علت تفاوت در شکل مبارزه ائمه (ع ) مقتضیات زمان است در حقیقت کلید فهم مبارزه علنی و پنهانی امامان معصوم (ع ) را باید در مقتضیات زمان جستجو کرد. اینکه امام حسین (ع ) قیام کرد و امام حسن (ع ) صلح کرد تنها عامل این دو برخورد متفاوت زمان و فهم درست زمان است ; صلح امام حسن (ع ) و یا مکتب علمی امام صادق (ع ) در باطن همان مسیر را طی می کرد که امام حسین (ع ) با جنگ آن هدف را دنبال می کرد; و الا صلح و سازش با ظلم و ظالم در هیچ زمانی و مکانی و به هیچ شکلی جایز نیست . بنابراین در تاریخ زندگی ائمه (ع ) تنها شکل مبارزه فرق می کند و گرنه همه یک هدف را دنبال می کردند و این تفاوت معلول زمان است و هر زمان شگرد خاص خودش را دارد، لذا تحقق هدفی که امامان دنبال می کردند گاهی با قیام به شمشیر است و زمانی با پذیرش صلح است . و گاهی نیز با دعا و نشر معارف اسلام می باشد. برای آگاهی بیشتر در این زمینه ، ر.ک : 1. (سیری در سیره ائمه اطهار(ع )، شهید استاد مرتضی مطهری ، انتشارات صدرا.) 2. (حیات فکری و سیاسی امامان شیعه ، رسول جعفریان ، انتشارات انصاریان ). 3. (سیره پیشوایان ، مهدی پیشوایی ، نشر موئسسه أا امام صادق (ع )). www. eporsesh.com
چرا شکل مبارزه امامان معصوم (علیهم السلام) بعد از امام حسین (علیه السلام) بیشتر مبارزه پنهانی بود؟
علت تفاوت در شکل مبارزه ائمه (ع ) مقتضیات زمان است در حقیقت کلید فهم مبارزه علنی و پنهانی امامان معصوم (ع ) را باید در مقتضیات زمان جستجو کرد. اینکه امام حسین (ع ) قیام کرد و امام حسن (ع ) صلح کرد تنها عامل این دو برخورد متفاوت زمان و فهم درست زمان است ; صلح امام حسن (ع ) و یا مکتب علمی امام صادق (ع ) در باطن همان مسیر را طی می کرد که امام حسین (ع ) با جنگ آن هدف را دنبال می کرد; و الا صلح و سازش با ظلم و ظالم در هیچ زمانی و مکانی و به هیچ شکلی جایز نیست . بنابراین در تاریخ زندگی ائمه (ع ) تنها شکل مبارزه فرق می کند و گرنه همه یک هدف را دنبال می کردند و این تفاوت معلول زمان است و هر زمان شگرد خاص خودش را دارد، لذا تحقق هدفی که امامان دنبال می کردند گاهی با قیام به شمشیر است و زمانی با پذیرش صلح است . و گاهی نیز با دعا و نشر معارف اسلام می باشد. برای آگاهی بیشتر در این زمینه ، ر.ک : 1. (سیری در سیره ائمه اطهار(ع )، شهید استاد مرتضی مطهری ، انتشارات صدرا.) 2. (حیات فکری و سیاسی امامان شیعه ، رسول جعفریان ، انتشارات انصاریان ). 3. (سیره پیشوایان ، مهدی پیشوایی ، نشر موئسسه أا امام صادق (ع )).
www. eporsesh.com
- [سایر] آیا عزاداری برای امام حسین(علیه السلام)، در زمان امامان(علیهم السلام) سابقهدارد؟
- [سایر] آیا امام حسین علیه السلام از بقیه امامان علیهم السلام مهمتر است؟
- [سایر] آیا عزاداری برای امام حسین علیه السلام، در زمان امامان علیهم السلام سابقه دارد؟
- [سایر] آیا عزاداری برای امام حسین(علیه السلام)، در زمان امامان(علیهم السلام) سابقهدارد؟
- [سایر] اگر در گذشته ولایت امامان معصوم علیهم السلام اعلام و ابلاغ شد، پس در روز غدیر چه واقعیتی شکل گرفت ؟
- [سایر] چرا دنباله امامان بعد از امام حسین(علیه السلام) از فرزندان و خاندان امام حسن(علیه السلام) شروع نشده است؟
- [سایر] چرا به مصائب امام حسین (ع) اهمیت بیشتری داده می شود ؟ آیا امام حسین (ع) بالاتر از امامان دیگر بوده است؟
- [سایر] آیا توسل به امام حسین(ع) توسط دیگر امامان(ع) صورت میگرفته است؟
- [سایر] آیا پیامبران و امامان از مظلومیت و شهادت امام حسین(ع) سخن به میان آوردهاند؟
- [سایر] در زمان رجعت حضرت مهدی (عج) چه تعداد از پیامبران و امامان (علیهم السلام) ظهور خواهند کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله خوئی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلًا به زیارت حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر بواسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی ( اعم از مسلمان و غیرمسلمان ) به یکی از دوازده امام علیهم السلام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی نماید، نجس است.
- [آیت الله بروجردی] نماز در حرم امامان عَلَیْهمُالسَّلَام مستحب بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین عَلَیْهِ السَّلَام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.