حکمت بقا و زنده ماندن حضرت مسیح علیه السلام تاکنون بر حسب آنچه که عقول ما درک می کند اموری است : 1- در حضرت عیسی علیه السلام خصوصیاتی یافت می شود که در سایر انبیا نبوده است ، از قبیل ولادت بدون پدر ، زنده کردن مردگان ، به آسمان ها رفتن و دیگر خصوصیات . 2- زنده بودن و بقای او برهان و دلیل و شاهدی بر غیبت امام مهدی علیه السلام خواهد بود ، زیرا بقای مسیح با عمری بیش از دو هزار سال دلیلی بر امکان وجود و حیات حضرت مهدی علیه السلام در کمتر از این مقدار سال است همان حکمتی که در روایات برای طول عمر حضرت خضر بیان شده است . شیخ صدوق رحمة الله علیه در((کمال الدین))به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود:... بلی ان الله تبارک و تعالی لما کان فی سابق علمه ان یقدر من عمر القائم علیه السلام فی ایام غیبته ما یقدر و علم ما یکون من انکار عباده بمقدار ذلک العمر فی الطول ، طوّل عمر العبد الصالح فی غیر سبب یوجب ذلک اءلا لعلة الاستدلال به علی عمر القائم علیه السلام و لیقطع بذلک حجة المعاندین لئلا یکون للناس علی الله حجة(1) ؛((... آری ، از آنجا که در علم سابق خداوند مقدر شده بود که عمر قائم علیه السلام را در ایام غیبتش طولانی می گرداند و می دانست که این مقدار طول عمر را بندگانش انکار می کنند ، لذا عمر بنده صالحش را تنها به جهت استدلال و شاهد آوردن عمر قائم علیه السلام طولانی کرد و تا آنکه حجت و دلیل معاندین قطع گردد و برای مردم حجت و استدلالی بر خدا نباشد.)) پی نوشت: 1- کمال الدین ، ص 357 ، ح 53؛ الغیبة ، طوسی ، ص 172 ، ح 129؛ بحارالانوار ، ج 51 ، ص 222. منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
حکمت بقا و زنده ماندن حضرت مسیح علیه السلام تاکنون بر حسب آنچه که عقول ما درک می کند اموری است :
1- در حضرت عیسی علیه السلام خصوصیاتی یافت می شود که در سایر انبیا نبوده است ، از قبیل ولادت بدون پدر ، زنده کردن مردگان ، به آسمان ها رفتن و دیگر خصوصیات .
2- زنده بودن و بقای او برهان و دلیل و شاهدی بر غیبت امام مهدی علیه السلام خواهد بود ، زیرا بقای مسیح با عمری بیش از دو هزار سال دلیلی بر امکان وجود و حیات حضرت مهدی علیه السلام در کمتر از این مقدار سال است همان حکمتی که در روایات برای طول عمر حضرت خضر بیان شده است .
شیخ صدوق رحمة الله علیه در((کمال الدین))به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود:... بلی ان الله تبارک و تعالی لما کان فی سابق علمه ان یقدر من عمر القائم علیه السلام فی ایام غیبته ما یقدر و علم ما یکون من انکار عباده بمقدار ذلک العمر فی الطول ، طوّل عمر العبد الصالح فی غیر سبب یوجب ذلک اءلا لعلة الاستدلال به علی عمر القائم علیه السلام و لیقطع بذلک حجة المعاندین لئلا یکون للناس علی الله حجة(1) ؛((... آری ، از آنجا که در علم سابق خداوند مقدر شده بود که عمر قائم علیه السلام را در ایام غیبتش طولانی می گرداند و می دانست که این مقدار طول عمر را بندگانش انکار می کنند ، لذا عمر بنده صالحش را تنها به جهت استدلال و شاهد آوردن عمر قائم علیه السلام طولانی کرد و تا آنکه حجت و دلیل معاندین قطع گردد و برای مردم حجت و استدلالی بر خدا نباشد.))
پی نوشت:
1- کمال الدین ، ص 357 ، ح 53؛ الغیبة ، طوسی ، ص 172 ، ح 129؛ بحارالانوار ، ج 51 ، ص 222.
منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] آیا حضرت مسیح(ع) و حضرت خضر(ع) زنده هستند؟
- [سایر] دو وجه شباهت حضرت علی (ع)با حضرت مسیح (ع) چیست؟
- [سایر] حکمت مشارکت حضرت مسیح علیه السلام در تشکیل حکومت جهانی چیست ؟
- [سایر] حکمت مشارکت حضرت مسیح(علیه السلام) در حکومت عدل جهانی چیست ؟
- [سایر] مدت رسالت حضرت مسیح علیه السلام چند سال بوده؟ آیا فقط در بین بنی اسرائیل رسالت داشت؟
- [سایر] شفاعتی که در اسلام خصوصا نسبت به امام حسین علیه السّلام مطرح است چه تفاوتی با بخشیده شدن گناهان بوسیله فدا شدن حضرت مسیح دارد؟
- [سایر] آیا رهبانیت در دین حضرت مسیح علی نبینا و آله و علیه السلام یک اختراع از سوی برخی از مردم بود که خداوند آن را امضاء نمود؟
- [سایر] شفاعتی که در اسلام خصوصا نسبت به امام حسین علیه السّلام مطرح است چه تفاوتی با بخشیده شدن گناهان بوسیله فدا شدن حضرت مسیح دارد؟
- [سایر] حضرت مسیح در کجا متولد شده است؟
- [سایر] داستان کشته شدن آن فرد بهجای حضرت مسیح چه بوده است؟ عروج مسیح چه حکمتی داشته است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی که بیرون آب مانده اشکال ندارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن درحالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، بنا بر احتیاط قسمتی را که بیرون آب مانده، نباید خورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده اشکال ندارد. صید ملخ
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد؛ خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده جایز و احتیاط مستحب آن است که از خوردن آن خودداری کنند.
- [امام خمینی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، بنا بر احتیاط واجب قسمتی را که بیرون آب مانده نباید خورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر ماهی را بیرون اب دو قسمت کنند و یک قسمت ان در حالی که زنده است در اب بیفتد بنابر احتیاط خوردن قسمتی که بیرون اب مانده جایز نیست
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن را در حالی که زنده است در آب بیفتد ، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده اشکال ندارد . صید مَلَخ:
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، بنابر احتیاط واجب، قسمتی را که بیرون آب مانده نباید خورد.