 4 بوییدن و بوسیدنش ثواب دارد. 5 تبرک جستن. 6 تسبیح از تربت درست کردن که روایات بسیار زیادی در فضیلت تسبیح تربت وارد شده، حتی گفته شده که گفتن یک سبحان الله با تسبیح تربت شش هزار ثواب دارد، و نیز گرداندن تسبیح تربت در دست بدون ذکر گفتن، ثواب ذکر دارد. 7 خوردن کمی از تربت در روز عاشورا. 8 سجده بر تربت که ثواب زیاد دارد و هفت حجاب را پاره می کند (باعث قبولی و پذیرش حق تعالی قرار می گیرد). 9 کام نوزادان را با تربت برداشتن. 10 فرستادن مقداری از تربت با کالای فروخته شده. 11 گذاشتن تربت با میت در قبر که باید مقابل صورت میت در قبر گذاشته شود. 12 مخلوط کردن تربت با حنوط که به هفت عضو سجده کننده مالیده می شود. 13 نوشتن آیات قرآن، و شهادتین و شهادت به امامت بر کفن میت با تربت امام حسین(ع).(1) این همه فضایل برای این است که تربت حسین عطر شهادت می دهد. پی نوشت ها: 1. دائره المعارف تشیع، ج 4، ص 204، مادة تربت. www. eporsesh.com
عنوان سوال:

ثواب تربت امام حسین(علیه السلام) را ذکر کنید و بگویید هنگام دفن مرده در کجای بدن میّت تربت گذارده می شود؟


پاسخ:

گاهی انسان در پیشگاه ربوبی چنان ارزش و منزلت پیدا می کند که تقدّس و عظمت و طهارت روح او در سایر متعلقات وی اثر گذاشته و آن ها را نیز ارزشمند می کند.
در مورد امام حسین(علیه السلام) عظمت روح و حماسه ای که انجام داده، آن قدر ارزش دارد که بر خاک او نیز تأثیر گذاشته است.
حضرت امام حسین(علیه السلام) سرور آزادگان و سالار شهیدان راه حق و فضیلت و آزادی است، چون تمام هستی اش (جان و مال و عیالش) را در راه محبوب داد. خدا نیز شهادتش را منشأ بیداری ها و کسب آزادی و فضیلت، نامش را یادآور عشق و آزادگی، خاندانش را منبع امامت و کرامت، قبرش را پناهگاه بی پنهاهان، و بارگاهش را محل استجابت دعا و تربتش را شفای بیماری ها قرار داد. در تربت امام حسین(علیه السلام) آثار و ثواب هایی است که به اختصار می آوریم:
1 شفای بیماران و درمان هر درد است. حضرت موسی بن جعفر(علیهما السلام) فرمودند: "خداوند تربت جدّم حسین را برای شیعیان ما شفا قرار داده است".
2 افطار کردن با تربت.
3 امان از ترس است.
4 بوییدن و بوسیدنش ثواب دارد.
5 تبرک جستن.
6 تسبیح از تربت درست کردن که روایات بسیار زیادی در فضیلت تسبیح تربت وارد شده، حتی گفته شده که گفتن یک سبحان الله با تسبیح تربت شش هزار ثواب دارد، و نیز گرداندن تسبیح تربت در دست بدون ذکر گفتن، ثواب ذکر دارد.
7 خوردن کمی از تربت در روز عاشورا.
8 سجده بر تربت که ثواب زیاد دارد و هفت حجاب را پاره می کند (باعث قبولی و پذیرش حق تعالی قرار می گیرد).
9 کام نوزادان را با تربت برداشتن.
10 فرستادن مقداری از تربت با کالای فروخته شده.
11 گذاشتن تربت با میت در قبر که باید مقابل صورت میت در قبر گذاشته شود.
12 مخلوط کردن تربت با حنوط که به هفت عضو سجده کننده مالیده می شود.
13 نوشتن آیات قرآن، و شهادتین و شهادت به امامت بر کفن میت با تربت امام حسین(ع).(1)
این همه فضایل برای این است که تربت حسین عطر شهادت می دهد.
پی نوشت ها:
1. دائره المعارف تشیع، ج 4، ص 204، مادة تربت.
www. eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین